Teller

dinsdag 24 april 2012

24042012

Appie wat ben je vroeg, is de dag niet lang genoeg? Zou een vraag kunnen zijn van de eerste gast vandaag, maar die zijn/haar tekst zal nu wel anders luiden. Ben benieuwd. ;)

15 opmerkingen:

  1. Hoe gaan wij dit heel grote probleem oplossen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, vandaag ga ik me aan de tuin van een ander vergapen. Even geen politiek of oorlogsgeweld.
    Voel me een begenadigd mens omdat ik in de positie ben die keuze te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, ja wat is vroeg Appie? Het ligt er aan wat voor beroep je hebt.Zit je in de logistiek, dan zijn dit normale tijden. Maar heb je een kantoorbaan van 9'00 tot 17'00 uur, dan is het iets anders.
    Roskam, laat ik daar altijd al van overtuigd zijn dat jij een begenadigd mens bent, dat maakt ook het verschil: de ene mens heeft meer gaven gekregen dan de ander, zo is het levenspalet ingekleurd. Maak er ondanks de weervoorspelling een prettige dag van, dat probeer ik ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen,

    Vanaf morgen zijn de passe-partout kaarten, feestweek Zuidbroek 20-24 juni, weer verkrijgbaar in de voorverkoop. Hotel Hulsebos en E en E drogist zijn de voorverkoopadressen. Op de Koninginnebraderie te Sappemeer zal de V.v.V. Zuidbroek zich ook presenteren. Nog 8 week, het aftellen is nu echt begonnen. FEESTWEEK ZUIDBROEK, HET MOOISTE FEEST VAN HET NOORDEN.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk dat vind in nu aardig...,
      de kaarten voor de feestweek kunstzinnig verpakken/vormgeven...,
      in een passe-partout, een dik stuk karton waarin een diepte versterkende doorkijk wordt gecreëerd op wat zich erachter bevindt.
      ;-)

      Verwijderen
    2. SiKo,

      Ongetwijfeld een goed bedoelde bijdrage, echter ik snap er niets van. Zelfs niet na 5 x lezen. Sorry.

      Verwijderen
    3. Zo moeilijk is dat toch niet?

      Een passe partout is niet alleen een kaart waarmee je alle evenementen kunt bijwonen, het is ook een kartonnen rand waarmee je een een klein schilderij of foto in een grote lijst kunt zetten. En als je dus een feestweek in zo'n lijstje kunt zetten ontstaat er een vorm van dieptewerking; en verdieping is wat vaak ontbeert wordt.

      Wat dat betreft lijkt me het geluksproject uit Zuidwending en hele verre omtrek een prachtig project. En neen, dat vond ik al voordat....

      http://www.woorden.org/woord/passe-partout

      Verwijderen
    4. Nee hoor zo moeilijk is het niet, alleen mijn boerenverstand ging niet zo ver. Bij deze uitspraak moet ik direct denken aan een nummer van de band Normaal, "Ik ben maar een eenvoudige boerenl.l". Gelukkig dat er mensen zijn die mij op een vrij nuchtere Groninger manier duidelijk kunnen maken wat er bedoeld wordt. JP, bedankt.

      Verwijderen
    5. JK, ik ben misschien een iets minder eenvoudige boerenlol en nog minder een Groninger, dus bedankt voor je compliment!

      Verwijderen
    6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    7. JK,
      een passe-partout is letterlijk op twee manieren te vertalen

      1)- een vrijgeleide
      en daarvan afgeleid een sleutel waarmee alle deuren open gaan. m.a.w. een loper

      2)- iets waar alles doorheen komt/zichbaar is
      en daarvan afgeleid een lijstwerk dat alles laat zien en niet bedekt. ma.w. een dik stuk karton waarin de exact de grote van daarachter liggende afbeelding is uitgespaard.

      De tweede betekenis is denk ik meer wijdverbreid dan de eerste, maar daarmee is de eerste zeker niet fout, wel wat ongebruikelijker, zeker voor iemand die tussen de passe-partouts is opgegroeid.

      http://www.ludiekinlijsten.nl/fotos-en-ideeen/

      Verwijderen
  5. goedenmorgen....

    ja, wat is vroeg, mijn vroeg wijkt vaak af tov anderen...begin om 7:30, errug vroeg, maar 8:00, 9:00 uur vind ik ook vroeg....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ach blommekind, vroeg is net zo laat als je het zelf wilt maken. Om half negen was ik aangemeld, pakte net mijn boek en werd door een "verre" collega van je opgehaald. Want ja, zo ver is Winschoten natuurlijk ook weer niet ;O

    Dikke kans natuurlijk dat wachttijd groeit naar mate je later aankomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo, en nu weer de keuken in..
    Leermomentje: goed ontbijten en lunchen òf een dubbele portie maken. Experimentje met rijst en wat zooi er door heen.

    Eet smakelijk en see joe leeter alligeetur!

    BeantwoordenVerwijderen