Teller

zaterdag 1 oktober 2016

01102016

Kroeg open, verder niks te vertellen.

6 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ach weetje Appie, er zijn altijd wel weer voorbijgangers die even aanschieten en hun verhaal kwijt willen. Dus laatje verrassen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wim, laat mij graag verrassen, maar ben nog niet heel erg verrast. Hoorde dat er in Noordbroek een plantage (Hennep) opgerold is met 800 planten aan de Sappemeersterweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach Appie wie maakt zich daar nu druk over, Sappemeersterweg is mooi landelijk en die paar plantjes voegt ook weinig toe aan het weren van deze wiet teelt. Tussen wel gedogen en niet verbouwen zit een ruimte die niet uit te leggen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijdrage PvdA Menterwolde bij agendapunt business case Akkoord van Westerlee

  Voorzitter,
  Op 27 februari 2015 is het Akkoord van Westerlee gesloten tussen de acht gemeenten uit Oost- Groningen, de Provincie Groningen en het Ministerie van Sociale zeken. Een jaar later in februari van 2016 heeft men het plan van aanpak akkoord Westerlee vastgesteld. Tot dusver liep het redelijk soepel.
  Al enige weken houdt het Akkoord van Westerlee de gemoederen bezig. En dit keer niet op een positieve manier. De Volkskrant kopt: Bestuurders Oost-Groningen blijven koppig aanmodderen.
  Juist..... bestuurders die hun gelijk willen halen .......en het belang van de werkgevers en nog belangrijker de mensen die het aangaat uit het oog verliezen.
  Want negenduizend mensen, hebben hun hoop gevestigd op de Raden en College's. En juist die mensen, laten hun vallen als een baksteen.Al decennia lang gaat het niet zo goed hier in Oost Groningen. ik citeer uit de Volkskrant: De mechanisatie van de landbouw en het sluiten va strokartonfabrieken sloegen een krater in de werkgelegenheid. De Sociale Werkplaatsen zitten overvol en jongeren met potentie vertrekken. Inderdaad, Oost Groningen heeft een probleem met werkgelegenheid. Maar ook met bestuurders die niet over hun eigen schaduw heen willen en kunnen stappen in het belang van een kwetsbare groep mensen. Er kunnen nog wel honderden commissies zich buigen over dit Akkoord van Westerlee, maar zolang men niet bereid is om als Oost Groningen de handen in een te slaan, samen te werken en het niet belangrijk vind welk poppetje op welke plaats komt, en waar het gebouw komt te staan..is dat weggegooid geld. N Men moet gaan denken in het belang van de gedupeerden van het mislukken van dit Akkoord, die hun hoop hierop hebben gevestigd , anders bereiken we in Oost Groningen nooit iets. Het geld wat beschikbaar werd gesteld door het Ministerie van Sociale Zaken, gaat in rook op. En als we nu allemaal zo ontzettend rijk waren in Oost Groningen, dan was er geen vuiltje aan de lucht. Maar helaas, dit is niet aan de orde. Er staat een deur op een kier, maar deze wordt keihard dichtgeslagen door ego's?? Door betweters??? Wie het weet mag het zeggen....
  In Menterwolde, stellen we het belang van deze kwetsbare groep mensen dan ook wel als belangrijke reden om voor het Akkoord van Westerlee te stemmen. De PvdA Menterwolde is altijd al voor dit Akkoord geweest. Wij denken in kansen, en mogelijkheden en willen het beste voor deze kwetsbare groep in onze samenleving. Het poppetje, de stenen, wat maakt het uit....Wij stemmen voor een goede toekomst een toekomst voor de 9000 werknemers van Oost-Groningen die een goede toekomst verdienen. Dus stemmen wij voor de business case van het Akkoord van Westerlee.
  Kop d'r veur!!
  tot zover.

  BeantwoordenVerwijderen