Teller

maandag 10 maart 2014

10032014

Onderstaande mail trof ik aan in de mailbox, omdat ik ook niet alle mailadressen heb van de kandidaatsraadsleden hang ik de uitnodiging achter de bar. Als er klanten zijn die denken personen van de doelgroep te kennen die niet deze kroeg bezoeken, kan mij dat bijna niet voorstellen, zou je dan zo vriendelijk willen zijn deze mensen hier op te attenderen?

GRAAG UW AANDACHT VOOR ONDERSTAANDE UITNODIGING. WIJ WILLEN U VRAGEN OM BIJGAAND BERICHT ONDER DE AANDACHT TE BRENGEN VAN DE KANDIDAAT RAADSLEDEN, AANGEZIEN WIJ NIET ALLE EMAIL-ADRESSEN HEBBEN. ALVAST VEEL DANK!

Geachte kandidaten voor de gemeenteraad Menterwolde,

Jullie hebben het allemaal druk met de laatste loodjes van de verkiezingscampagne 2014 voor een plek in de gemeenteraad in Menterwolde. Overal in onze gemeente zie en hoor je activiteiten van de politieke partijen. Bij de inhoudelijke thema’s gaat het vaak over de zwembaden in onze gemeente. Een belangrijk onderwerp dat direct na de verkiezingen in zijn volle omvang aan de orde komt.

Ik wil jullie, namens alle zwemmers en leden van De Pinquin, graag uitnodigen om komende zaterdag 15 maart om 10.00 uur aanwezig te zijn in het Zwembad Zuidbroek (in Hotel van der Valk, Zuidbroek). De zwemvereniging De Pinquin uit Zuidbroek organiseert deze zaterdag de 1-uurs estafette met een deelname van 820 zwemmers van ruim 40 zwemclubs uit de gemeente Menterwolde, de provincie Groningen en andere delen van Nederland en Duitsland. Een voor Menterwolde uniek en groots festijn!

Wij willen u graag op een positieve wijze laten kennismaken met de zwemsport binnen onze gemeente en natuurlijk ook met het zwembad. Naast de aanwezige zwemmers zal er ook publiek zijn die wellicht nog over te halen zijn voor een stem op jullie partijen. Wij kijken dan ook uit naar flyers, ballonnen en ander verkiezingsmateriaal en uiteraard heldere standpunten over zwemmen voor jong, oud, recreatief en wedstrijdzwemmen in Menterwolde.

Wij ontvangen jullie onder het genot van een kopje koffie of thee om 10 uur bij de aanvang van de 1-uurs estafette.

Tot zaterdag!

Met vriendelijke groeten,
Namens bestuur zwemvereniging De Pinquin,
Nico Altena
Voorzitter

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, en dat komt zomaar uit de lucht vallen? Zo`n estafette zet je niet zomaar op een verloren zondagmiddag in elkaar, pet je af voor de De Pinquin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, dit komt niet uit de lucht vallen. Een enthousiaste groep Pinquinners organiseert al vele jaren dit fantastische evenement, waar ook veel verenigingen uit de provincie, de rest van het land en ook het buitenland aan mee doen.
    Echt iets om een keer mee te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anderhalve week geleden heb ik de zwemclub reeds beloofd aanwezig te zijn bij dit geweldige evenement. Waarbij van heinde en verre enthousiaste zwemmers komen laten zien dat dit bad een meerwaarde heeft voor de hele regio.

    Ik vind het altijd weer zo jammer dat de zwemmers van de Pinquin, maar ook de gebruikers van het zwembad de Kolck, jaarlijks 1 of 2 keer naar het gemeentehuis moeten om de raadsleden te overtuigen van de noodzaak hun bad in de benen te houden en dus hebben we een plan geschreven waarin er binnen de begroting STRUCTUREEL geld naar deze baden gaat en het bad in Muntendam met hulp van de gemeente geprivatiseerd gaat worden.

    We zijn op dit moment dus de enige die voor de lange termijn bereid zijn deze keuze te maken. Het is jammer dat anderen zich hier niet volmondig bij aansluiten. Kiezen, daar gaat het om. Niet voor ons uit schuiven, want van uitstel komt afstel. En dit evenement laat eens te meer zien dat raadsleden moeten doen waarvoor ze er zitten: namens en in het belang van de bevolking de juiste keuzes maken. Doen we dat niet, dan behoort binnen afzienbare tijd ook dit evenement tot het verleden.

    Voor wie ons plan nog niet gelezen heeft: Zwembaden kunnen door - Integraal zwemplan Menterwolde VVD

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel gek dat het bad in Muntendam geprivatiseerd dient te worden, terwijl het bad in Zuidbroek al privaat is. Voor wat betreft de oplossing op lange termijn ben ik het volledig met je eens Chris, deze moet er ook komen. Als we nu aan modderen met elk jaar het circus op het gemeentehuis tijdens de begrotingsvergadering dan weten we zeker dat de zwembaden na de herindeling gesloten zullen worden.

      Verwijderen
  4. Goedemorgen

    PYONGYANG - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een zetel in het parlement bemachtigd. Zijn verkiezingswinst was de grootst denkbare: in zijn kiesdistrict stemde 100 procent van de kiezers voor de grote leider, meldde staatspersbureau KCNA maandag. Andere kandidaten waren er niet; kiezers mochten alleen ja of nee zeggen tegen de voorgestelde kandidaat.

    Het Noord-Koreaanse parlement heeft nauwelijks invloed. Het vergadert over het algemeen slechts een keer per jaar en is dan vooral druk met applaudisseren.

    KCNA meldde verder dat alle geregistreerde kiezers hun stem hebben uitgebracht. Wie er buiten Kim nog meer tot parlementslid zijn verkozen, is nog niet bekendgemaakt.

    Volgens de staatspropaganda is de verkiezing ,,een uitdrukking van de absolute steun en het diepe vertrouwen in opperste leider Kim Jong-un''.


    En dan zijn er Nederland mensen die echt wat te kiezen hebben en die gaan niet naar de stembus.... Heel bizar

    BeantwoordenVerwijderen
  5. geDAGte

    Geen groter verschil dan tussen,
    't voor 't kiezen hebben
    en 't voor de kiezen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ab,

    "...
    Wij ontvangen jullie onder het genot van een kopje koffie of thee om 10 uur bij de aanvang van de 1-uurs estafette.
    ..."

    Klinkt niet erg uitnodigend noch gastvrij...,
    zelf genieten van de koffie terwijl je de genodigden verwelkomt...;
    Misschien is het een idee juist hen eerst te ontvangen om vervolgens gezamenlijk onder het genot van een bakkie leut te ervaren waarom een zwembad als dit het behouden (meer dan) waard is voor de Pinquin* en alle andere gebruikers..
    ;-)

    * Pinquin - zou dat geen Pinguïn moeten zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Chris Nieland9 maart 2014 19:05
    Helemaal mis dus, maar ik zat er nog geen 20m1 naast :-).......heel vaak geweest bij Theo Balk.

    Ik hoorde m'n vader nog zeggen tegen m'n moeder"Piet zie nog tegen mie er staat een olde vw bus achter mien huus wat die kwooie jongen kreeg hebben van ons overbuurman, moar kiek d;r nait roar van uit dat ze d'r ook nog met rieden goan, joa antwoordde ik terugge zonder motor zeker dat ken toch nait.....

    Alhoewel hmmmm een elektromotor is wel te verkrijgen natuurlijk een kans gemist...

    En Appie ik zal ernaar uitkijken of ik jou naam tegen ga komen :-).

    Beantwoorden
    Reacties

    Theo Balk10 maart 2014 08:56
    moi chris,

    Ja,:)...We hebben daar een mooie jeugd gehad. Het VW busje, antonidesbos, viaduct, achter het spoor, bij de bakkerij en natuurlijk heel veel voetballen. Ik denk daar nog steeds met heel veel plezier op terug.

    groetn Theo

    Zo is het Theo een leuke tijd geweest en kijk ook heel graag terug, ook al hebben wij droevige tijden meegemaakt...altijd denken aan positieve dingen, want dit maakt ons uniek.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De kandidaten zullen hun best doen..maar ook om 10 uur gaat de verkiezingskaravaan van start. Dus tijdstip is moeilijk denk ik! Maar wij gaan uiteraard ons best doen om er aanwezig te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen