Teller

woensdag 25 april 2012

25042012

Beetje saai misschien, maar ik heb weinig te vertellen, eigenlijk niets, maar de deur van het Golden Peerd is weer geopend voor een ieder die wel wat heeft te vertellen.

17 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,of het saai is weet ik niet,soms heb je weinig inspiratie om iets met een ander te delen.De dag begint in ieder geval alweer goed,onze grote energie bron schijnt alweer. Hopelijk kan hij de aankomende buien op een afstand houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogguh mensen!

    Korte openingen leiden vaak tot lagere omzet :(

    Ga me vandaag virtueel onthouden van kroegbezoek; moet zo af en toe bewijzen dat ik niet vaatgelijmd zit op een barkruk alhier.

    Ik wens eenieder een schitterende dag en de komende dagen veel zon. Dit weekend willen we de tuin (!) wat netter maken. Enfin, tot nader!

    PS: Gaat er ooit nog een peerdersborrel komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. JP, 'Gaat er ooit nog een peerdersborrel komen?'
    Misschien als jullie de tuin netter hebben? (lol)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen.....

    fijne dag iedereen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemiddag,

    Ik heb weer iets geleerd, de letterlijke vertaling van passe-partout is in eerste instantie dus vrijgelijde, sleutel cq loper. Deze betekenis is dus duidelijk van toepassing op wat je er mee kunt tijdens de feestweek, doorlopend alle voorstellingen bezoeken. SiKo, eerlijk is eerlijk, bedankt voor je uitleg. Eigenlijk best wel raar dat je zo maar worrden gebruikt terwijl je de letterlijke vertaling er niet aan kan geven. Een cursus Belgisch-Nederlands zou mij kunnen helpen denk ik, zij hebben toch voor elk Frans woord een Nederlandse vertaling?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. JK, mooi of niet dan, het leren op onze leeftijd en in het Golden Peerd gaat dat stukken mooier als vroeger op school.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Appie, deels wel. Ik heb in Zuidbroek op de Jan Ligthartschool gezeten. Klas 1 en 2 les gehad van juf Haarlemmer, ook wel behend als "pikneuse". Nou niet bepaald de mooiste lessen cq schooltijd, wat een verschrikking. Daarna in klas 3 en 4 les gehad van Jan Bos, een kanjer van een man. Geweldig leuk maar zeker ook leerzaam, hier heb ik hele mooie herinneringen aan. Helaas is Jan Bos een aantal jaren geleden overleden. Klas 5 en 6, "Kneele" meester Jellema, tevens hoofd van de school. Kon echt niet op tegen Jan Bos, was verder wel een aardige man. Maar wellicht ken je dit zelf ook wel beamen, als je ten minste ook op de JL school hebt gezeten. We zijn immers van dezelfde leeftijd!?!?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pikneuze et mie schrievn leert met links en rechts, tis baide niks wordn, omdat ik altied n kletze kreeg mit linioal over mien linkerhaand van dei oale hekse.

      Verwijderen
  8. Sorry, onze leeftijd mag ik natuurlijk niet vertalen als dezelfde leeftijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. JK, in het Peerd mag veel, ook vertalen naar eigen inzicht. Pikneuse reed in een Renault Dolphine in mijn tijd. Ter vertalingscontrole. ; )

    BeantwoordenVerwijderen
  10. nu we toch met vertalen bezig zijn:renault dauphine, met de reservewiel voor onder de bumper in een la.
    Als de deuren niet meer geheel sloten wist je dat het gevaarte op breken stond. Sommigen wisten dit probleem op te lossen om houten balken in de drempels te slaan. Ja, APK moest nog uitgevonden worden. Prachtige tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Renault Dauphine

    Eén van de 50 slechtste auto's aller tijden. Als je er naast stond, hoorde je hem roesten.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Frans, onze eerste auto was een Renault Dauphine en we hebben er heel wat laswerk aan gehad. plaatje hier, plaatje daar.
    Er is een aardbevinkje? opgemerkt in de wijde omgeving en Zuidbroek, door meer Peerders opgemerkt?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Piet Paulusma vanuit Ommelanderwijk. School waar jongste kleinzoon op zit, even kijken of ie in beeld komt en dan naar bed. sbs6

    Welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Moj... Weer terug op de bank, wat ben ik toch blij met de parkeerellende in Veendam :) Op zich viel het mee, paar kilometer omrijden, 3 euro per uur aftikken maar wel op korte afstand van het bezoekadres. Soms kan ik JohnJohn niet meer vertrouwen, mijn grijze kaarten materiaal lijkt aan een serieuze underdate te lijden...

    Trustuh allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Was dus een Renault Dauphine, excusez moi voor de foute spelling, maar weet wel dat het een blauwe was van juf Haarlemmer.

    BeantwoordenVerwijderen