Teller

maandag 10 juni 2013

10062013

Moet vroeg op, ga laat naar bed, een slechte combi, ik weet het. Ben hardleers, dus een recidivist, daarom nu reeds de opening, scheelt voor mij straks vijf minuten langer op één oor. Zelfbediening om die reden vanmorgen, daarom is de koffie gratis. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

10 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, traditie getrouw begin ik de morgen met een kopje thee, zonder suiker. En in gedachte zie je de vrouwen over die natte savanne lopen om de thee bladeren te plukken. Alleen al dat er mensen zijn, die zoveel er moeten voor doen om mij te laten genieten van deze thee, maakt mij gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, een bakje extra dark + 1 klontje en een zware Van Nelle deze beiden zorgen ervoor dat ik bijkom uit m'n diepe slaap :).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wim,
    Thee uit de natte Savanne...
    wat dacht je van de hellingen van de Zuidelijke Himalaya, Ceylon, de Kilemanjaro en ander gebergte.
    Of in Oezbekistan waar ze het ook op de vlakte verbouwen.
    Bij thee denk ik aan bergen en glooiende hellingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemiddag,

    Bij thee denk ook ik aan perfect aangelegde velden tegen de glooiende hellingen nabij Chiang Mai in het noorden van Thailand. Ben er meerdere keren geweest en het is elke keer weer een prachtig gezicht hoe ze daar de theevelden hebben aangelegd en hoe ze ze onderhouden. Bij thee denk ik dus aan Thailand, ons favoriete vakantieland.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Chiang Mai moet zijn Chiang Rai, welliswaar ook in het noorden. Ik heb nog snel even onze vakantiefotoboek nagezien. De omgeving van Doi Mae Salong heeft de mooiste theeplantages van Noord Thailand, volgens ons vakantieboek!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Avonds, weer terug op m'n eigen locatie na een ontmoeting van de Noordelijke Wsw-adviesraden te Winschoten.
    Een hoop informatie binnen gekregen over Participatie Wet, jammer dat Kleinsma niet aanwezig was doordat zij vandaag naar de 2e kamer moest..., maar ala zij wist nog niets te zeggen op bepaalde vragen hoe het moest met de krimp waar de regio Winschoten en omstreken mee zit wat betreft de Wsw'ers.
    Maar ik las zojuist iets waar ook ik mijn vraagtekens bij heb gezet:
    SP wil opheldering over banden provincie met RWE en Nuon
    DVHN | Gepubliceerd op 10 juni 2013, 14:38
    Laatst bijgewerkt op 10 juni 2013, 16:38

    GRONINGEN - De Socialistische Partij (SP) in Groningen wil van Gedeputeerde Staten weten of de provincie met RWE en Nuon onder één hoedje heeft gespeeld bij de vergunningverlening voor een gasgestookte- en een kolencentrale in de Eemshaven.

    "Zoals het nu lijkt zijn bezwaren van mensen en organisaties direct doorgestuurd naar de energiereuzen. Er werden gezamenlijke strategieën bedacht. Ook waren de relaties tussen vertegenwoordigers van de provincie en vergunningaanvragers erg nauw", zegt SP-Statenlid Kees Swagerman.

    De SP reageert op een bericht op de nieuwssite NU.nl. Die meldt dat de provincie Groningen nauwe banden heeft onderhouden met Nuon en RWE. Nu.nl trekt die conclusie uit stukken die Greenpeace heeft opgevraagd bij de provincie.

    De milieuorganisatie wil alle correspondentie in zien die is gewisseld tussen de energiereuzen en de provincie. Het leverde 1724 documenten op, waarvan 300 nog niet openbaar zijn gemaakt. Daarover boog de bestuursrechter zich maandag.

    De provincie wil de 300 documenten geheim houden omdat het zou gaan om stukken die zijn bedoeld voor 'intern beraad'. Greenpeace zegt dat overleggen met Nuon en RWE niet kunnen vallen onder 'intern beraad'. Ook wil de milieuclub dat de provincie beter zoekt naar verdwenen documenten. Het gaat vooral om conceptversies van rapporten die alleen digitaal beschikbaar waren en zijn gewist.

    SP'er Swagerman is er van overtuigd dat de provincie Nuon en RWE als belangrijkste adviseurs heeft betrokken bij de vergunningverlening. "Dat brengt minimaal de schijn van partijdigheid met zich mee."

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lees hieronder 'Greenpeace valt over verdwenen stukken', uit Dagblad van het Noorden van 4 juni.
    Greenpeace valt over verdwenen stukken
    3
    Provincie: Wij hebben geen fouten gemaakt
    Door Jantina Russchen Groningen
    De provincie Groningen heeft documenten gewist die Greenpeace wil inzien over de bouw van twee energiecentrales inde Eemshaven.Het gaat volgens een woordvoerder van de provincie vooral om’conceptversies van besluitvormende stukken’ die per mail zijn verstuurd, niet zijn uitgeprint en inmiddels zijn verwijderd.Greenpeace is al bijna twee jaar bezig om alle correspondentie op te vragen die is gewisseld tussen de provincie en energieproducenten Nuon en RWE over de bouw van respectievelijk een gas gestookte centrale en een kolencentrale.Het gaat om 1724 documenten, waarvan de milieuorganisatie nu1 400 heeft gekregen .Over de openbaarmaking van de laatste 300 dient maandag een rechtszaak .Daaronder zijn ook de documenten waarover de provincie niet meer beschikt doordat van verwijderde mailberichten maximaal een jaar lang een back-up wordt bewaard.Volgens woordvoerder Wietske Veltman heeft de provincie geen fouten gemaakt."Wij proberen juist zo transparant mogelijk te zijn .Alle relevante informatie is uit ge printen gearchiveerd, concepten zijn vernietigd. Dat is een normale procedure. Er zijn geen stukken verwijderd die volgens de archiefwet bewaard hadden moeten blijven."Advocaat Bondine Kloostra van Greenpeace betwijfelt dat: "Uit de titels van de ontbrekende stukken is op te maken dat het gaat om natuur en milieu informatie. Daar voor gelden strengere regels omdat het de leefomgeving van mensen aangaat." Het maakt volgens haar niet uit of het over concept of definitieve versies gaat. "Dat maakt juridisch geen verschil."Nadat Greenpeace aan de bel trok over de ontbrekende stukken, zijn op het provinciehuis na een nieuwe zoektocht nog een aantal documenten boven tafel gekomen. Volgens Veltman zullen die geen nieuw licht werpen op de zaak."Maar wij maken die afweging liever zelf", zegt woordvoerder Albert ten Kate van Greenpeace.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is toch al een gelopen race?
    De milieuorganisatie Greenpeace wil alle correspondentie in zien die is gewisseld tussen de energiereuzen en de provincie. Hoezo? Het is nu te laat om deze beslissingen om te buigen.
    Nog een detail: toen Aldel zich in Delfzijl zich vestigde, kwamen de bewoners van Borkum ook in opstand. Ze zouden last hebben van de smog van Aldel. Later is er niets meer over gehoord, en Aldel draait nog steeds.(en Borkum heeft nog steeds schone lucht)
    Ook nu komen ze weer met het argument dat de energiecentrales de lucht zal vervuilen boven Borkum. Kortom, veel geblaat en weinig wol.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op Borkum verkopen ze schone lucht. Vóór er een vervuiler komt, doen ze alles om die weg te houden. Daarna doen ze alles om die dood te zwijgen.

      Zou dat met huiseigenaren en windturbines ook zo zijn?

      Verwijderen