Teller

woensdag 18 april 2012

18042012

Het is bijna 06:00 uur, nog geen krant op de mat, dus een korte opening. Uit een Twitterbericht gisteren begreep ik dat er waarschijnlijk een artikel in staat over Transitiontown Zuidbroek, waar Jaap Loots anderen ook warm voor wil maken. Maandag werd daar al aandacht aan geschonken hier aan de bar van het Golden Peerd.

14 opmerkingen:

  1. Goedenmorgen, zolang de grote olie maatschappijen liever de noordpool willen vervuilen met hun olie en gas boringen, is er geen kans dat de Transititown van de grond komt.
    Ik hoorde dat de nacht van maandag op indaging het -6 gevroren had. En de fruitbomen staan in bloei, mijn vraag is er al iemand die vorst schade heeft opgelopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet zijn dinsdag, (het wordt tijd voor een correctie van de ogen)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen.

    Appie, gefeliciteerd met je tweet van de dag in het DvhN.
    'De zon gaat overal op, ook weer onder. Maar ook zo mooi als in Menterwolde?'

    Mooie foto van Jaap Loots, hij ging er het dak voor op.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mogguh lui!

    Zie wel wat in zo'n plan, heeft veel meer voordelen dan energie alleen. Dat we ooit onafhankelijk kunnen worden van aardolie lijkt me sterk, maar een beetje gebruik van alternatieven is helemaal zo slecht nog niet.

    Deze week wat kleine klusjes afronden en voorbereiden van wat groter werk, kortom, weer te weinig tijd om vaak en lang in deze uitspanning te vertoeven.

    Dat het u allen vandaag weer goed mogen gaan!

    (En neen, ik ga vanavond niet zwaaien en zwieren op het dorpsplein; en de kans dat ik oliebollen ga halen in de kraam recht voor onze woonkamer is ook klein.)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. JP, waarom ga je niet zwaaien en oliebollen halen?
    Ben je niet thuis vanavond of hou je niet van oliebollen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kammetje, ik ben niet zo'n liefhebber van zweefmolens meer. Gaan jullie vanavond wel aan de zwier?

    Ik vind oliebollen trouwens niet lekker, bij ons thuis hadden we ze vroeger gevuld met krenten, rozijnen, sucade en appel. Noemden we gewoon oliebol maar hier zijn het ballen gefrituurde bloem. Of meel. Of beslag. Of weet ik wat. Je kunt ze ook bestellen met krenten, de luxe oliebol. Nah....
    En dan reken ik even niet het aantal kilocalorieën dat je er bij cadeau krijgt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet je de oliebollen van Speelman (komt trouwens weer naar Zuidbroek) eind november. Of op de kermis in Zuidbroek van Tees Wiltjer. Net vet maar lekker!!!!!

      Verwijderen
  7. Goedemorgen

    Wim voor zover ik weet hebben de fruitbomen bij de kwekers geen schade opgelopen. De kwekers beregenen namelijk bij vorst zodat er een laagje ijs om de knoppen komt. Door de warmtewisseling van het ijs en de buitenlucht blijft de knop vorstvrij, een mooi gezicht om te zien, vooral als je door de betuwe rijd. Zo nu weer aan het werk.. (linkje even knippen en plakken) http://www.youtube.com/watch?v=jwF0bBeEas8&feature=related

    BeantwoordenVerwijderen
  8. JP, ik begreep niet dat jullie de kermis voor de deur hebben, ik dacht dat je naar voorbijgangers niet wilde zwaaien.:):)
    De zweefmolen heeft op mij nog steeds aantrekkingskracht, maar om dat nou recht bij jullie voor de woonkamer te doen.......
    Mmmmm, een fijne oliebol is niet te versmaden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kammetje, naar aardige mensen zwaai ik altijd, zwierend of gierend! En als je wilt zweefraaimolen, waarschuw dan even, zullen we de andere kant op kijken. Of, meer waarschijnlijk, de lamellen sluiten.

    Zometeen maar even een koptelefoon opzoeken, ik vrees dat de kermismuzak niet mijn muziek zal zijn; ook telefoon- en skypegesprekken zullen minder succesvol zijn. Enfin, de week is al bijna weer voorbij.

    Onze , nou ja, meer die van mevrouw Pé, hortensia's hebben het niet overleefd. Het eergisteren zo mooie wit is verworden tot compost bruin. Tja, april doet wattie wil, ijsheiligen zitten nog in de hemel, je ne sais quoi maar jammer is het wel.

    Voor nu genoeg geleuterd en lantergefant, ik ga weer iets zinnigs proberen te doen. Ciao4now!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geeft het eenzame blommeke wat mest en water ;)

    BeantwoordenVerwijderen