Teller

woensdag 2 juli 2014

02072014

Eerst even de discussie gelezen van gisteren over de molens. Meestal zit men niet zo laat meer aan de bar in het Peerd. Denk dat ik de conclusie kan trekken, hoe groter de molens, hoe groter de opbrengst en hoe minder de overlast. Ook heeft een lijnopstelling de voorkeur boven een groepsopstelling, bouwen maar zou ik zeggen. Zo zal het wel niet gaan, dit is Nederland, dus zal het laatste woord er nog wel niet over gesproken zijn.

18 opmerkingen:

  1. geDAGte

    er wordt meer bereikt met het ergens voor te zijn
    dan overal tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen! Vanavond krijgen we in Meeden voorlichting over de "7e variant". Ik ben benieuwd...hoop net als ik in voorstaande blog al heb gezegd nog de tijd krijgen van Minister Kamp. Samen met de PvdA Veendam is die vraag onderweg. We houden jullie op de hoogte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Variant 7, dat is toch die variant dat Zuid- en Noordbroek het mooie uitzicht krijgen? Die dorpen die nog verder van Veendam liggen?

    Jammer dat Veendam zoveel te zeggen lijkt te hebben over het kiezen voor slechte varianten, als ze maar zo ver mogelijk daar vandaan komen. Liever een goede, met MER onderzochte variant met gedeelde last dan alles dumpen op een plaats waar de minste PvdA kiezers wonen. (Die Moorlag in het zadel moeten houden en dus wederom ten koste van alles tevreden gehouden moeten worden)

    Just my 2 cents

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mogguh lui.

    En nu zie je dus wat het betekent als gemeenten weigeren mee te werken aan een MER. Het komt alsnog over je heen en de slimste/hardste bruller (Veendam, dat toch zelf de meeste wind heeft...) wint.

    Sterkte vanavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik denk niet dat het zo zit Chris alhoewel ik begrijp dat dit natuurlijk een reden is om Moorlag de schuld te geven terwijl die ook aan termijnen gebonden is als 1 september en 1 januari...ik weet dat er veel meer partijen voor de verschillende varianten gestemd hebben..dus kun je dit niet alleen de PvdA aanrekenen. Maar logisch dat dit gebeurt..en zondebok moet je hebben! Wij hebben tijd gevraagd om een goede oplossing te vragen en goed onderzoek te doen..dat is het..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. verDENKink

    een zwart schaap dat (zelf geen) offer wil brengen zoekt een zondebok.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anja, ik heb geen zin partij te kiezen, is ook slecht voor een kroeghouder, maar in het POP is meerdere malen aangegeven waar de windmolens zouden komen, ondersteund door een meerderheid in provinciale staten. Verschillende oppositiepartijen hebben vaker aangedrongen om onderzoek te doen naar andere plaatsen. Gedeputeerden Calon en Moorlag wilden dat nooit, dus kan ik mij wel voorstellen dat er naar laatstgenoemde wordt gekeken waar het de schuldvraag betreft. Op een gegeven moment moet de knoop worden doorgehakt, en welke dat is, altijd zullen er mensen ontevreden zijn. Ook bij het voorstel waar men nu niet meer naar wil kijken, ivm met de tijdsdruk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Inmiddels begrepen dat Moorlag afziet van een reisje naar Meeden vanavond, bang????

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik weet het niet Vincent..Wij komen wel! Hebben altijd tegen gestemd, en twee km buiten bebouwde kom..en blijven delen dat we de 7e variant onderzocht zouden willen zien...kortom daar verandert onze mening niet mee..Heb Moorlag nog niet gesproken. Dat er met geweld gedreigd word, vind ik eerlijk gezegd een minder goede zaak..snap het wel vanuit de bewoners gezien, maar of je dan het doel bereikt dat vraag ik me af....maar dat is mijn persoonlijke mening..ik zie je vanavond!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik dreig niet met geweld, ik kan me de opgebouwde frustratie alleen wel heel goed voorstellen.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Foutje!! Ik heb niet beweert dat jij met geweld dreigt..er staat zelfs dat ik de emoties begrijp, maar of men daarmee het doel bereikt wat men uiteindelijk wil, dat betwijfel ik! Wij als raad hebben afgelopen donderdag nog gezamelijk onze steun uitgesproken..en daar staan wij zeker achter!

      Verwijderen
  10. Geen onderzoek naar alternatieve locatie windmolens Geplaatst: 13:14 uur, woensdag 2 juli 2014
    van rtv-noord.
    Er komt definitief geen onderzoek naar de mogelijkheid windmolens te plaatsen aan de noordkant van de A7 bij Meeden. Een meerderheid van Provinciale Staten vindt het risico te groot.

    De partijen zijn bang dat de uitkomsten van het onderzoek te laat komen, waardoor minister Kamp alsnog kiest voor molens langs de N33 bij Veendam. Als alternatief daarvoor is nu de Eekerpolder (ook bij Meeden) in beeld.

    Moties
    Tijdens de Statenvergadering van woensdag dienden CDA en SP nog moties in met als doel te onderzoeken of de molens iets noordelijker geplaatst kunnen worden. Statenlid Jan Hein Mastenbroek: 'Het valt voor ons niet in te zien waarom de Eekerpolder wel als alternatief kan en waarom het gebied ten noorden van de A7 niet.' Volgens CDA-Statenlid Frans Keurentjes heeft het college de ophef in Meeden over zichzelf afgeroepen.

    Minister Kamp
    Gedeputeerde William Moorlag (PvdA) herhaalt in het debat dat er geen tijd is voor extra onderzoek. Hij wijst naar minister Kamp (VVD) die uiterlijk in september wil weten of het alternatief in de Eekerpolder lukt. Daarvoor stelt de minister overigens wel strikte voorwaarden. PvdA, VVD, D66, ChristenUnie en GroenLinks steunen het college.

    Minder molens
    PvdA-Statenlid Bert Dieters: 'Als we dit niet doen bestaat de kans dat we met meer windparken worden geconfronteerd. We moeten de regie in eigen huis houden.' Wel willen de partijen dat Moorlag de 'grenzen van het mogelijke opzoekt' en zich inspant om de overlast voor Meeden tot het minimum te beperken. Die toezegging kostte Moorlag geen moeite. Zo ziet hij nog mogelijkheden om één rij minder molens te plaatsen, waardoor ze op minimaal één kilometer afstand van het dorp komen te liggen.

    Hete zomer
    Bewoners verenigd in actiegroep Storm Meeden reageerden teleurgesteld op de uitkomst van debat. Ze kondigden harde acties aan: 'Een kat in het nauw maakt rare sprongen', zei woordvoerder Bob van der Heuvel. 'We zullen tot het uiterste gaan om onze leefomgeving te verdedigen.' De door de actiegroep aangekondigde 'hete zomer' startte nog geen half uur later met het dichttimmeren van het provinciehuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Moorlag laat weten dat hij op verzoek van de actiegroepen niet aanwezig zal zijn. Hij vindt dit jammer. Beetje apart van de actievoerders. Of toch niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het lijkt wel of er een kruideniers mentaliteit heerst in het college van de Provinciale Staten. Als het nu gaat over een ziekenhuis of windmolens een hamburgertent of wat dan ook, dan moeten er eerst een scala van onderzoeken plaatsvinden, om dan als er besluiten worden genomen, het weer uit te stellen of een nieuw onderzoek aan te kondigen. Kortom het poldermodel kabbelt maar door. Mijn advies: stel een onderzoekscommissie in het leven, die weet waarover ze spreken en volg hun raad op.
    Het is maar goed dat deze leden niet in een commercieel bedrijf werken, want dan was het snel met hun gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen