Teller

woensdag 5 juni 2013

05062013

Ik ben aan de late kant, heb slechts de koppen gesneld van de krant. Geen tijd om iets aan te snijden voor een goed gesprek, maar laat dat graag aan anderen over. Tot later vandaag.

6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, ik heb ook weinig nieuws. De dag begint mooi, laat het ook zo eindigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen, blij zijn met deze zonnige dag, is mijn devies.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, zo is't als de zon maar schijnt en gelukkig ook voor het personeel van het Groene Kruis:
    RTVNoord.
    Kraamzorg gewaarborgd ondanks faillissement Het Groene Kruis Geplaatst: 08:01 uur, woensdag 5 juni 2013

    Het faillissement van Kraamzorg Het Groene Kruis heeft geen gevolgen voor ouders die een kind verwachten, of net hebben gekregen. Dat zegt directeur Hans Feenstra van het Martiniziekenhuis, dat Het Groene Kruis overneemt.

    Het Martiniziekenhuis neemt tweehonderd werknemers van Het Groene Kruis over. Voor de honderd andere werknemers is geen plaats. Volgende week wordt duidelijk, welke personeelsleden mogen blijven en moeten vertrekken.

    Het Martiniziekenhuis neemt het Groene Kruis over omdat het ziekenhuis baat heeft bij een goede kraamzorg. Bovendien past het in het beleid van het ziekenhuis. Directeur Feenstra zegt de oorzaak van het faillissement van Het Groene Kruis niet te kennen. Begin april werd duidelijk dat het niet ging en sindsdien is in stilte aan een overname door het Martiniziekenhuis gewerkt.


    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heerlijk weer! Niet te koud en niet te warm. De afstelling van het weer is helemaal goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kreeg gisteren al een berichtje dat het Groene Kruis failliet was. Weer een instituut wat naar de verdommenis is gemanaged. 100 jaar lang blijkt het Groene kruis de stormen te hebben overleefd. De 30e crisisjaren, de oorlog, de naoorlogse periode, de crisis van de tachtiger jaren en nu dus het einde. In een tijdperk waar de computer een demografische toekomst view kan maken van 10 jaar vooruit, waar we elke dag worden dood gegooid met de meest idiote WC eend onderzoeken en waarin we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen zeggen hoeveel kindertjes er worden geboren, blijkt een stelletje maatpakken niet in staat te zijn om een geheid instituut als het Groene kruis in de beentjes te houden. Diep triest en weer 100 werklozen er bij. Een prestatie van formaat zou ik zeggen. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Tom, met demografische voorspellingen heeft het niets te maken. Die voorspellen tientallen jaren tevoren hoeveel vruchtbare vrouwen er zullen zijn. Of die vrouwen daadwerkelijk een kind nemen bepalen ze dan zelf. En niet tientallen jaren tevoren. Of je bij een geboorte kraamzorg nodig hebt, wordt ook nog eens bepaald door economische factoren. Bijvoorbeeld of een partner een baan heeft.

    Voor zo'n organisatie is het belangrijker dat ze snel kunnen inspelen op veranderingen bij hun klanten. Daar zal het wel aan ontbroken hebben. En ja, dat ligt aan de managers en bestuurders.

    BeantwoordenVerwijderen