Teller

dinsdag 29 november 2011

29112011

Het is gelukkig beter weer dan vorige week om de weg op te gaan, het zicht is nu prima. Auto rijden in de mist heb ik een verschrikkelijke hekel aan, maar dat zal voor de meesten gelden. Stap nu weer met plezier in de auto, tot later vandaag.

29 opmerkingen:

 1. goedemorgen, nog even een reactie op de laatste posting van gisteren. Het peerd had zijn populariteit te danken aan de onvrede over de regerende partijen. Zeker ook de PvdA kreeg het behoorlijk voor zijn kiezen. Ik krijg de indruk dat dit college meer sympathie krijgt, of dat men het strijden tegen de plaatselijke overheid moe is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog even; kijk eens naar de top 10 van Henk zijn trefpunt. Waarom staat de oudejaarsconference zo hoog in deze lijst. Ga nu eerst mijn werk doen, tot later.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mogguh lui..

  Wim, na een paar jaar bestaan de meeste blogs, fora, virtuele ontmoetingsplekken al lang niet meer. Het Peerd is een uitzondering, ondermeer vanwege de lokale politiek.

  Kennelijk waren een aantal actieve leden anti-estanblishment en zijn ze nu zelf aan het pluche gaan snuiven. En dan is het te druk, of te weinig tijd, of nog zo veel anderen dingen te doen ;) Wat dat aangaat zijn het net mensen...
  Ik wil ook best wel erkennen dat ik me niet meer druk maak over de lokale politiek, dat het allemaal wel gaat zoals het gaat en dat er, voor mij, geen merkbare verslechtering of verbetering is.

  Alhoewel:
  * ik nog steeds niet kan begrijpen dat ze nu zo ongeveer voor de vierde keer een stuk van de nieuwe bestrating er moeten uithalen
  * de verkeers-bebording hier is slecht; er is veel onduidelijk (zeker voor hen die niet willen opletten) maar er ontbreken borden. Of er staan er te veel, dat kan ook.


  Henk was van de gangmakers voor verandering en nu hij heeft een andere webstek gevonden. Otto K. woont elders en heeft in feite een ander leven gekregen en ook Tom komt ook nog maar af en toe om de hoek kijken. Menterwolde lokaal was ook een aanjager van klantenbezoek..

  En ook bijdragen van Willem, van Ghelkinge mis ik, net als die van alle anderen natuurlijk, nou ja, van bijna alle anderen dan...
  Maar ook bij mezelf her- en erken ik een zekere ontPeerding.

  Daarnaast is voor velen (een tijdje) het peerd moeilijk toegankelijk geweest; het ontbreken van de fotoquiz is ook slecht voor de zaken.

  Toch wens ik allen weer een schitterende dag en bedank ik Appie voor de wederom geboden gastvrijheid en wens ik hem en ons veel omzet en gelach toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemorgen allemaal. JP, ik lees nog met regelmaat Peerd en post soms ook nog, maar heb het heel erg druk gehad, met mijn eigen weblogs. Ze staan alle drie op "uitzending gemist" waar ook de gemeentelijk raadsvergaderingen zijn te beluisteren. http://henktepper.trefpuntgroningen.nl/?page=1&rpp=10&so=Accesses

  Heb de knoop doorgehakt en heb weblog.nl verlaten. Op al mijn drie weblogs staan nieuwe berichten: o.a. Patricia Boerma fractievoorzitter PvdA. "Zwaargewicht Klaas Nieland"Pensioen. De Euro of de leuro. En natuurlijk de Rally Free Henk Tepper. Chris Ubels raadslid. Engbert enz

  Wim, dan is het toch een goede uitzending geweest. Evenals "de slakken van Mieke en jouw werk bij de omroep.

  Fijne dag allen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedemorgen,

  Tja, ontpeerding. Misschien het (Menterwolmer) woord van het jaar. In ieder geval beter dan de landelijke: "weigerambtenaar".

  Ik kijk nog iedere dag en mis ook wel iets af en toe, stamgasten zijn gast geworden en het is soms lastig een partner te vinden om een keutje te leggen. Maar bij het Peerd is het niet altijd druk. Er zijn drukkere en minder drukke perioden.

  Als Raadslid, ondernemer en zorgende vader heb je inderdaad wel minder tijd voor etablissementen als deze. Voor raadsleden is oktober/november sowieso behoorlijk intensief, aangezien de begroting vastgesteld moet worden. Dan is het ook best lastig om de tijd te vinden.

  Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het Peerd de rug wordt toegekeerd, net zo min als dat geldt voor de weblogs van Henk. Overigens, op freehenktepper.nl staat een film waarin mensen eensgezind laten zien dat de gevangenschap van Henk zijn neef nu toch echt lang genoeg geduurd heeft.

  Nog een bericht dat ik even met jullie wil delen: AHLammers (werkzaam bij de politie en woonachtig in Zuidbroek) twittert het volgende

  "Wees scherp op echtheid €50 biljetten. In ons werkgebied #Veendam #Menterwolde #Pekela meerdere meldingen aanbieden #valsgeld"

  Dat U het maar even weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zal het twitteren ook de oorzaak kunnen zijn van het afnemen van een bezoek in t Golden Peerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij uitzondering dan nog ff reageren vanuit het verre Winschoten, waar ik mij op 14 november als inwoner heb ingeschreven.
  Tja, veel is veranderd in de gemeente Menterwolde, nadat er een nieuw college is aangetreden. Na de politieke volgt nu ook de ambtelijke vernieuwing, waarbij vooral de benoeming van nieuwe afdelingshoofden en de veranderingen binnen de afdeling grondgebiedzaken opvallen. Het werd inderdaad tijd voor een frisse wind.
  Wel blijf ik versteld staan van sommige nevenfuncties van ambtenaren, die eindelijk in een openbaar register zijn opgenomen. Dat een topambtenaar tegens directeur en eigenaar is van een firma, die een hoofdactiviteit ontplooit die strijdig is met het bestemmingsplan op het betreffende bedrijventerrein, wil er bij mij nog steeds niet in.
  Maar goed, raadsleden in Menterwolde zijn vaak net de drie aapjes: horen, zien en zwijgen. Dat is nog niet echt veranderd.
  En ja, dan is er voor bloggers weinig eer meer te behalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben trouwens wel onder de indruk van het profiel van de nieuwe interim:
  http://www.twynstragudde.nl/NL/(299)-Mensen-Overzicht/Garmt-Kolhorn.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. -JP- Iedere avond kom in nog in het peerd maar heb niet zo veel te vertellen op dit moment. De afgelopen periode ook druk gehad. Die keren dat ik wat gezegd heb over de verkeerssituatie in met name Zuidbroek heeft geen invloed gehad. Ik kreeg ook een keer de opmerking dat het eigen belang zou zijn en sindsdien heb ik mij maar afzijdig gehouden. (inmiddels de persoon persoonlijk gesproken en uitgelegd). Mijn opmerkingen waren geen eigen belang maar gemaakt vanuit mijn ervaring uit de praktijk waar men zijn voordeel mee zou kunnen doen.

  Iets anders waarvoor ik het peerd eigenlijk nu bezoek. Er was hier net iemand aan de deur voor de controle van de hondenbelasting. U heeft 1 hondje was de vraag. Klopt zei ik en deze sprong tegen de meneer op. U betaalt geen hondenbelasting zei de meneer met een lijst in de hand. Wij hebben dit hondje al negen jaar en de vorige betaalden wij al zei ik. De meneer -aardige man- weer naar de auto en zei dat het klopte. De man die is ingehuurd door de gemeente.

  Toen de meneer weg was dacht ik dat de hondenbelasting volgend jaar toch wordt afgeschaft of zit ik daar mis mee? Is die controle dan nog wel handig en kostendekkend. Die controle is dat huis aan huis of zijn het steekproeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. BM twitterde al vorige week maandag: "Vandaag nieuwe (interim) gemeentesecretaris ontvangen op gemeentehuis #Menterwolde, dhr Garmt Kolhorn. Een nieuwe start voor de organisatie."

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Willem, waarschijnlijk heeft de gemeente een werkloze, werkwillige hondenliefhebber ingehuurd voor bezigheidstherapie. Als het is zoals ik vermoed lijkt het me mosterd na de maaltijd.:):)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oei, hondenbelastingcontrole in Menterwolde, oppassen dus voor de illegale honden. Zou het betalen zijn of worden ze uitgezet?

  Ben benieuwd of er klanten zijn die "illegale honden" in huis hebben. Voor deze keer mag men dat anoniem melden. Als uitbater van het Golden Peerd betaal ik geen OZB en Boris zal de hondenbelasting ook zeker ontlopen. Het virtuele leven is zo slecht nog niet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De man is ook bij ons geweest,toonde geen legitimatie bewijs, maar vroeg alleen hebt u 2 honden. Ja dat kon hij wel horen, en weg was hij weer.Ik had er een vreemd gevoel over.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Misschien dat ze inventariseren hoeveel geld ze gaan mislopen in 2012?

  Veel toeters en bellen door de straat. Volgens de tweets ongeluk Sappemeersterweg Noordbroek

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zou ons bordje: "Verboden voor indringers, hier waak ik." helpen?:)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Veel sirenes in N'broek, richting S'meer...,
  groot ongeluk?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Over de hondenbelasting:

  Als ik me niet vergis heeft Kritisch Menterwolde daar tijdens de begrotingsvergadering een motie over ingediend die is aangenomen. Zo uit mijn hoofd gaat het college bekijken of het per 2013 afgeschaft kan worden. 2012 Was niet aan de orde meen ik.

