Teller

zaterdag 28 april 2012

28042012

Mevrouw J. Klaassens-Pannekoek uit Noordbroek werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau, ondermeer voor haar inzet voor de EHBO-vereniging, het onderwijs en het culturele leven in het dorp.

In het DvhN las ik dat de gemeente niet de illusie heeft dat eigenaar Willem Piening de restanten van de in 2010 afgebrande woning aan Het Loeg in Muntendam opruimt. Piening heeft er nog een maand de tijd voor, anders doet de gemeente dit voor hem. De rekening is dan wel voor Piening zelf. Die zou wel eens tienduizenden euro’s kunnen bedragen. Begin dit jaar verklaarde Piening tegenover het DvhN dat hij de rotzooi zou opruimen.

Ook stond in de krant dat er veel belangstelling is voor de voormalige kleuterschool ’t Rakkertje in Muntendam volgens wethouder De Winter. De gemeente stoot dit gebouw af vanwege krimp. Deze leerlingen worden
ondergebracht in de Europaschool en komen dus onder één dak. Men is in een vergevorderd stadium met een koper. De naam van de kandidaat-koper werd in de raadsvergadering niet prijs gegeven.

De in het nieuwe centrum van Zuidbroek geplaatste lantaarnpalen vallen niet bij iedereen in goede aarde. "De palen staan schots en scheef en geven het gebied een rommelige, in potentie gevaarlijke, indruk", vindt VVD-raadslid Chris Ubels. Opvallend is dat een invalidenparkeerplaats niet gebruikt kan worden omdat er een lantaarnpaal voor staat. Nog curieuzer is de verklaring die wethouder Matty Siersema (Kritisch Menterwolde) hiervoor geeft, aldus het DvhN. "De parkeerplaats was eerder aangelegd dan de lantaarnpaal was geplaatst." De wethouder zegt dat het centrum er volgende maand, uiterlijk in Juni, weer piekfijn uitziet. De oude palen zijn dan vervangen door nieuwe. Ook langs de Heiligelaan in Zuidbroek worden energiezuinige lantaarnpalen geplaatst.

Appie denkt: "Waarom moet het zo lang duren voordat de gemeente overgaat tot dwang om de restanten te laten opruimen van het huis in Muntendam? Had dat niet sneller gekund? De puinhoop is een aanfluiting voor het dorp. Ook de lantaarnpaal is een "bijzonder geval" voor de invalidenparkeerplaats. Deze was al onderwerp in de Peerder fotoquiz op 4 Maart. Is het echt zo'n moeilijke actie om die paal weg te halen voordat de nieuwe palen worden geplaatst? Misschien technisch een beetje moeilijk in verband met de bekabeling. Zou best kunnen, maar dan pak je het "rolstoelsteentje" er even uit en legt dat tijdelijk in een andere parkeerplaats. Een fluitje van een cent toch?

20 opmerkingen:

  1. Goedemorgen.

    Appie, dat lange wachten heeft alles te maken met wettelijke termijnen die ingaan wanneer de gemeente besluit actie te gaan ondernemen, zo legde de wethouder uit.
    Dat moment van actie is -dit is mijn inschatting- steeds voor ons uitgeschoven omdat het een hoop juridische trammelant (en dus kosten) geeft waar niemand op zit te wachten. Men hoopte er dus eerst uit te komen met meerdere keren vriendelijk vragen, wachten, nog maar iets minder vriendelijk vragen, wachten, enzovoort.

    Die palen in ons centrum is weer een ander verhaal, dat is nu eindelijk ook eens is uitgelegd zodat we de reden kennen (conflict met een energieleverancier). Dit zou het college vaker en eerder -actief dus- moeten doen om onvrede en gemorrel te voorkomen.

    Zo, de laatste dag van de werkweek kan beginnnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, ja de lantaarnpalen. Dat ze schots en scheef staan heeft te maken dat er tegen aan gereden wordt. Denk nog altijd aan de lantaarnpalen bij Wollerich, ze stonden zo dat als er iemand een beetje moest manoeuvreren, ze de lantaarnpaal schampte. Later zijn ze verplaats naar een meer logische plaats. Nu is het zo als je Zuidbroek vanaf Muntendam binnen komt zie je in eens lantaarn palen op een volkomen onverwachte plek staan. Wie niet plaatselijk van de situatie op de hoogte is schrikt. Wil je toch de palen daar laten staan geeft ze dan een kleur,bv rood witte banden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het oud papier maar even bij de weg gezet, dat gaat dus nat worden...

    Oh, helemaal vergeten mevrouw Klaassens-Pannekoek te feliciteren met haar lintje! Mooi teken van waardering.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog even ikke...

    "De parkeerplaats was eerder aangelegd dan de lantaarnpaal was geplaatst" dat moet natuurlijk net andersom zijn; de paal stond er, de parkeerplek is -alvast rekening houdend met het nieuwe verlichtingsplan- op deze plek neergelegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen,

    De puinhoop van Piening, wat de verslaggever en wellicht velen van ons ook niet weten is dat dit terrein met "opstal" 24 mei a.s. geveild gaat worden. Ik betwijfel of het nog iets gaat opbrengen.

