Teller

woensdag 28 mei 2014

28052014

Op dit moment, 5.45 uur, komt het water met bakken vol uit de hemel. Laten wij hopen dat het morgen beter weer is, want het zou jammer zijn als de culturele open dag van Noordbroek letterlijk in het water zou vallen. Voor meer informatie over de open dag kan men hier terecht.

11 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, wat er nu valt, valt er morgen niet, is een bekend gezegde. Hoewel de aanvoer van al dat water hebben we niet in de hand. Het zou inderdaad jammer zijn als deze culturele dag in het water valt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou Wim, morgen zou er wel eens meer kunnen vallen...

      En als je de waterkringloop mag geloven, wat nu valt, valt later nog een keer.... en later.... en later.... en later...

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, het enigste wat ik eigenlijk mis tijdens deze regen is even bijkomen in de volle zon :-), mor 't is nait aans.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. gewoon je even achter de wolken begeven...,
      daar schijnt het ding altijd (te schijnen).
      ;-)

      Verwijderen
    2. Achter de wolken?, boven de wolken zul je bedoelen :-).

      Verwijderen
    3. Chris,
      als de Zon hier boven de wolken te vinden zou zijn...,
      zit hij er dan 's nachts of andere andere (2x) kant van de in Australië onder?

      Verwijderen
  3. Als het water ook morgen met bakken uit de Hemel komt vallen...,
    valt niet de Culturele Open Dag in het water...,
    maar valt het water in de Culturele Open Dag.
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahaha, wat weer een mooie woordspeling.... Sik, ik geniet hiervan.

      Verwijderen
  4. Ik dat de weersberichten die ik gezien heb...zijn wat er komt...droog!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goede instelling toch?

    Creatief met boeken in Muntendam
    DVHN | Gepubliceerd op 28 mei 2014, 16:03

    MUNTENDAM - ,,Breng uw oude boeken hier, dan zetten wij een rek neer'', riep wethouder Jan Batelaan van de gemeente Menterwolde gistermiddag overmoedig. Als hij niet oppast staat straks het hele gemeentehuis van Muntendam vol met oude boeken. Want een aantal Muntendammers heeft er veel voor over om een bibliotheek te behouden.

    Batelaan kreeg gisteren 1750 protesthandtekeningen van fanatieke gebruikers van de nu gesloten leeszaal in dorpshuis De Menterne. ,,Ik ging elke twee weken en nam dan een hele stapel mee''', zegt Janny Commandeur. ,,Als ik die zou moeten kopen, zou ik mijn huis moeten verbouwen om al die boeken kwijt te kunnen.''

    Een volwaardige bibliotheek in de benen houden is volgens Batelaan echt niet mogelijk. Daarvoor is Biblionet simpelweg te duur. Maar het voorbeeld van Commandeur brengt hem op een idee. Als Muntendammers een bieb inrichten met hun eigen gelezen boeken, wil hij dat wel faciliteren. ,,Ik sta elk jaar op de oud-papierkar en verbaas me erover hoeveel boeken er bij het oud papier liggen. Als u het boek uit heeft, wil een ander het nog wel lezen.''

    Johan Scholtens van de Dorpsraad stelt voor om een kleine volwassenencollectie in te richten in een hoekje van De Menterne, waar wel een schoolbibliotheek blijft. ,,Liever een sobere bibliotheek dan helemaal geen bibliotheek'', aldus Scholtens. Batelaan toonde zich bereid ook over dat voorstel verder te praten.

    BeantwoordenVerwijderen