  Heb nu even geen tijd om het na te kijken, maar het is terug te vinden in het verslag van Anneke Huisman in de tussenklappen. (Die ze ook nu nog weer iedere vergadering trouw voor ons maakt, hulde)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Sikje, frontale botsing personenauto/vrachtwagen op de Sappemeersterweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. goedenavond....

  hondje heb ik niet , ook geen illegale...
  volgens motie KM afschaffing per 1 januari 2013.
  het lijkt nog op een strenge handhaving voor het laatste jaar.....

  ik bezoek het peerd nog bijna elke dag, iedereen heeft het tegenwoordig drukdrukdruk, kwestie van prioriteiten stellen ;-)

  gisteravond drukbezochte avond in veendam met emile roemer!

  bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bloem en alle andere gasten, tuurlijk is het een kwestie van prioriteiten stellen, maar niet iedereen is daar even goed in, dus moet ik een handje helpen. :)

  Als je een beetje wil weten hoe de "gewone burger" van Menterwolde tegen de zaken aankijkt, en Appie is daar eentje van, dan moet het Peerd zeker hoog op je prioriteitenlijstje staan. Ik heb nog steeds geen andere plek op internet gevonden waar de reacties door zoveel verschillende personen wordt gegeven over Menterwolder aangelegenheden als hier.

  Preek ik voor eigen parochie? Nee, want hoe minder klanten, hoe makkelijker om het besluit te nemen om definitief de handdoek in de ring te gooien. Heb meerdere hobby's, maar hou het Peerd vooralsnog open. De reden? Simpel toch, een kwestie van prioriteiten stellen. ;)

  Nee geintje, de werkelijke reden is dat ik het contact met de klanten nog niet wil missen. Nog een paar weken en dan kennen wij elkaar al zes jaar en ik vond het de moeite meer dan waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Appie, kom je je jubeldag vieren in de kroeg? De échte?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. JP, ik kijk alleen ver vooruit door de voorruit van de auto, niet in de toekomst, maar heb het ook nog niet overwogen. Laat jullie dat er tzt niet van weerhouden om er een echte Peerdeborrel op te drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik vind het peerd ook nog steeds de moeite waard, waard!

  bloem

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Goedenavond,
  @Willem: Ik heb nog een openstaande email bij de gemeente. Zij moeten nog steeds reageren op mijn mail van bijna 2 weken geleden. Ging ook over verkeerssituatie ZB en enkele punten welke volgens mij(en een verkeerskundige) een aanpassing behoeven. 1 ervan is een gevaarlijke situatie.
  Ik ben dan ook uitermate teleurgesteld dat ik na 2 weken - 1 dag nog geen ontvangstbevestiging gehad heb. Misschien moet de gemeente nog iets meer met de tijd mee gaan en email ook gewoon beantwoorden.
  Als er geen reactie komt moet ik het maar anders gaan spelen. Er lezen hier ook wel raadsleden mee, maar één van de geadresseerden ook wel. Een andere methode is nog via een officiële brief. Zou alleen erg jammer zijn als dat zou moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Appie ik denk dat ik er wel uit ben. Het komt door de tablet dat niemand meer reageert. Nu heb ik een tablet met een klik keyboard vandaar dat ik nog reageer, maar iemand met een IPad of een smartphone neemt natuurlijk niet meer de moeite om nog wat te zeggen. Veel te veel gedoe en alles is toch al gezegd. Maar goed dat denk ik dan alhoewel wij natuurlijk ook best tevreden zijn hier in Menterwolde. Het gaat best goed en het lijkt dat de crisis toch een beetje aan ons voorbij gaat. Oke een enkeling heeft natuurlijk altijd wel wat te mekkeren maar de kerstdagen staan voor de deur en de koopgekte komt er weer aan. In Veendam konden ze afgelopen zaterdag bijna niet meer wachten. Daar zat Sinterklaas onder de kerstboom voor de Hema. Het was maar goed dat ik mij kon beheersen want anders was de kerstboom in de zak richting Spanje gegaan. Wat een intrieste winkeliers vereniging daar in Veendam.

  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Tom, ik heb een mobieltje waarmee ik kan internetten zodat ik ook "in den vreemde" het Peerd kan volgen als het werk dat toelaat, reageren dat werkt helaas niet naar behoren en is ook mij te omslachtig, dus dat "probleem" ken ik. Deel je mening dat de kerstbomen te vroeg uit het bos worden gehaald en niet alleen door winkeliersverenigingen. Ben nog van de oude stempel, eerst Sinterklaas terug naar Spanje, dan minimaal een week normaal leven voordat de kerstboom op het toneel kan verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen