Teller

vrijdag 5 april 2013

05042013

Waarom deze opening? Gewoon omdat ik het een leuk filmpje vind.

16 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,onze rode kater (een kopie van de kater van Jan Jans en de kinderen) is de hele winter binnen gebleven.En schijnbaar voelt hij de Lente komen, want hij wil nu steeds naar buiten. Ondanks dat de nachten koud zijn. Een poosje geleden kwam ik een onderzoek tegen over wat een kat per jaar dood maakt. De onderzoeks- katten waren uitgerust met een camera, en ondanks dat ze thuis genoeg te eten kregen doden ze vele dieren. Als daar aan denkt als de poes lekker op je schoot ligt te snorren, vind je hem niet zo aardig meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "...wat een kat per jaar dood maakt..."

      typefout...
      'k hoop niet dat hier de wens de vader van de gedachte was. ;-(

      Overigens ben ik heel blij dat katten rovers zijn en deels dus ook zelf voor hun kostje zorgen. Het zorgt voor sterke volgels en aanmerkelijk minder muizen (en mollen).

      Verwijderen
    2. ons poesie is ook een echt roofdier, heeft ook de eerste paar weken voor zich moeten zorgen, nestje was gedumpt achter onze schuur....ons poesie was een slimme, kwam stiekem met onze katten meeeten...dan kun je ook bij ons wonen. je merkt dat dit er nog inzit, geen schootkat, veel buiten s winters een theemuts model en zomers een slanke den...eet ook veel spinnetjes en torretjes en de rest, eet thuis heel weinig.

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, een kat is en blijft een moordenaar voor vogeltjes en muizen, dit laatste zou niet zo erg zijn alleen als m'n vrouwtje de deur uitstapt hoor ik een gil EEN DODE MUIS......de poes legt ze gewoon voor de voordeur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lief en zorgzaam van die poes...
      die zorgt voor z'n gezinnetje door een deel van de buit af te staan.
      Wel onbegrijpelijk dat de rest van het nest het blijkbaar niet zo op verse muis/mus heeft voorzien...,
      eigenlijk domweg zonde van al dat lekker verse vlees...,
      ze weten niet wat ze missen...,
      volgende keer maar een nog lekkerde stukje vlees neerleggen voor het kroost (lees baas).

      Verwijderen
    2. De poes van ons krijgt iedere dag een bakje vol kattevlees bovenop de brokken, en zoals ik de mijne ervan denk denkt zij ook aan het vrouwtje :).

      Verwijderen
  3. Even terug naar gisteren
    "... Frans 5 april 2013 01:19
    Het bestemmingsplan is nog niet gewijzigd. De gemeenteraad heeft het college opdracht gegeven met een gewijzigd bestemmingsplan te komen. Dat gaat natuurlijk nog de inspraak in waarbij belanghebbenden zich kunnen verzetten. Geen idee of dat gebeurt.
    ..."

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. SiKo5 april 2013 09:09
      Frans,
      inspraak is een farce...,
      zowel juridisch als in de praktijk...,
      en daar kunnen verscheidenen van ons hier aan de toog van meepraten.

      Waarom:
      Hoewel het gelegenheid geven tot inspraak wettelijk vaak verplicht is komt het veelal, zeker waar het de verplichte inspraak betreft, als mosterd na de maaltijd.
      De verplichte inspraak komt namelijk pas om de hoek kijken als het feitelijke besluit (door het college van B&W of vergelijkbaar hoger bestuursorgaan) al is genomen. Na de inspraak-periode hoeft e.e.a. alleen nog maar te worden geaccordeerd door de de Raad (of een vergelijkbaar hogere volksvertegenwoordigend orgaan).

      Lijkt dus best goed geregeld immers de Raad zal de ingesproken bezwaren wel laten meewegen...,
      of toch niet?

