Teller

zaterdag 16 juni 2012

16062012

Nog geen acht uur op zaterdagmorgen en al weer vijf personen voor de deur. Doe deze dan ook maar snel open, hoop wel dat ze iets te vertellen hebben. Ik heb dat niet, ontbeten, krant gelezen, maar geen Menterwolmer nieuws in het DvhN.

UPDATE 8:49:

Geen Menterwolmer nieuws zei ik eerder vanmorgen, maar op de voorpagina stond het volgende verschrikkelijke bericht:

Frans de Heus, die in september 2010 op het station in Zuidbroek invalide werd geslagen, is gisteren op 64-jarige leeftijd overleden. De Heus en zijn vrouw Ingrid woonden de laatste maanden in een woonzorgcentrum in Utrecht. Hij overleed aan een zware longontsteking en hartklachten. De Heus kwam de aanslag nooit te boven. Hij liep onder meer hersenletsel en een zwaar trauma op en moest maandenlang revalideren. De dader van de aanslag, een man (39) uit Litouwen, is onlangs in hoger beroep door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot twaalf jaar cel. "Die hebben wij niet mogen krijgen", zegt zijn vrouw. "Frans raakte door de aanslag zo verzwakt. Hij had geen weerstand meer. Nu is hij uit zijn lijden verlost."

Een paginagroot artikel verderop in de krant over deze intrieste gebeurtenis. Het echtpaar had een huis gekocht in Veendam om dichter bij de kinderen te wonen en wilden dat opknappen, maar dat en allerlei andere plannen vielen in duigen. Daarnaast ook nog een flinke financiële strop, daar het huis voor minder van de hand zal moeten worden gedaan door de lagere prijzen momenteel. Het echtpaar ging door een hel, de nabestaanden zullen verder moeten, maar hebben levenslang.

15 opmerkingen:

  1. Uit betrouwbare bron weet ik dat er vandaag een stamgast naar Lelystad gaat en er ook een bezoek aan Bataviastad aankoppelt. Of was het nu omgekeerd? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Ook geen bijzonderheden te melden, hooguit dat de kalender op de verkeerde maand hangt in het Peerd.

    Wat mij betreft mag het vanaf nu wel een paar weken droog worden/blijven/zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jan, jij let goed op, was geen test overigens. Dank voor je opmerkzaamheid, heb de kalender omgeslagen naar Juni.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, vandaag zal op mijn programma staan naar Utrecht te gaan naar een nieuw op te richten Mobilty voor landelijke organisatie voor de wsw'ers.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen, Chris de echte, je maakt mij nieuwsgierig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen.
    Appie, jij bent goed bij de pinken vandaag.
    Bataviastad staat op het programma.
    Wens jullie allemaal een fijne, droge zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. In 2011 is Vereniging Mobility opgericht. Een vereniging voor mensen met een arbeidsbeperking. Mobility is opgericht vanuit een behoefte om cliëntenparticipatie voor mensen met een arbeidsbeperking landelijk te organiseren. Zoals ik begrepen heb zal het vandaag de website de lucht in gaan :).

    Chris een echte rooie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een update uit het DvhN. Scroll naar boven.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. goedenmiddag....

    wens mw de Heus veel sterkte.....

    ik kijk ook uit naar beter weer, al heb ik nog lang geen vakantie:-(

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Tja Appie als je dit geen goed is nieuws noemt uit Menterwolde? Het stond van morgen op de site! zelfs ik had het vanmorgen om 7.05.u. al gelezen....
    Nieuwe toekomst in de metaal
    DVHN | Gepubliceerd op 16 juni 2012, 07:00 Laatst bijgewerkt op 15 juni 2012, 11:46
    ZUIDBROEK - Langdurig werklozen in Oost-Groningen worden omgeschoold tot vakman in de metaal. Technische bedrijven staan te springen om vaklui. Dertien cursisten tussen 20 en 55 jaar lopen na een korte opleiding stage bij vijf verschillende bedrijven in de provincie Groningen. Ze komen uiteindelijk in dienst van een van de bedrijven en gaan in het najaar één dag per week naar school. Het Carrousel-project is een samenwerkingsverband tussen Werkplein Oost-Groningen en de bedrijven Jansen&Heuning - Groningen, Machinefabriek Börger - Hoogezand, Broekema Transportbanden -Veendam, Cofely - Nieuwe Pekela en DJK Zuidbroek. Een uitgebreide reportage in de zaterdagkrant.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Maar goed toch vind ik het een diep berouw om te kunnen lezen dat Dhr.Heus was overleden......zoals ik eerder had gemeld geef de dader aan mij en zorg wel dat deze persoon naar z'n eigen land terug gestuurd zal worden......

    Enige goed nieuws is dat een lind was doorgeknipt in Utrecht voor een landelijke partij die zich bekommert voor alle wsw'ers en mensen met een arbeidsbepreking, de foto's zal ik naar onze Appie toesturen.

    Chris een echte rooie.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Chris der komt toch geen nieuwe politieke partij bij?
    Daar hebben we genoeg van, en zeker in verkiezingstijd hebben ze allemaal oog voor de zwakkeren. Alleen als ze stemmen te pakken hebben gekregen zijn ze deze bevolkingsgroep snel vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Goedenavond

    Chris EER: In Utrecht ook al , in Amersfoort werd ook een lintje doorgeknipt van het nieuwe partij pand van de SP...;)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nog geen fotoquiz, dan eerst maar naar bed.

    Vanavond mijn dochter uit Hoogezand gehaald. Terwijl zij een vaderdagcadeautje kocht (voor opa...) is haar fiets gestolen.

    De rest van de vaders een fijne vaderdag gewenst, die van mij is nu al verpest.

    BeantwoordenVerwijderen