Teller

vrijdag 7 juni 2013

07062013

17 opmerkingen:

  1. Deur open en gauw weer dicht. Wat een irritante muziek. Alleen de blauwe TL verlichting ontbreekt. Doe mij dan deze maar:

    Morning has broken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen,JP gaf het gisteren ook al aan, Winschoten ziet een outletcentrum wel zitten.Terwijl JP denkt aan het centrum van Winschoten denk ik meer noordelijk nabij de Blauwe Stad. Want ook dit project mag wel een goede impuls hebben.
    Want kijken we naar de plannen van het outletcentrum Zuidbroek, dan zien we een stadje gelegen tussen de A7 en de N33. Vraag is of er wel een boterham te verdienen valt in een steeds meer dalende markt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, dit bedoel ik met smaken verschillen de éém vind het irritant en de andere vind het leuke muziek en ziet de ochtend met de zon's opkomst of een neergaande zon.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ook nog in de pijplijn van Winschote ziet is de Wereld bazar. En hoe de middenstand van Winschoten hier op reageert leest u hier: De Winschoter winkeliersvereniging Handel en Nijverheid gaat het gemeentebestuur vragen om niet door te gaan met de plannen voor de Wereldbazar. De Oosterse markt die net buiten het stadscentrum moet komen is 'ongewenst in deze tijd', vinden de ondernemers.

    Handel en Nijverheid hield donderdagavond 5 aprl 2013 een inspraakavond voor de leden. Een meerderheid tekende zich af tegen de plannen van de Wereldbazar, zegt voorzitter Jos Offenberg. 'De tegenstanders vrezen vooral extra omzetverlies. De voorstanders zijn genuanceerder. Zij zien de Wereldbazar als een goede promotietool voor Winschoten. Maar ze vormen een kleinere groep.'
    9Het levert Winschoeten wel meer als 500 arbeidsplaatsen op.) (wim)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mogguh lui.

    Het is hier toch allemaal recht, dus we zouden zo maar een project ontwikkelaar kunnen treffen die winschoten en zuidbroek als de uiteinden van een supermega-shopping centre ziet. De klant heeft het gevoel in echte winkels te lopen en kan van A naar B met een hop on - hop of fyra trein, Die mogen toch niet hard rijden en dan heb je een extra experience! Parkeerpleinen bij Van der Valk Medical Stay en het Stoomgemaal, mèn, wat een idee.
    (Ik vond die sigaret gisteren raar smaken....)

    :O

    Prachtweer mensen, geniet er van want voor je het weet is het weer herfst!

    Mazzelmojjj

    BeantwoordenVerwijderen
  6. JP, ach helemaal niet zo gek als je dit afzet om 12 hectare vrij te maken in het centrum van Winschoten voor een FOC, wat William Moorlag wil. Of juist niet wil, maar dat er niet bij zegt. Zou hij echt denken dat wij, het kl**tjes volk, geloven dat het mogelijk is in Winschoten?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh ja, heb geen hekel aan Moorlag, aardige vent, maar af en toe ben ik het niet helemaal met hem eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Voor de overheerlijke bal:

    klantjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. John, nieuwe quiz? Hoe bedoel je?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Achter het gele vlak zit de zon. Gefotografeerd vanaf de aarde in oostelijke richting.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Och mss wel bekend, maar bij deze:
    Het papieren kentekenbewijs, dat in Nederland overbekend is, zal per 1 januari 2014 vervangen worden door een bewijs op creditcardformaat. Net als bij de rijbewijzen het geval is geweest zal deze kentekencard een stuk handzamer zijn en tevens moeilijker te vervalsen zijn. Maar wat verandert er precies?
    Ieder voertuig dat een eigen kenteken heeft, heeft een eigen kentekenbewijs. Dat zal in het begin van 2014 vervangen worden door de handzame kentekencard. De kentekencard zal dezelfde informatie bevatten als de huidige papieren versie, maar niet alles is zichtbaar. Dat komt door de chip die in de kaart is ingebouwd. Daarop staan alle gegevens van de auto en daardoor wordt fraude met de kentekenbewijzen een stuk lastiger. Naast de chip staan er ook nog gegevens op de kaart die gewoon af te lezen zijn, zoals het kenteken, de naam van de eigenaar en het merk en type van de auto.
    Ook het ‘geboortebewijs’ van de auto, het zogenaamde Certificaat van Overeenkomst (CvO), zal te vinden zijn op de chip. Dat CvO bevat alle informatie van de auto, inclusief technische gegevens die niet op het kentekenbewijs te vinden zijn. Het certificaat voldoet tevens aan de normen die de Europese overheid gesteld heeft. Daarmee is de kentekencard ‘klaar voor de toekomst’.
    Aanpassingen
    Na de eerste afgifte van de card zijn de gegevens op de chip niet meer te veranderen. Dat betekent, wanneer de auto bijvoorbeeld een andere kleur krijgt, dat ook de kentekencard opnieuw aangevraagd dient te worden. De kosten voor dit proces blijven gelijk, al is er wel het één en ander veranderd. Zo wordt de kaart nu centraal afgegeven en krijg je bij iedere overschrijving of aanvraag van de card hem nu niet meer direct mee. De eerstvolgende dag dat de post bezorgd wordt zal de kentekencard meegestuurd worden, waardoor je hem dus een dag later ontvangt.
    In de tussentijd kun je bij een politiecontrole dus geen kentekenbewijs overhandigen. Agenten kunnen op dat moment in een digitale database informatie over de eigenaar en de auto opvragen en zo controleren of de bestuurder de waarheid spreekt.
    2014
    Per 1 januari 2014 worden alle papieren kentekenbewijzen bij overschrijving vervangen door een plastic exemplaar. Ieder voertuig dat een eigen kenteken heeft ontvangt dan een kentekencard op het moment dat hij verkocht wordt. Of dat particulier of via een bedrijf is maakt niet uit. De RDW verwacht dat tegen 2019 ieder papieren kentekenbewijs is vervangen door een kentekencard en dat de papieren bewijzen dan uit de roulatie genomen zijn.
    Er verandert duidelijk het nodige. En dat heeft ook invloed op hoe je je auto kunt overschrijven. Meer daarover in ons volgende deel.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ROEMER: ‘VVD VERKWANSELT OVERHEIDSFINANCIËN’
    06-06-2013 • ‘Nieuwe discussies over bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid remmen de economische groei en brengen herstel van de overheidsfinanciën in gevaar. De VVD verkwanselt de overheidsfinanciën; dit kabinet graaft haar eigen graf.’ Dat zegt SP-leider Emile Roemer in reactie op Halbe Zijlstra en Diederik Samsom die vandaag de discussie openden over een nieuw bezuinigpakket van zes miljard euro. Roemer: ‘De coalitie zorgt voor nieuwe onzekerheid waardoor het consumentenvertrouwen en de binnenlandse bestedingen opnieuw zullen verslechteren. Niet alleen is dat desastreus voor de overheidsfinanciën maar ook voor de kwaliteit van de samenleving die wij aan toekomstige generaties willen doorgeven.’