    De opmerking van onze wethouder over de invalidenparkeerplaats en de lantaarnpaal komt bij mij ook enigszins vreemd over. Het doet me denken aan "wat was er eerst, de kip of het ei". Als de parkeerplaats er eerder was, hoe stom kan men dan zijn om er een lantaarnpaal in het midden voor te zetten?

    Ondanks het slechte weer, wens ik een ider een hele fijne dag toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mogguh lui.

    In plaats van een invaliden parkeerplaats algemeen er gewoon wat fietsenrekken neerzetten en de plaats ernaast voorzien van het wettelijk verplichte bord (aan de muur kant graag, niet aan de kant van de supermarkt, dan kan er een auto op....) en whoppa, 250 euro arbeid, een fietsenrek (of nog goedkoper: motor/brommer opstelplaats maken.)

    Ook weer gebeurd.

    Naar alle waarschijnlijkheid kom ik binnenkort terug in de polletiek en politiek; meer t.z.t. in de diverse media...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem gaat in de politiek? Val je niet op, want daar zijn er heel veel van. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Even een wat flauwe, cynische, reactie (en dan ga ik echt maar eens wat anders doen dan hier zitten koffieleuten): ze hebben de fietsenparkeergleuven die in het midden van de weg -tussen de klinkers- zaten, net deze week dichtgegooid met zand, JP.

    Ik vond het wel wat hebben; volop ruimte om je fiets te parkeren en een natuurlijke verkeersremmer (des te meer winkelend publiek, des te meer geparkeerde fietsen, des te meer opstakels voor het overig verkeer).

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem/ kreeg alweer de slappe lach:) Whoppa,neem er nog 100 eurotjes bij en dan een klantvriendelijke scootmobiel plekje, vergt maar 80 cm. Wacht wel als jij in de polletiek zit.:)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De wens is de vader van de gedachte, de waarschuwingsborden zijn al aanwezig viel mij vanmorgen op. Foutje, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het viel mij ook al op dat er in het centrum van Zuidbroek nogal vaak zandstormen voorkomen.....
    Het is mij trouwens niet helemaal duidelijk, blijven de lantaarnpalen nu op deze plekken staan ? Of worden ze nog verplaatst naar meer logische plekken ?

    Rechtzetten moet toch in elk geval kunnen lijkt me, heb je het centrum verbouwd, staat het vol met scheve palen en zandpaden, lijkt wel een nieuwbouwwijk in aanbouw....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ha die Bertus.
    Sorry, maar de gemeente moet er toch iets aan doen, geen enkele wethouder wil om zo iets op TV....
    Kun je wel een lichtmast verplaatsen, maar da's stukken duurder. Een scootmobielen plek is natuurlijk ook een optie, zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om de mensen ter plekke te betrekken bij besluitvorming!
    ik heb trouwens geen idee hoeveel mensen die parkeerplek gebruiken, of liever zouden willen gebruiken.

    En wat het anonieme betreft: kun je nagaan hoe herkenbaar mijn berichtjes zijn dat men er gewoon op reageert. Maar ik ben al blij dat ik hier kan reageren, soms heb ik gewoon geen zin om steeds weer een en ander in te vullen ;}

    BeantwoordenVerwijderen
  13. past bij jou JP, daarom weten de meesten ook dat jij het bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. JP, probeer je wat in de Menterwolmer politiek met een nieuwe politieke partij, had zoiets gehoord, of gewoon met D66?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dank Wim! Denk ik ;O

    Appie, je weet toch dat je niet alles moet geloven? Je ziet het in de regering: de ene gaat, de anderen komen. En soms is het gezichtsbedrog, soms kiezersbedrog en anders het het politiek.

    Overigens dacht ik het polletiek zelf bedacht te hebben maar die eer liggen minimaal bij Willem Parel en zijn lieftallige (|) Lena....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Parkeren in het centrum is een drama, vanmorgen weer iemand die vanaf de brug voor de Coop wil parkeren.
    Vlak voor het indraaien, boven op de rem, blijkt er een lantaarnpaal te staan. (Ben dus niet de enige die dit 2 week terug overkwam). Vrijdagmorgen met de markt is het helemaal feest, de plaatsen naast Wolda, zijn niet te bereiken, aangezien de lantaarnpaal er voor staat. Dus even overleggen en alle palen herplaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Goedenavond

    inderdaad is het een aanfluiting Het loeg 15 . maar er is een veiling volgens mij binnenkort dacht er iets over gelezen te hebben , en j de lantaarnpalen , ze staan er echt niet mooi en de markt vind ik daar in tegen wel weer een aanwinst voor Zuidbroek , maar de oversteek naar de Coop altijd griezelig waar is de weg en waar eindigt hij.....
    Maar ach alles zal goedkom...... fijne avond

    trouwens wie nog kleding en speelgoed heeft voor Roemenie kan nog tot dinsdagmorgen

    Martje

    BeantwoordenVerwijderen