Teller

donderdag 3 november 2011

03112011

Ik las vanmorgen in het DvhN dat oppositiepartij PvdA de volgende week vast te stellen begroting 2012 er eentje zonder visie vindt. "Het is één van pleisters plakken." De PvdA zegt dat het college niet aangeeft hoe het de financiële problemen voor volgend jaar en de jaren daarna wil aanpakken. "Het college loopt weg voor de problemen. Het maakt geen keuzes. Het toont geen daadkracht." De grootste fractie vindt dat de huidige coalitiepartijen prat gaan op de resultaten van het werk van het vorige college. In die periode maakte de PvdA deel uit van het college. De partij moppert nog even door. "Zo is het centrumplan Zuidbroek panklaar aangeleverd. Waar blijven de bouwmogelijkheden in Noord- en Zuidbroek, wanneer wordt de entree van Muntendam, vanuit Meeden, opgeknapt en de wildernis bij Nije Hörn aangepakt?"

13 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, bij het lezen van de openingsverhaal, schiet mij maar 1 PvdAer in gedachte die deze woorden gebruikt. Dat deze persoon lijdt aan tunnelvisie is bekend. Ook dat het eerst Muntendam is dan de rest, en de Nije Horn? Die ligt vol met gemaakte plannen in een tijd dat de PvdA regeerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen.

  Ik vind het loze woorden. De politiek houdt zichzelf in stand door tegenstrijdigheden uit te vergroten en niet te kijken naar gemeenschappelijkheden.
  Als ik het goed heb is de strekking van de eerste woorden van de VVD in de Tussenklappen die gisteravond op de mat lag "Er moeten keuzes gemaakt worden".
  Ik bedoel maar.

  Ik ben weg. Gelukkig is het lekker weer en kunnen we ons seizoen nog een beetje verlengen. Hopelijk maakt het nog een beetje goed wat we door het slechte zomerweer en de opgebroken weg gemist hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mogguh lui.

  De PvdA zeikt over de rokende puinhopen van de PvdA.
  Tja, het had nooit en er was nooit een redelijk alternatief ;O

  Jan, wordt jij niet gecompenseerd door de gemeente? In 050 kom ik nog wel eens bij het Damsterdiep waar al jaren een bouwput ligt. De winkels daar hebben een slecht toegankelijk voetpad sinds 2006 of zo; dat lijkt me een drama voor je omzet. Kunnen zij, kan jij winstvermindering claimen bij de opdrachtgever?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen,

  @Arnold gisteren; toch niet helemaal onzin. De niet zo vriendelijke dame van 0900-8844 (voor naambellers 0900-tuig) was daarin heel duidelijk; aangifte alleen in Veendam, verder rijden zonder platen is strafbaar. Gelukkig waren de agenten in Roden, waar het ontbreken van de platen voor het eerst opviel, heel wat vriendelijker. Geen enkel probleem, aangifte gedaan en het advies gekregen 'gewoon' terug naar huis te rijden. Onderweg nog eens aangehouden door twee eveneens uiterst vriendelijke agenten die naar huis rijden met een aangifte op zak ook geen enkel probleem vonden.
  @ opening Appie: ik begrijp dat de nieuwbakken oppositie zich oefent in haar nieuwe rol....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zijn er meer mensen die moeite hebben met de gootjes aan de zijkant van de Spoorstraat?
  Zeker als er veel verkeer is, is het niet ongevaarlijk om in deze gootjes te rijden. k'Zag wel dat mijn mede fietsers dan over het voormalige voetpad gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedemorgen!
  Laat ik maar eens afwijken van mijn gewoonte en verstandig zijn. In plaats van te wijzen naar anderen, kun je natuurlijk ook gewoon je eigen verhaal houden en duidelijk maken welke keuzes je voorstaat.
  Voor diegenen die de Tussenklappen niet gekregen hebben, of aangewezen zijn op het Dagblad van het Noorden, onze reactie staat hier: http://vvdmpv.nl/2011/11/03/reactie-op-begroting/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De raadsleden Patricia Boerma en Marc Hesp namen op Twitter al een voorproefje op de komende raadsvergadering. Zouden ze echt niet in de gaten hebben dat men in het Golden Peerd meer mensen bereikt? ;)

  Ik ben de beroerdste niet, dus plak ik voor hen, maar vooral voor de niet-twitteraars hier de discussie.