    Volgens Roemer wordt de voortslepende economische malaise voor een groot deel door het kabinet veroorzaakt. ‘In plaats van het vertrouwen te herstellen en economische groei te stimuleren verdiept het kabinet de crisis. Kijk maar naar de BTW-verhoging die VVD en PvdA hebben doorgezet. Het percentage ging omhoog, maar de belastinginkomsten vallen flink tegen. Het kabinet blijft zand in de economische motor strooien; dat remt de groei en verkleint de inkomsten voor de overheid.’

    Roemer wijst op de doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB) van vorig jaar waaruit bleek dat de SP juist door minder hard te bezuinigen, gericht te investeren en herstel van vertrouwen tot een lagere staatsschuld in 2017 dan VVD en PvdA kwam. Roemer: ‘Deze week schreef het CPB nog in een rapport dat verlaging van de staatsschuld zou moeten volgen op herstel van de economische groei. Dit kabinet draait het om en dreigt opnieuw zes miljard euro te bezuinigen terwijl bewezen is dat hierdoor de tekorten alleen maar verder zullen oplopen.’

    De SP-leider stelt voor het advies te volgen dat topeconomen en instituten als het CPB en het IMF de laatste maanden afgeven. ‘Herstel de overheidsfinanciën niet door te snoeien maar juist door te groeien. Zorg dat mensen meer te besteden hebben, dan verhoog je ook de belastinginkomsten voor de overheid. Economische groei betekent meer banen en minder werkloosheidsuitkeringen. Meer inkomsten voor het MKB is goed voor deze bedrijven én voor de inkomsten van de overheid. Zijlstra en Samsom houden vast aan een mislukt recept en daarmee brengen ze niet alleen de Nederlandse economie maar ook de overheidsfinanciën in gevaar.'

    Alias Ceer:).

    BeantwoordenVerwijderen
  13. LEIJTEN: ‘STOP SCHAAMTELOOS GEGRAAI ZORGTOP’
    07-06-2013 • Volgens SP-Kamerlid Renske Leijten moet alles gedaan worden om het gegraai van zorgmanagers te stoppen. ‘Elke keer is het weer raak. De ene bobo verdient 170.000 euro voor 7 weken werk, de ander graait 7 ton voor 8 maanden werk. Het maakt me niet uit hoe, maar dit moet afgelopen zijn. Overal wordt zorgpersoneel de laan uit gestuurd, maar aan de top gaat het gegraai door.’

    Leijten wil dat staatssecretaris Van Rijn een einde maakt aan zorginkomens boven het inkomen van de premier en riante ontslagvergoedingen zoveel mogelijk terugvordert. ‘Kijk naar Cordaan. Bij deze zorginstelling verliezen honderden tot duizenden mensen hun baan, maar Karel Verwey krijgt inclusief ontslagvergoeding meer dan 5 ton. We hebben nu een wet die hier een einde aan zou moeten maken, maar managers hebben zeven jaar de tijd om hun inkomen onder de Balkenendenorm te krijgen. Dat is in tijden van bezuinigingen veel te lang. Het kabinet moet aan tafel met de zorgsector om dit sneller voor elkaar te krijgen.’ Daarnaast stelt Leijten voor dat er een eind wordt gemaakt aan alle riante vertrekregelingen.

    Volgens Leijten moet er een einde komen aan de banencarroussel die zorgbestuurders voor zichzelf hebben gecreëerd. ‘De zorg zou te duur worden, maar ondertussen maken verzekeraars een miljardenwinst en schuiven de old boys elkaar idioot dik betaalde baantjes toe.

    Alias Ceer (Chris een echte rooie):).

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Willen ze in het Oldambt geen windmolens , bij de Blauwestad is ruimte genoeg .

    Gerard

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Nee, Gerard. dat trekt geen bezoekers.

    BeantwoordenVerwijderen