      Meestal worden bezwaren echter voor kennisgeving aangenomen tenzij een dergelijk bezwaar juridisch hard te maken valt. En de Raad heeft meestal geen verweer tegen de gejuridiseerde argumenten van College en het ambtenaren-apparaat. Men laat zich derhalve meestal (soms mokkend) overtuigen dat het besluit moet worden bekrachtigd omdat de bezwaren (juridisch, planologisch, budgetair, etc.etc.) geen hout snijden: M.a.w. de bezwaren moeten van tafel omdat anders het 'hogere-belang' schade zou lopen.
      Bezwaar telt dus feitelijk alleen als er wettelijk iets fout is met een plan en een belanghebbende kan aantonen in zijn recht te worden aangetast inden e.e.a. wordt uitgevoerd als voor gesteld.
      Maar de meest bezwaren zijn niet van puur juridische aard maar juist meer en vooraal van praktische aard. Bezwaren betreffen meestal de kosten, wenselijkheid of esthetiek van een plan...;
      En dergelijke bezwaren hebben juridisch meestal geen grond...;
      Worden dus zo terzijde geschoven..., tenzij je e.e.a. slim weet te koppelen aan een sterk en onweerlegbaar juridisch element.

      Maar zelfs indien er sterke juridische argumenten zijn, dan nog kunnen de plannenmakers procedures voor de bestuurrechter(s) zodanig rekken dat tegen de tijd da je bij de Raad van State komt er sprake is van een voldongen feit en dat dan hoogstens nog sprake kan zijn van (gedeeltelijke) financiële genoegdoening van de bezwaarden aan de bezwaarmakers...,
      maar daar is het de meeste bezwaarmakers niet om te doen.

      Bezwaar procedures in Nederland zijn derhalve niet veel meer dan een doekje voor het bloeden voor wij zich heeft gesneden aan de scherven van de mosterdpot die na de maaltijd ter tafel kwam.

      Verwijderen
  4. Goedemorgen,

    Een mooi lied, niet altijd even mooi, tekstvast en harmonieus ten gehore gebracht. Wellicht te overwegen om het Gronings Lied als les-onderdeel op te nemen op de scholen. Zie je het al gebeuren, s'morgens voor aanvang van de lessen eerst gezamenlijk het Gronings Lied zingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemiddag..

    Voor wie het al weer vergeten is: je kunt je fiets stukken sneller maken zonder veel moeite en, als je niet handig bent, een beetje hulp van de fietsenmaker
    http://www.lowtechmagazine.be/2013/04/sneller-fietsen-zonder-trapondersteuning.html

    Toch weer handig om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Volgens mij Anoniem, is een goede afstelling van de fiets op het lichaam het belangrijkste. Zeker ook in verband met verzuring van o.a. de benen, om ook de afstelling zadel en stuur niet te vergeten.
    Maar Jan kan er zeker meer over vertellen.
    (het is voor mij te lang geleden dat ik fietsen en bromfietsen repareerde)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem was ik Wim. Die site geeft ook dat soort tips.
    Trustuh allemaal,
    JP

    BeantwoordenVerwijderen
  8. goedenavond....

    nou ja goed...ben vrachtauto's aan het tellen....de N33 is weer dicht volgens mij, nu in 20 minuten tijd 12 vrachtauto's dreunden al voor de deur langs :-(
    dat voorspelt nog wat....wordt lekker in slaap geschud worden in bed... straks >-[

    BeantwoordenVerwijderen
  9. nog 1....13 dus..

    mn zandauto's lijkt het, ze rijden niet hard maar dat maakt voor het getril hier niet uit....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. in de tussenklappen zie ik geen aankondiging, ze geven het toch meestal aan....zag wel iets van de NAM onderhoud in Oldambt?!
    inmiddels al 19 gepasseerd....

    zal niet de hele nacht schrijven hoeveel al gepasseerd zijn dat wordt een beetje saai.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bloem, N33 is gesloten dit weekend, wees dus voorzichtig met het verlaten van het Golden Peerd, de vrachtauto's rijden langs de gevel. Uitkijken dus!

    BeantwoordenVerwijderen