  Marc Hesp: Het gemopper van PvdA #Menterwolde haalt moeiteloos de (Regio)voorpagina van DvhN. Jammer voor ze dat het inhoudelijk nergens op slaat.

  Patricia Boerma: @MarcHesp vraag van vvd vond je niet dat die moeiteloos de krant haalde #jebentgrappig

  Marc Hesp: @patriciaboerma Het viel me op dat DvhN van de vijf politieke bijdragen de enige zonder inhoud of politieke keuzes eruit pikte #menterwolde

  Patricia Boerma: @MarcHesp nog een keer lezen en goed nadenken dan weet je misschien wat we wel en niet willen.

  Marc Hesp: @patriciaboerma Uitdaging: noem één punt uit dat stukje waar je iets anders over zegt dan 'College en kabinet doen het fout'. Ééntje maar...

  Patricia Boerma: @MarcHesp jullie willen een stukje weg vernieuwen tbv 6 ton wij willen dit oa investeren in geen eigen bijdrage wmovoorzieningen

  Marc Hesp: @patriciaboerma a. dat staat er niet in. b. verdubbel je het bedrag nou bewust? Het is wel heel dubieus als je als raadslid hier gaat jokken

  Marc Hesp: Wat heb ik er een hekel aan als politici opponeren belangrijker vinden dan de waarheid respecteren. #ennuaanhetwerk

  Patricia Boerma: @MarcHesp wat kost de weg volgens jou dan? 3 ton gemeente en 3 ton provincie, dat maakt samen 6

  Marc Hesp: Voor 't geval DvhN-lezers ook eens een ander geluid willen horen, #vvd-reactie op de begroting #menterwolde staat hier: vvdmpv.nl/2011/11/03/rea…

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij staat hier boven een foutje. De drie ton wordt niet door de provincie gegeven maar door rijkswaterstaat als compensatie voor het verdwijnen van het viaduct aan de Galgeweg. Op het gemeentehuis hebben we daar een gesprek over gehad met gemeente en rijkswaterstaat. Ik gun de gemeente die drie ton voor het herstel van de Buitenweg maar zie nog steeds niet het verband tussen het verdwijnen van het viaduct en deze compensatie. De Buitenweg is geen alternatief voor de gebruikers van het viaduct. Als er een keuze zou zijn dan zouden de regelmatige gebruikers liever het viaduct behouden maar dat zit er helaas niet in. Het extra geld is niet voorhanden aldus rijkswaterstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In verband met nieuwe universele reclame-bebording, is gisteren het oude bord weggehaald en drie vlaggen-masten die ook op gemeentegrond stonden.
  Kale boel nu. De masten gingen me aan m'n hart, het stond zo goed. Zal me benieuwen of er gecontroleerd wordt door de gemeente.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Universele reclame-bebording? Klinkt als saai. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ab,
  universeel ≠ uniform ≠ universiteit <= Hoge-School (voor 1984) danwel (letterlijk) algemeenheid

  wat al omvat is nog geen eenheidsworst...,
  elk plakje kan verschillend smaken...,
  mogelijk dus juist een meer verrassend resultaat...
  reclame voor Dana bij Maura-Music...,
  reclame voor worst bij de kapper...,
  reclame voor muziek bij de makelaar...,
  universeel is alomvattend en tegelijk vaak heel uitwisselbaar...,
  wellicht help je met zulke uitingen dus niet alleen jezelf maar ook elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen