Teller

dinsdag 4 juni 2013

04062013

Ik laat mij niet vlug verleiden, Huub schijnt dat te weten, dus riep hij de hulp in van wethouder Matty Siersema. Of het zal helpen, daarover later meer. ;)

13 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ja die Matty mag er zijn. Ondanks of dankzij haar leeftijd altijd nog bezig om de wereld om haar heen te verbeteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Kan zijn Wim, maar de spreuk "verbeter de wereld, begin bij jezelf" gaat gelukkig voor Matty zeker op.

    Ik probeer dagelijks de rest van de familie te "verleiden" wat beter het afval te scheiden. Ik krijg dan meestal dezelfde meewarige blikken als ik jullie zie hebben bij het zien van deze foto van Matty. Maar toch; langzamerhand -en met kleine stapjes- komen we verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, zoals ik eerder al had geschreven een goed plan van Matty.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Scheiden van afval ie niet moeilijk...,
    en wat ons betreft dagelijkse praktijk...;
    Maar na het zien van Huub Het Huisvuilonthusselmonster...
    moeten we er wellicht toch nog eens beter over nadenken... ;-(

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen. Als monster Huub ons moet verleiden tot afval scheiden, is het droevig gesteld met onze smaak, bah, wat een engerd! :) Ook wij scheiden afval dagelijks.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen ik laat mij niet verleiden tot uitspraken. Afvalscheiden is een prima ding alleen profiteert nu alleen de afvalbranche er aan. Zij krijgen hun "product" kant en klaar aangeleverd en hoeven dus geen extra kosten te maken voor het scheiden terwijl de opbrengsten verhoogd zijn. Ik zou graag zien dat het scehiden van afval beloont word door een verlaging van de afvalstofheffing bijvoorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. VB zoals ik het zie kunnen er jongens die in de Wsw regeling(WEDEKA) zitten heel mooi van mee profiteren deze jongens hebben werk en hier gaat het om.

      Verwijderen
  7. Ceer dat is zeker mooi maar werk creeren om mensen aan het werk te houden is geen structurele oplossing. Je hebt gelijk dat er werkgelegenheid uit voortkomt maar waar ik me aan stoor is het feit dat de burger het nakijken heeft terwijl er wel meer van hem verwacht word terwijl de heren afvalbedrijven hun zakken vullen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. VB, ik doe het inmiddels al een paar jaar met het scheiden van afval, jij hebt gelijk in voor de afvalbedrijven, maar ik ga voor iedere wsw'er die nuttige dingen doet kijk VB je krijgt niet voor niets een indicatie voor sw'ers toch? dit zijn mensen met een beperking als je luistert wat deze en voormalige regeringen hebben besloten dan vind ik dit een juiste oplossing toch?

      Verwijderen
    2. Als ik naar ons kijk besparen wij op afvalstoffenheffing +- € 2,00 p/w. x 52 = € 104,00 p/j.

      Verwijderen
  8. Afval scheiden….. hartstikke goed idée. In mijn Duitsland periode mij als keurig burger gedragen en alles netjes gescheiden. Alleen restmuhl moest in een aparte zak die mij 9.95 per 10 zakken deed kosten. Alle het andere werd keurig opgehaald mits in aparte zakken. Gratis. Tja en hoe zit het hier in Nederland. Uiteraard de afvalstoffen heffing. Wij scheiden alles al, zoals glas in de glasbak, papier in de doos voor de vereniging en de rest in de grijze container. Dat scheiden doen we voor de BV Nederland. Burgers worden er geen euro wijzer van. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toch wel TOM kijk naar bovenstaande, Papier, Glas, Plastic, en alle soorten Metaal.

      Verwijderen
    2. Und das überstände war einmal doch?

      Verwijderen