Teller

donderdag 27 juni 2013

27062013

Zat ik gisteravond wat te surfen op internet, of specifieker mijn tijd te "verdoen" op You Tube. Kwam daar bij toeval onderstaand filmpje tegen, moest daar wel om glimlachen, in "goed" gezelschap had ik misschien wel geschaterlacht. Ben ik dan fout, zit er in mij een klein promillage racisme of was ik gewoon verrast door het antwoord van Gerard Cox? Kun je wel deugen, als je niet onmiddellijk je wenkbrauwen fronst bij dit filmpje?


24 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, och Appie het wil je prikkelen.Het is een rollenspel die onze omganhsvoemen an de kaak stelt. Gerard moet in het dagelijkse leven heel anders zijn. Dit keer heb je een filmpje van Gerard Cox, maar je had ook een filmpje van Rijk de Gooier kunnen nemen. Ze laten allebij de uitersten zien. En de Marokkanen? Die pellen voor ons de garnalen,omdat onze keukens te vies zijn. Ja het kan verkeren! Hoewel de familie Kant al jaren een pelmachine uitgevonden heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. omgangsvormen. (mijn woordmachine is in de war)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, ach een leuke uitspraak van Gerard: dit gaat u niets aan :-).
    Wil iemand meer weten over de crisis, klik dan op mijn naam.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet je wat het is Ceer, we zitten in het schip, en hebben weinig keuze meer. Of met elkaar verdrinken of een reddingboei pakken en proberen te over leven. In de begin jaren van 1900 gingen vele Nederlanders naar Amerika, Omdat Nederland toen ook een zinkende schip leek. Redelijk veel van mijn familie woont nog steeds in de staat Utah. Later na de oorlog waren Australië, Nieuw-Zeeland, Braziel en Canada populair onder de Nederlanders.Wat ik maar wil zeggen is dat deze schokbewegingen altijd al bestaan hebben. Dat betekend niet dat je, je niet moet verzetten tegen deze misstanden.

      Verwijderen
    2. Wat ik denk zullen er meerdere denken:
      Schaf eerst de hypotheek rente af.(het schijnt een paar miljard(en)op te leveren)
      Laten we onze vertrouwde belastingschijf weer invoeren tot € 30.000,00 30% tot 50.000,00 45% en alles wat hoger ligt als 70.000,00 65% belasten gaan.(scheelt ook tientallen miljarden op te leveren)
      Iedereen wat volgt op een stichting, vereniging of coöperatie een maximale vergoeding zetten op € 75.000,00 dit geld voor een directeur alles wat lager zit gelden de zelfde regels voor wat er nu gebeurt en zonder menige bonussen natuurlijk.
      En dan de banken dit is iets waar zich iedereen aan heeft gestoord of mss nog steeds stoort, want iedereen ziet het nog steeds al deze bonussen en veels te hoge salarissen wat hier wordt uitgekeerd, gewoon een maximale salaris van € 120.000,00. (ook dit weer tientallen miljarden aan euro's)

      Zie je wel als je wild bezuinigen is deze keus helemaal niet zo moeilijk toch?

      Alleen nu pak je de mensen aan die teveel verdienen en tja dit willen ze eigenlijk niet.

      Nee net zoals ik gisteren zei éénheid maakt macht.

      En zo is't en echt nait aans.

      Verwijderen
  4. Kreeg ik met de koffie het DvhN in handen, was mij dat schrikken. Wethouder Matty Siersema dreigt met opstappen. Er is een geschil met de andere collegeleden over de Heemtuin. Het college wil dit jaar voor het laatst 108.000 Euro overmaken, daarna moet De Heemtuin zichzelf bedruipen. Siersema heeft De Heemtuin niet meer in haar portefeuille, maar wil die terug en ook dat de beheerstichting van de Heemtuin plannen uitwerkt voor na dit jaar. En niet het college, zo heb ik begrepen uit de krant. Mocht ik het verkeerd hebben begrepen dan hoor ik het graag.

    Appie denkt: Het is een slechte zaak dat er nu een bestuurscrisis zou ontstaan in Menterwolde, maar hoe lossen we dat op? Kan op meerdere manieren. Siersema bindt in, of het college. Mocht Matty toch opstappen als de gemeenteraad, die is immers de baas, in meerderheid de rest van het college steunt dan hebben we nog een minderheidscollege zitten. Dat kan door, maar is op dit moment met het oog op de komende gemeentelijke herindeling niet bevorderlijk. Hoe dan verder? De PvdA komt in het college, of KM spreekt uit dat men het college blijft steunen. Kan ook in het duale systeem dat we nu hebben, daarin staan de fracties immers verder af van hun kleurgenoten in het college of is dat slechts theorie?

    Het beste is natuurlijk dat Matty gewoon blijft, onafhankelijk van wat de uitslag vanavond in de gemeenteraad is. Soms moet je de verantwoordelijkheid nemen, ook als je niet de zin krijgt, in het belang van Menterwolde!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Misschien Appie, kan Max v d B. hierin ook bemiddelen. Het ging hem in Veendam ook goed af.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen. Mij is niet duidelijk wat er speelt rond de Heemtuin, dus heb geen mening.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Matty stapt op volgen rtvnoord. Ja, dan hoeft Max ook niet meer te komen. Jammer,ze deed zo haar best.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedemiddag,

    Zo langzamerhand kom ik weer in een normaal ritme. Heb heel wat "nieuws" niet meegekregen de afgelopen 2 weken. Is het vanavond erop of eronder? Zien en/of horen het wel.
    Weet iemand ook hoeveel teams zich hebben opgegeven voor het BLOBBEN? Ben best benieuwd, ga zaterdagmiddag even kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja hoor, het is inderdaad zover. Matty stapt op. Het college van B&W komt vanavond met een verklaring. Ik vraag me af hoe ze nu verder gaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou Appie je hebt waarschijnlijk vanavond op RTVnoord kunnen zien en horen dat het niets met verantwoordelijkheid te maken heeft. Matty stoort zich aan omgangsvormen op het gemeentehuis. Personeelsleden die volgens Matty moeten werken in een cultuur van angst. Das natuurlijk ernstig. Mensen moeten in een veilige omgeving kunnen werken denk ik . Nu is het volgens mij niet de eerste keer dat die angstcultuur ter sprake komt. Het staat mij bij dat ook Otto hier op het peerd het er wel eens over heeft gehad. En hoe was het ook nog maar, waar rook is is vuur. Lijkt mij toch niet allemaal verzonnen. Een ander punt wat Matty noemde waren de stukken die soms niet worden doorgegeven aan de college leden. Matty kan het weten want ze was wethouder. Al met al weer een boel gedoe in een tijd waar we het eigenlijk helemaal niet kunnen gebruiken. Kost weer geld deze poppenkast. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tom, heb het gezien, een heel ander verhaal als in het DvhN vanmorgen. Het gaat over mensen zei Matty, wilde ze verder niets over zeggen. Daar kan ik dan weer niet veel mee, maar misschien morgen meer in het DvhN en/of RTV Noord. Matty is natuurlijk ook welkom om hier in de kroeg het een en ander uit te leggen.

      Verwijderen
  11. TOM, je hebt helemaal gelijk wat de inzichten en opmerkingen van Otto betreft. Zelfde gedoe met "geheime" stukken, angstcultuur en zieke medewerkers. Kennelijk is alles weer terug bij af.


    En voor de rest houd ik me, gezien mijn plaats in de Menterwolmer politiek, maar even op de vlakte. Kan ik straks vrij uit spreken en acteren...

    Mazzelmoj!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tja net effe aandachtig geluisterd van jawel radiomenterwolde hierin kan zoals ik de mijne ervan denk niemand iets aan toevoegen toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En zo is't blaumpje en echt nait aans. Sorry ik sluit af....

      Verwijderen
  13. Goedenavond.

    Ik heb een rotdag achter de rug, maar zal jullie daar niet mee vermoeien. Het begon al slecht, want het was zo ongeveer de eerste keer sinds jaren dat ik niet ontbeet in het Peerd.

    Maar Appie, ik wil je complimenteren met je heldere analyse en je veruitziende blik. Ik las het nádat ik een "Heemtuin"-gedeelte van de raadsvergadering beluisterde. Het leek wel of je voorinformatie had. Heel knap. Je hebt veel bijgeleerd op het gebied van de politiek.

    Ik minder, maar wel zoveel dat ik -zoals ik het nu voel- stop met zwevende kiezer zijn, maar niet meer ga stemmen. En dat terwijl ik altijd mensen die dat beweren meewarig heb aangekeken.

    Ik mag over twee uur nog papataxi spelen, dus ik blijf nog even zitten, maar reken er niet op dat ik aangenaam gezelschap ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jan, een niet al te slim uiterlijk zegt natuurlijk niets over het denkvermogen van de persoon. ;)

      Neem aan dat je o.a. doelt op: "of KM spreekt uit dat men het college blijft steunen. Kan ook in het duale systeem dat we nu hebben, daarin staan de fracties immers verder af van hun kleurgenoten in het college of is dat slechts theorie?" Geen voorinformatie, maar misschien nam de fractie van KM mijn woorden wel ter harte. Zou zo maar kunnen toch? Niet ontkrachten Jan, denk dat ik er lekker op slaap. :)

      Welterusten.

      Verwijderen
    2. Jan,
      als jezelf geen aangenaam gezelschap bent...
      hoe kunnen wij/anderen het voor jou zijn?

      Of wij het volhouden tot een uur of twee...,
      was het eigenlijk niet van plan maar als het echt moet... moet 't...,
      maar dan moet 't wel echt moeten moeten natuurlijk.

      Verwijderen
    3. Niets moet SiKo, welterusten.

      Ik klets wel wat voor me uit. Of er nou iemand luistert of niet.

      Ik heb net een afspraak gemaakt met RRS in verband met een verstopte afvoer (vanmorgen én vanavond zelf vergeefse pogingen gewaagd).
      Ze zijn 24 uur bereikbaar, dus daar heb ik maar even gebruik van gemaakt. Telefoonnummer invullen en je wordt teruggebeld. Afspraak gemaakt (niet voor vannacht). Gewoon omdat het kan. Nu maar hopen dat hij/zij het in het eerste halfuur (starttarief) red.

      Verwijderen
    4. Nou dan zitten we je maar in gedachten bij...,
      heb je een watermuis?
      Wij hebben er één van zeker 15m lengte en je kan 'm verlengen...,
      kom je dus een heel end mee...,
      maakt een hoop los...,
      is soms een oplossing.

      Verwijderen
    5. Die van schoonpa redde het niet. De professionals hebben er eentje met een motortje.

      Verwijderen
    6. waterdruk werkt toch ook als motortje?

      Verwijderen