Teller

vrijdag 16 mei 2014

16052014

Ik las in het DvhN dat de Dorpsraad van Muntendam 1750 handtekeningen heeft opgehaald om de bibliotheek open te houden in de Menterne. Momenteel is deze gesloten, en zal op termijn ondergebracht worden in een school. Volgens de Dorpsraad staan alle boeken er nog, ook zou nog huur worden betaald voor de ruimte. Men wil de bibliotheek weer open, al zou dat ook maar tijdelijk zijn. Binnenkort wil men de handtekeningen aan verantwoordelijk wethouder Batelaan aan bieden.

10 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,het doet altijd pijn als er voorzieningen verdwijnen die een algemene doel hebben. Of het nu gaat om een zwembad of bibliotheek, het heeft een gemeenschappelijke doel. Zelf maak ik bijna geen gebruik van de bibliotheek, daarin tegen mijn huisgenoten wel. De reactie van de wethouder, dan ga je naar Zuidbroek of Veendam, werkt alleen als je goed vervoer hebt. Voor de ouderen kan dit een probleem zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Als iedereen met het zetten van een handtekening nou direct donateur werd voor een tientje per jaar....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen, persoonlijk vind ik het ronduit schandalig dat het pand niet in gebruik mag worden genomen door de gebruikers, omdat alle boeken er nog zijn het pand wordt nog steeds verwarmd, alleen de deuren zitten op slot......


    Er zijn vrijwilligers genoeg voor alsnog de deuren open te houden totdat zij over gaan naar de school.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jan, een handtekening is inderdaad makkelijk gezet. Denk ook niet dat alle ondertekenaars gebruik maken van de bibliotheek. Zelf kwam ik er vaak, maar sinds het internet haar intrede deed in Huize Peerd, werd de bibliotheek weinig meer bezocht. Ik kwam er dan ook niet voor de romans, maar meer voor informatie over van alles en nog wat. Voor ouderen die de tijd doden met lezen, die zijn er nog al wat, is het natuurlijk jammer dat een voorziening als de bibliotheek om de hoek er niet meer overal is. Ik begrijp wel dat er keuzes gemaakt moeten worden, alles open houden lukt niet meer. Kijk naar de zwembaden in de regio, ook in de gemeente houden wij geen drie zwembaden open op termijn. Een handtekening is makkelijk gezet, maar daarmee is het geld nog niet vrijgemaakt om het geheel te bekostigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De bibliotheek wordt nu ondergebracht in drie scholen. Mijn informatie is dat er op alle drie de scholen een gedeelte van de boeken krijgt, en dat alleen de basisschoolleerlingen gebruik kunnen gaan maken van de bieb. In Meeden blijft een service bibliotheek maar ook over Noordbroek is geen duidelijkheid terwijl ik denk dat ook een bibliotheek een verrijking kan zijn van het MFC. Ik hoop dat men manieren vind om de bibliotheken open te houden. Dit in overleg met biblionet. Het is natuurlijk hartstikke zonde als deze voorzieningen verdwijnen. Zeker als je kijkt naar bv taalachterstanden die enkele jaren geleden zijn aangepakt met het project spraakmakend, waar ook ouders gestimuleerd werden om hun kind voor te lezen, en naar een bibliotheek te gaan. Voor gehandicapten, ouderen is een bibliotheek een"uitje" waar ze boeken kunnen "voelen" en eerst bekijken en daar ook sociale contacten hebben. Ik denk dat zoiets onmisbaar is. Inderdaad vervoer zal het grote probleem worden. Ik zet me in ieder geval in voor een bibliotheek in alle vier de dorpskernen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anja@, had jij je hier al in verdiept en mss aangemeld?, want ik voorzie hier hele grote problemen:

      PG werkt samen train-de-trainer: Het woord is aan u!

      ARBEIDSPARTICIPATIE: 17-04-2014
      PG werkt samen! 1. PG

      Alle data van de training zijn volgeboekt. We verwijzen u daarom graag door naar de bijeenkomsten van de Landelijke Cliëntenraad: Raden aan zet met de Participatiewet. U vindt hierover meer informatie via deze link (klik hier).



      Train de trainer: Het woord is aan u!

      Op 1 januari treedt de Participatiewet in. Iedereen die kan werken, zal aan de slag moeten. Wat betekent dat? Om wie gaat het eigenlijk? De gemeente moet mensen helpen een baan te vinden, maar heeft de gemeente voldoende oog voor mensen met een arbeidsbeperking? Het zijn maar een paar van de vele vragen die er leven.

      PG werkt samen! heeft de training: Het woord is aan u! ontwikkeld om meer werk van werk te maken. Bedoeld voor mensen die als vrijwilliger de werkkracht willen versterken en talenten willen helpen ontwikkelen. Als voorlichter, belangenbehartiger of als trainer voor belangenbehartigers. Zij kunnen op die manier een belangrijke rol vervullen in de arbeidsmarkt van de toekomst. Het gaat om

      Actieve mensen binnen lokale of regionale patiënten-, cliënten- en familieorganisaties
      Leden van wwb-, wsw-, wmo- en/of participatieraden *

      De training bestaat uit drie blokken:........

      Ik wel....., ook al moet ik naar Leiden gaan............... ik ga ervoor !

      Verwijderen
    2. Ceer, ik ben zaterdag naar een bijeenkomst geweest van de PvdA ivm de Participatie en aanstaande woensdag ga ik naar een van de VNG. Uiteraard is dit ook voor mij een heel belangrijk iets ! Ik volg zoveel mogelijk cursussen ,voorlichten als ik kan ....Deze heb ik voor zover ik weet geen melding over gekregen! maar hou me aanbevolen! Je kunt over dit onderwerp nooit genoeg weten!

      Verwijderen
  6. Ik zeg net tegen m'n vrouwtje, weet je nog te herinneren dat wij met onze rode Simca 1301 met zwarte dakje in '73 met een olifant op het dak door Visvliet waren gereden?op weg naar Ameland? Nee antwoordde zij terug volgens mij was toen er geen doorgaande verkeer meer. Ik zei kijk ik even op Google en wat was het antwoord?:

    Wegverkeersverbindingen
    In 1842 kreeg Visvliet een wegverbinding met Grijpskerk via de Friesestraatweg (de provincialeweg Groningen - Leeuwarden), die dwars door het dorp liep. In 1966 is het tracé van deze N355 om het dorp heen geleid. Later is de N355 ter plaatse uitgebreid tot een tweebaansweg (= 2 x 2 rijstroken) met vluchtstroken, als voorbereiding op een beoogde snelweg die er nooit is gekomen. In 2006 is de entree van het dorp aangepast en is de tweebaansweg weer een enkelbaans weg geworden.

    Dit ben ik met Appie eens het internet dat is een doorbraak voor ons ... ja nog wel........

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gewoon deze vraag stellen op Google:

    wanneer is de friesestraatweg boven visvliet gekomen

    De eerste aangeklikt:

    Visvliet | Plaatsengids.nl

    Visvliet

    BeantwoordenVerwijderen