Teller

woensdag 17 december 2014

17122014

Ik heb niets te vertellen vanmorgen, maar laat dat niemand er van weerhouden een goed gesprek te beginnen. Tot later vandaag.

14 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ik heb net als Appie mijn kruit verschoten de laatste dagen. Mocht je nog de weg op gaan, neem dan een paraplu mee voor de regen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is flink gestrooid gisteravond, bij Veendam reden ze 50 meter achter elkaar aan de rotondes te voorzien van pekel. Zelfs het fietspad richting Sappemeer leek wit. De tijd van oppassen voor gladheid is weer aangebroken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Regen, seinstoringen, bussen die niet meer rijden ivm de nieuwe dienstregeling....Ik wordt er niet vrolijk van laat ik dat maar zo zeggen....En dan stap je uit...plenst het..bah bah!! Dan liever sneeuw, en vriezen....ik kan daar wel van genieten! Weer naar de ijsbaan..maar met dit weer, lijkt het nog niet dichtbij..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mogguh lui!

  Het weer is er altijd weer en weer altijd zijn er gesprekken en vaak klaagzangen. Gelukkig is er regenkleding :)

  De bus is bij ons meestal een gepasseerd station. De kosten om een of twee meiden op te halen van het station zijn ongetwijfeld hoger dan het toch al dure buskaartje (zelfs met 40% korting) maar de extra tijd die ik met ze heb is ook een hoop waard. En voor hen, bijna een uur wachten op een busrit van drie kwartier, is het ook wel fijn.

  Gisteren remde de trein waarin onze jongste zat opeens heel hard en reed daarna verder. Haar collega's die in een trein daarachter zaten liepen een hele forse vertraging op vanwege een "aanrijding met een persoon". En dat gebeurt steeds vaker. Vooral triest voor de machinist en de "lijkenschrapers".
  Dat zou niet nodig moeten zijn...

  Enfin, laat dit sombere bericht en de donkere dag je niet te veel deprimeren. Tenslotte hebben we nog steeds een college in Menterwolde en een regering in Den Haag. :)

  Mazzel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het hoort bij de maand december JP. Net als in Alaska werkt ook hier het donkere weer deprimerend. Niet dat ik ook die nijgingen heb, want mijn agenda staat tot aan Juni vol.

   Verwijderen
  2. Raar begrip: De donkere dagen voor Kerstmis. Terwijl de 22e al de dag van de Zonnewende is. Gelukkig staat mijn agenda tot juni (en verder...) niet vol, dan is er nog ruimte voor onverwachte dingen. Los van dat alles ben ik niet zo gauw onder de indruk van een donkere dag meer of minder. Hoe donkerder de dag, hoe groter het effect van een klein lichtpuntje!

   Verwijderen
  3. @anoniem
   even een paar dagen terug lezen en je weet waarom met de kalenderhervorming van 1582 Kerstmis niet weer terug is geplaatst op wat nu 22 december is maar bewust een paar daagjes later.
   Overigens tot 99 nC viel Kerstmis dus wel gewoon op de datum die we nu als 2 december zouden aanmerken.

   Verwijderen
 5. goedemorgen,

  Uitspraak (wellicht niet letterlijk overgenomen maar de strekking van het verhaal is wel gelijk aan mijn verwoording) van Guido Weijers gisteren in RTLLN,....hoe meer je overdag het nieuws volgt, des te beter weet je s'avonds hoe de wereld dus niet in elkaar steekt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het wel relaxt hoor, in de bus en trein..maar ze maken het voor Menterwolde er niet fijner op..Een belbus naar en van oordbroek, alleen een bus die rechtstreeks gaat om en 6.12 en 7.12 (vanuit Muntendam) En dan weer een om 7.44 waar je dus in een overvolle trein moet..tja,het weer blijft altijd discussie punt. Ik vind sneeuw heerlijk!! En mooi vind ik de bevroren bomen enz...kortom...Ik verheug me op een strenge winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. even een vraagje;
  wat is er precies veranderd/overgebleven aan/van de busdienstregingen ten noorden van de A7?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals ik begreep, gaat dit nu met een belbus...ik ga nooit met de bus richting Noordbroek...dus dat weet ik niet om 19.05 gaat de laatste naar Zuidbroek...dan weer ;s ochtends om 6.35 dus veel ritten zijn het zo op het eerste oog niet...

   Verwijderen
  2. Ai volgens mij gaat het om de 15 min.? welteverstaan om en in Leek naar de Stad...

   Verwijderen
 8. Ik had zojuist op rtv-noord met Kamp gevolgd.....sorry geen goed woord van te zeggen.

  En dan het volgende iets wat ik mss wel hoop dat het kabinet wel gaat vallen.....dan Geert, SP, Groenlinks en de CDA?

  .want de regerende leden gaan echt vallen.  Het kabinet probeert woensdag vooralsnog tevergeefs een uitweg te vinden uit de crisis. Rond het Binnenhof wordt al rekening gehouden met de val van het kabinet-Rutte 2.
  De kabinetscrisis ontstond dinsdag volkomen onverwacht toen drie PvdA-senatoren tegen een zorgwet van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) stemden.

  De hele dag al voert de top van de PvdA overleg op het departement van vicepremier Lodewijk Asscher.

  Een zware delegatie met partijleider Diederik Samsom, staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid), partijvoorzitter Hans Spekman, Eerste Kamer-fractievoorzitter Marleen Barth, zorgwoordvoerder van de Senaatsfractie Jannette Beuving en een van de dissidenten Marijke Linthorst, is daar op dit moment in topberaad om tot een oplossing te komen.

  Ook PvdA-senator Guusje ter Horst heeft zich bij het overleg gevoegd. De dissident wil niet dat het kabinet valt over het conflict. "Dat zou heel erg zonde zijn, dat moeten we niet willen'', zei Ter Horst. Wel moet Schippers water bij de wijn doen.

  'Goede hoop'

  Tegen 17.00 uur liet Schippers weten "goede hoop" te hebben op een goede afloop. "We werken met vertrouwen aan een oplossing''. De sleutel ligt volgens Schippers echter bij de PvdA.

  De minister ontkende een ultimatum te hebben gesteld. Ze houdt niet zo van deadlines, zei ze. De regeringscoalitie is volgens haar bezig "rustig te kijken'' hoe ze uit de problemen kan komen.

  Voor VVD-minister Schippers is de nieuwe zorgwet een fundamenteel belangrijke stelselwijziging die verspilling in de zorg moet tegengaan. Schippers zou niet verder willen als er geen oplossing komt die voor haar bevredigend is.

  Volgens de woordvoerder van Schippers kan er aan de kern van het wetsvoorstel niet getornd worden. Er wordt nu gekeken of er rond de wet oplossingen gevonden kunnen worden waar zowel de VVD als de PvdA-dissidenten mee kunnen instemmen.

  Daarbij moet rekening gehouden worden met de bevriende oppositiepartijen (D66, ChristenUnie en SGP) die nodig zijn voor een meerderheid in de Senaat.


  En JK volgens mij kun je wel gelijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen