Teller

woensdag 24 april 2013

24042013

Een mooie foto door Bram gemaakt van een jong haasje.

6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, mooie schutskleur van de haas, hij of zij valt nauwelijks op. Steeds weer duiken de berichten op dat het met het hazenbestand niet goed gaat, wat volgens mijn waarnemingen ook wel klopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen,
    Stichting DierenLot overhandigd sleutels van splinternieuwe dierenambulance
    zondag, 21 april 2013 09:54
    Geschreven door Marc ter Steeg
    Op zaterdag 20 april kreeg Stichting Dierenambulance Zuidhorn in Utrecht de sleutels van een splinternieuwe en volledig uitgeruste dierenambulance overhandigd door de directie van Stichting DierenLot.

    Stichting DierenLot trekt zich het lot van hulpbehoevende dieren erg aan en wil hen graag helpen. Dit doet Stichting DierenLot door lokale en regionale dierenorganisaties in Nederland te steunen in hun goede werk voor de dieren. Soms steunt DierenLot middels financiële steun - voor bijvoorbeeld het uitvoeren van verbouwingen aan dierenopvangcentra, het uitvoeren van operaties of vergoeden van medicatie - maar ook bij het oplossen van transportproblemen bij Dierenambulance Afdelingen. Dan bieden zij, middels de steun van hun donateurs, een prachtige oplossing: het gratis in bruikleen geven van dierenambulances. Er rijden er nu al bijna 70 in Nederland! Stichting Dierenambulance Zuidhorn is beneficiant van Stichting Dierenlot.
    “De steun van Stichting DierenLot stelt ons in staat om onze beperkte financiële middelen meer in te zetten voor onze kernactiviteiten ten aanzien van het dierenwelzijn in de gemeenten Grootegast, Winsum en Zuidhorn. Dit in plaats van steeds tegen vaak onvoorziene, steeds hoger wordende uitgaven aan het rollend materieel aan te lopen. De stijgende kosten aan de huidige ambulances dreigden een sluitende begroting onmogelijk te maken. Gelukkig schoot Stichting DierenLot ons te hulp met een splinternieuwe en volledig uitgeruste dierenambulance, waardoor we kunnen doorgaan met ons door velen belangrijk gevonden werk voor de hulpbehoevende dieren in onze leefomgeving” .


    Blije vrijwilligers bij hun nieuwe aanwinst.



    Nieuwedierenambulance









    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mogguh lui!

      Mooi plaatje en mooi nieuws, da's een mooi begin van de dag! Ik wens eenieder dat de rest van de dag minstens zo mooi wordt!

      Mazzelmoj!

      Verwijderen
  3. allen op een terrasje in de zon? Kon minder!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. -Bram- Mooie foto. Ik heb twee haasjes van dit formaat gered vandaag. Wij waren aan het aardappels poten aan de Oudelaan en de kraaien zitten constant achter de pootmachine voor wat er tevoorschijn komt. Kom je dicht bij met de trekker dan schuift het haasje een paar meter op. De kraaien zien de beweging en zijn er als de kippen bij om de ogen uit te pikken. Eentje heb ik gevangen en verderop in een voor gezet omringd met kluiten en de ander naar de slootwal gejaagd waar het haasje zich kon verschuilen. Je moet direct ingrijpen en niet eerst een rondje gaan poten want de ogen zijn er binnen een paar minuten uit.

    BeantwoordenVerwijderen