Teller

zondag 2 juni 2013

02062013

Bram had het goed. Het is een fraaie boerderij aan de Kerkstraat in Zuidbroek.

34 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,

    Zonnetje schijnt....ben nog niet buiten geweest, maar ondanks een doorkomend zonnetje lijkt het mij nog niet aangenaam. Hoop dat ik me vergis. Oh ja, foto.....geen idee. De rest meer succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, inderdaad Jan de zon is er dit keer vroeg bij.Ja de foto, het moet wel een bijzonder object zijn, te oordelen naar het afgeplakte gedeelte.
    Landelijk gelegen, maar zonder een duidelijke hint moeilijk om te raden. (althans voor mij)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goedemorgen, geen idee wat er zich achter het gele vlak bevind.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen allemaal. Het weer ziet er goed uit vandaag. De foto is wel heel erg moeilijk. Zie een rood paaltje rechts onder staan. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een klik op de foto levert een groter formaat op, misschien helpt dat om het te zien waar het is.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen! Mooi dat zonnetje!

    Enerverende week in de Raad met (naar mijn mening) een paar mooie uitkomsten. Paal en perk aan de welstand (college gaat nu nieuwe nota schrijven waarbij welstandsvrij het uitgangspunt is met uitzondering van de linten en zichtzijde A7 van de Gouden Driehoek), vanaf 1 juli mogen winkeliers zelf over koopzondagen beschikken i.p.v. 1 supermarkt.

    En dan de foto: Zou het misschien boerderijcafé Mausel te Noordbroek kunnen zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Chris jou link ,met welstand en de koopzondagen ontgaat me. Krijgen de inwoners van deze gemeente meer geld te besteden door dit besluit? Want geld en welstand gaan wel samen, helaas kun je geld maar eenmalig uitgeven. En dat kan lastig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wim, ik som gewoon even twee onderwerpen op die in de raad besloten zijn donderdag. Welstand en koopzondagen hebben in die opsomming niets met elkaar van doen. Je opmerking over te besteden geld: voor de inwoners is niet alleen van belang hoeveel men te besteden heeft hoor, ook vrije keus is een groot goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goedemorgen, de foto weet ik niet...., zoals ik denk kan het in een tuin of een park zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Maar goed zoals mijn gedachten gaan kies ik voor Emiel Roemer:


    DE VVD-DOCTRINE

    Het is de hoogste tijd om eens af te rekenen met een hardnekkig misverstand. NRC-Handelsblad onderzocht vorig jaar welke partijen het beste op de centen letten. En wat bleek? Van de 38 jaar dat de VVD de afgelopen decennia regeerde, zaten we 29 jaar met een begrotingstekort.

    We hoeven natuurlijk niet zo ver terug om te zien dat de VVD-doctrine van plat bezuinigen een vernietigend effect op onze economie en samenleving heeft. Al jaren wordt nu snoeihard bezuinigd en de koopkracht van mensen verlaagd. De tekorten worden amper kleiner, de staatsschuld niet lager en de economische groei niet hoger. Precies het omgekeerde beleid is nodig om ons land er bovenop te helpen. Maar wij zitten met een kabinet dat dit als laatste in de wereld niet lijkt te zien.

    Wat opvalt is hoe diep de VVD-doctrine ook is doorgedrongen in het denken van andere politici. PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem is dezer dagen een gepassioneerde aanbidder van de 3%-norm geworden. Terwijl prominente VVD’ers als Wiegel en Bolkestein waarschuwen voor té hard bezuinigen, doen hij en Diederik Samsom er nog een schepje bovenop. Nog eens zes miljard euro willen de heren volgend jaar bezuinigen.

    Dit zou een interessant politiek schaakspel zijn als de gevolgen voor gewone mensen niet zo groot zouden zijn. Tienduizenden mensen verliezen iedere maand hun baan. Het MKB wil wel, maar kán niet investeren omdat het geen krediet krijgt. Het vertrouwen in economisch herstel wordt maand op maand door Rutte en Samsom de kop in gedrukt.

    Ik krijg steeds meer mailtjes en brieven van mensen die in de problemen komen. Ze kunnen hun zorgkosten niet meer betalen of vrezen voor de enorme huurverhogingen. En zelfs in gezinnen waar het nu nog goed gaat, groeit de angst dat de komende maanden inkomsten weg vallen. Dat is de werkelijkheid waar steeds meer Nederlanders mee te maken hebben.

    Wat ik zie is dat Rutte en Samsom zich van die werkelijkheid hebben afgekeerd. Het anticrisisbeleid van Rutte komt niet verder dan kansloze oproepen om auto’s te kopen. En Diederik Samsom? Hij lijkt in slaap gevallen onder een deken van statistieken en cijfers. We zien hem op tv even twijfelen aan de 3%-norm, om daarna snel weer een sprintje naar het VVD-standpunt te trekken. Ondanks het historisch falen en de gevolgen in de samenleving van dit VVD-beleid, kiest hij ervoor slaafs achter de VVD-politiek aan te lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ceer, volgens mij betekend het feit dat we tijdens het regeren van de VVD af en toe een begrotingstekort hadden niet dat de VVD daar de veroorzaker van is. Integendeel!

    Het betekend eerder dat de VVD in moeilijke tijden niet weg loopt voor haar verantwoordelijkheid moeilijke keuzes te maken. Iets dat je van de partij van dhr Emile Roemer niet kunt zeggen.

    Hebben we dat misverstand ook weer uit de wereld! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Iedereen zijn eigen waarheid, want er wordt wat afgeleuterd in dit land. Kost alleen maar geld en niemand schiet er iets mee op. Daarom http://www.ftm.nl/followleader/die-extra-bezuinigingen-zijn-uw-eigen-schuld.aspx TOM

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar hoef je toch ook geen whizzkid voor te zijn?

      Verwijderen
  13. Zelfs na het groter maken van de foto, nog geen notie van waar het genomen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goedemorgen.

    De foto lijkt inderdaad "parkachtig", maar verder kom ik ook niet. Ik was deze week bij Mausel, maar bij mij gaat nog geen lichtje branden Chris U.

    Omdat ik donderdag vergadering had bij Mausel heb ik niet de hele raadsvergadering meegekregen. Bedoel je nou dat niet alleen supermarkten, maar álle winkels op zondag open mogen? En is er dan nog een beperking in het aantal zondagen per jaar?

    Niet dat ik het van plan ben, maar het is wel handig om te weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. goedemorgen.

    het duurde even,maar het kwartje is gevallen. dat rode paaltje op rechts, is het spandoek van blokzijl in de tuin van ten have aan de kerkstraat te zuidbroek.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jan, alle winkels mogen vanaf 1 juli op zondag open. In principe geen beperking. Zelf bepalen.

    Je kunt de motie die ik namens de VVD heb ingediend hier nalezen: Website VVD Menterwolde Pekela en Veendam

    Daar vind je ook informatie over het lagere bedrag dat we aan de provincie overmaken voor de N33.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Bram, gefeliciteerd, het is inderdaad de boerderij aan de Kerkstraat in Zuidbroek. Zo zie je maar, dat een beetje moeite loont. Ik had bewust iets van het spandoek laten zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik zal straks even kijken Chris, dat laatste interesseert me ook wel. Eerst even een dochter naar een balletvoorstelling brengen.

    Gelden er dus nu in Menterwolde ruimere regels dan in omliggende gemeenten, of gaan die ook mee (gezien ook de namen in jouw link)?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Bram, gefeliciteerd. Ik had kunnen zweren dat je fout zat...

    Ben nu weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Menterwolde is in Noord Nederland de eerste die van de verruiming in de wet gebruik maakt. Het is echter wel zo dat de verruiming pas 1 juli in gaat en andere gemeenten kunnen volgen.

    De motie kan natuurlijk als voorbeeld dienen. Ik heb zo het gevoel dat anderen dit wel gaan overnemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Chris U, ik was en ben geen voorstander van verruiming van de openingstijden. Personeel heeft straks in het grote winkelbedrijf niet echt de keuze om de zondag vrij te houden, nu misschien nog wel, maar men zal daar rekening mee gaan houden met het aannemen van personeel in de toekomst.

    Een ander punt is dat de kleine ondernemer geen echte keuze heeft, niet open gaan zal men omzet gaan missen, wel open gaan zal het laatste restje sociale leven in rook doen opgaan. Het klinkt heel logisch dat je voor vrije keuzes bent, maar deze verruiming van de wet is een dwangmaatregel voor de kleine zelfstandige middenstander. Ook daar hoort de VVD voor op te komen, zo de SP dat doet voor de werknemers en vanuit dat oogpunt tegen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Bram, van harte gefeliciteerd met de bal.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ik ben het met Appie eens. post 11.20 uur

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Als consument vind ik het wel handig als winkels open zijn wanneer ik tijd heb te gaan winkelen. Als winkelier hou ik graag de zondag vrij.

    Wanneer ik me "gedwongen" zou voelen om op zondag open te gaan vervalt de mogelijkheid zelf op zondag te winkelen. Ik zal dat dus op andere tijden moeten gaan doen, bijvoorbeeld 's avonds. Of meer kopen via internet, want daar zijn winkels 24/7 open.

    Ik kan me, in elk geval wat personeel betreft, wel vinden in de verklaring van Harry Wind waarom het CDA -voor mij zeer verrassend- vóór verruiming stemde: geef de winkeliers de maximale vrijheid, als ze meer uren open gaan merken ze snel genoeg wat het kost en zullen daardoor eerder besluiten weer een dag te sluiten. Maar dat kan ook, bijvoorbeeld, de dinsdag zijn natuurlijk.

    Voor de kleine zelfstandige ligt het inderdaad wat anders, maar ook die heeft de vrijheid zelf te beslissen wat te doen.

    Zo zitten er dus vele kanten aan dit vraagstuk, maar ik denk dat de raad de beste beslissing heeft genomen. Het is alles of niks wat mij betreft.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Grote winkelketens willen nu al de zondagtoeslagen van het personeel uit de cao halen. Omdat het zogenaamd een "normale" werkdag is. Dat is het niet. Winkels zijn meestal 12 uur per dag open. Als je in die tijd je spullen niet in huis kan krijgen, dan heb je miz gewoon een probleem met plannen.

    Daarnaast, wat zijn de baten voor kleine ondernemers? Een keer 1500 euro omzet draaien? Wordt niet eens gehaald, ben ik van overtuigd. Dan de kosten er nog af. Blijft geen fatsoenlijke boterham van over.

    Al met wordt niemand er beter van, behalve de groten die al genoeg hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Jan, die kleine zelfstandige kan ook zelf beslisen wat te doen? Dacht het niet als hij amper het hoofd boven water kan houden, dan zal hij mee moeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik voel dat zeker zelf ook Appie. Maar als gemeenteraad kun je niet ieders belang optimaal dienen, vandaar dat -alles overziende- mij het huidige besluit het juiste lijkt.

    Voor mijn persoonlijke situatie ben ik er niet speciaal blij mee, maar ik weet dat -mocht het eens zo uitkomen- ik eenvoudig een zondag open kan gaan.

    Ik kreeg heel toevallig net een telefoontje van Margreet. Ze komt twee uur eerder thuis omdat het in de winkel waar zij soms op zondag werkt erg stil is. Hierdoor kunnen we onverwacht nog even een rondje met de racefiets gaan doen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Jan, het gaat mij in eerste instantie ook niet om het beleid van Menterwolde, maar het landelijke beleid dat dit mogelijk maakt. Het op zondag winkelen zal steeds meer in schwung raken, met als gevolg een trek naar de grotere kernen. Niet alleen de kleine middenstander is de dupe, maar ook de kleinere kernen en haar inwoners. Je zou kunnen zeggen "Eigen schuld, dikke bult", hadden die burgers maar verstandiger moeten zijn en niet de gelegenheid "misbruiken", maar een goede overheid moet soms de burgers tegen zichzelf beschermen!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. -Bram- Proficiat.

    Wel of niet op zondag naar de winkel is voor mij geen item. Ik heb sowieso al een hekel aan winkelen en dat doe ik dan ook zo weinig mogelijk en zeker niet op de zondag.

    BeantwoordenVerwijderen