Teller

vrijdag 30 september 2016

30092016

Ik las in het DvhN dat de gemeenteraad van Menterwolde gisteravond unaniem verontwaardigd was over wat zij noemde het ‘gevecht rond Westerlee’.
De raad moest gisteravond iets vinden van de zogenoemde business case Westerlee. De fracties hadden heel wat vragen voorbereid, maar verantwoordelijk wethouder Lian Veenstra zei bij voorbaat, dat ze waarschijnlijk weinig vragen zou kunnen beantwoorden. Het wachten is op de beslissingen in Stadskanaal en Veendam.
Menterwolde heeft een naam op te houden waar het gaat om bestuurlijke schermutselingen. Wij verloren zelfs burgemeester Eduard van Zuijlen door de onenigheid over het Akkoord van Westerlee. Maar gisteren was de raad eensgezind bij de conclusie van wethouder Veenstra: ,,Hoe langer in Oost-Groningen gevochten wordt rondom Westerlee, des te langer blijft er onzekerheid voor onze 130 mensen bij Wedeka. Dus ik hoop dat Stadskanaal en Veendam snel ophouden met vechten en duidelijkheid geven.’’

2 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Menterwolde is deskundige in deze schermutselingen,misschien moeten ze dan deze handschoenen maar oppakken en een bemiddelende rol gaan spelen in deze drama serie Akkoord van Westerlee. Voorteken is al dat de raad eensgezind was in deze stelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch een reactie.
  Bijdrage PvdA Menterwolde bij agendapunt business case Akkoord van Westerlee

  Voorzitter,

  Op 27 februari 2015 is het Akkoord van Westerlee gesloten tussen de acht gemeenten uit Oost- Groningen, de Provincie Groningen en het Ministerie van Sociale zeken. Een jaar later in februari van 2016 heeft men het plan van aanpak akkoord Westerlee vastgesteld. Tot dusver liep het redelijk soepel.
  Al enige weken houdt het Akkoord van Westerlee de gemoederen bezig. En dit keer niet op een positieve manier. De Volkskrant kopt: Bestuurders Oost-Groningen blijven koppig aanmodderen.
  Juist..... bestuurders die hun gelijk willen halen .......en het belang van de werkgevers en nog belangrijker de mensen die het aangaat uit het oog verliezen.
  Want negenduizend mensen, hebben hun hoop gevestigd op de Raden en College's. En juist die mensen, laten hun vallen als een baksteen.Al decennia lang gaat het niet zo goed hier in Oost Groningen. ik citeer uit de Volkskrant: De mechanisatie van de landbouw en het sluiten va strokartonfabrieken sloegen een krater in de werkgelegenheid. De Sociale Werkplaatsen zitten overvol en jongeren met potentie vertrekken. Inderdaad, Oost Groningen heeft een probleem met werkgelegenheid. Maar ook met bestuurders die niet over hun eigen schaduw heen willen en kunnen stappen in het belang van een kwetsbare groep mensen. Er kunnen nog wel honderden commissies zich buigen over dit Akkoord van Westerlee, maar zolang men niet bereid is om als Oost Groningen de handen in een te slaan, samen te werken en het niet belangrijk vind welk poppetje op welke plaats komt, en waar het gebouw komt te staan..is dat weggegooid geld. N Men moet gaan denken in het belang van de gedupeerden van het mislukken van dit Akkoord, die hun hoop hierop hebben gevestigd , anders bereiken we in Oost Groningen nooit iets. Het geld wat beschikbaar werd gesteld door het Ministerie van Sociale Zaken, gaat in rook op. En als we nu allemaal zo ontzettend rijk waren in Oost Groningen, dan was er geen vuiltje aan de lucht. Maar helaas, dit is niet aan de orde. Er staat een deur op een kier, maar deze wordt keihard dichtgeslagen door ego's?? Door betweters??? Wie het weet mag het zeggen....
  In Menterwolde, stellen we het belang van deze kwetsbare groep mensen dan ook wel als belangrijke reden om voor het Akkoord van Westerlee te stemmen. De PvdA Menterwolde is altijd al voor dit Akkoord geweest. Wij denken in kansen, en mogelijkheden en willen het beste voor deze kwetsbare groep in onze samenleving. Het poppetje, de stenen, wat maakt het uit....Wij stemmen voor een goede toekomst een toekomst voor de 9000 werknemers van Oost-Groningen die een goede toekomst verdienen. Dus stemmen wij voor de business case van het Akkoord van Westerlee.
  Kop d'r veur!!
  tot zover.

  BeantwoordenVerwijderen