Teller

dinsdag 15 juli 2014

15072014

Niets te melden, maar misschien de klanten wel.

15 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, zojuist druk gehad met afval, want het kan hier ieder week :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gisteren werd ik geattendeerd op een uitzending van radio 1 over de windmolens. TegenwindN33, Storm Meeden, wethouder Jan Velthuis, en gedeputeerde Moorlag waren met elkaar in gesprek....(uitzending radio 1 20.00 uur) Meer mensen die het gehoord hebben? Nu weer een drukke werkdag...ik wens jullie allen een fijne dag! Het mooie weer komt eraan! Kunnen we ons weer op verheugen! Ook lopen er weer Menterwolmers mee in de Nijmeegse Vierdaagse! Deze mensen wil ik heel veel succes wensen en vooral heel veel plezier! Knap en petje af voor deze doorzetters!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen Ik stoor mij aan de geluiden uit Noordbroek over de windmolens. Geen windmolens bij Noordbroek , zet ze dan maar op 500 meter van Meeden is het geluid. Wat zijn dat voor mensen die dat roepen nou ene meneer Huisman van de DAR. Kennelijk weet deze man totaal niet wat de 7e variant precies inhoud en roept hij maar wat omdat de DAR ook nog wat moet vinden tegenwoordig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anja, ik heb de uitzending gehoord, weinig nieuws. Behalve dan dat Moorlag de molens op 1000 meter van Meeden denkt te krijgen door een rij molens te laten vervallen die op 500 meter van het dorp staan.

    VB, las ergens dat er al opstand in Noordbroek was, maar Moorlag zei in de uitzending dat er ook al stemmen in Noordbroek op gingen die niet blij waren of woorden van die strekking. Dat is altijd, en overal al zo geweest. Je kunt niemand het naar de zin doen. En door de uitgebreide manier die wij in Nederland hebben om bezwaar te maken en daarmee ook te rekken, blokkeert men ook mede daardoor onderzoeken naar alternatieven. Korte procedures zou in dezen kunnen leiden naar betere oplossingen, zoals misschien alternatief zeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. App Ik snap best dat de vlag niet uit gaat in Noordbroek. Maar waar ik mij aan irriteer is dat de strekking is liver 500m van Meeden dan 2000m vanaf Noordbroek, en dat dit word uitgedragen door een DAR die niet eens weet wat de 7e variant precies behelst.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. VB: "omdat de DAR ook nog wat moet vinden tegenwoordig".
    Naast andere uitroepen van meneer VB, tegenwoordig raadslid voor de SP, die evenmin zijn onderbouwd, slaat hij met bovengenoemde uitspraak volkomen in de lucht. Niet voor niets hebben wij in Zuidbroek niet voor de naam DAR gekozen maar voor Dorpsraad. Dus geen verlengstukje van de gemeenteraad.
    Wat meneer Huisman bedoelde weet ik niet, maar het is zeker niet zo dat een DAR ook wat moet vinden. Een Dorpsraad spreekt namens de inwoners van een dorp.
    Hoe langer ik naar die vreemde uitspraak van VB kijk hoe meer ik de neiging krijg VB er van te verdenken DAR'en maar hinderlijke opstakels te vinden. Het kan verkeren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt deels Nanno. Waarom? Omdat een Dorpsraad in geen van onze kernen een democratisch karakter heeft. Als een dorpsraad weet waar ze over praat, en dat trek ik zeer in twijfel in het geval Noordbroek dan had dhr Huisman deze uitspraken niet gedaan, of dat nou op persoonlijke titel gebeurd of als DAR. In het geval van de Dorpsraad Zuidbroek is het helemaal erg, nu je er toch over begint. Wie bepaald wie er in de doprsraad zitting nemen en wie niet? Precies de leden van de dorpsraad zelf.

      Verwijderen
    2. In de statuten van de dorpsraad zuidbroek staat: 2. Benoeming bestuursleden door het bestuur
      Bestuursleden worden gekozen door het algemeen bestuur met algemene stemmen in een openbare vergadering waarin alle bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Bij de benoeming van bestuursleden wordt gestreefd om een zo goed mogelijke afspiegeling te verkrijgen van de bevolking van Zuidbroek. Indien een bestuurslid niet aanwezig kan zijn kan hij ook zijn stem voor de vergadering in een gesloten enveloppe aan de voorzitter aanbieden die de enveloppe op de openbare vergadering opent.

      Dus het bestuur kiest een bestuur. Dat zou hetzelfde zijn als een gemeenteraad die een nieuwe raad kiest. Hoezo zelfreinigend vermogen??

      Verwijderen
  7. goedenmiddag...

    er blijven altijd mensen die ergens wat van vinden.....en dat is ons goed recht!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. VB, die gedachte over 500 meter en 2 km kwam ook bij mij op. Als je op 2km, ook nog ten Oosten van de woonkern, windmolens krijgt heb je daar totaal geen overlast van. Je hoort ze niet, je ziet ze wel, maar dat is niet anders want onder de grond vangen ze nu eenmaal geen wind. Vind overigens wel, maar wie ben ik, dat een raadslid het best wat diplomatieker mag verwoorden zonder de mening geweld aan te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waarom diplomatiek? Ik zeg dingen liever zoals ik ze zelf ervaar.

      Verwijderen
  9. een stichting heeft geen leden, derhalve kiezen leden dus ook geen bestuurleden. een stichting heeft een bestuur en misschien donateurs, die echter geen zeggenschap hebben....
    dus in een stichting kiezen bestuursleden nieuwe bestuursleden, geheel volgens de statuten.....niks mis dus met DRZ.
    belangrijk bij stichting is de doelstelling.
    bij verenigingen is dit anders, die hebben wel leden...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dus moeten we concluderen dat een stichting niet de juiste rechtsvorm is voor een dorpsraad. Een dorpsraad is in mijn ogen een belangenvereniging die de belangen van inwoners behartigt. Een schakel tussen de buurt / dorp en het gemeentebestuur. Dan is het oog van belang dat inwoners zeggenschap hebben wie er zitting nemen in een dorpsraad. Bovendien , wil een dorpsraad serieus genomen worden dan moeten ze mandaat hebben in welke vorm dan ook.

      Verwijderen
    2. wat zou de goede rechtsvorm dan zijn voor een dorpsraad? een vereniging?
      dan moeten de leden (inwoners van het dorp) wel komen opdagen bij vergaderingen, anders beslist alsnog ook daar het bestuur.....
      daar hebben we ook ervaring mee....
      was laatst op een ledenvergadering als enig lid samen met het bestuur....

      het gaat dus mn om de doelstelling van een dorpsraad, het belang van het dorp, leefbaarheid ed staat voorop, maakt volgens mij niet heel veel uit in welke rechtsvorm dit gaat (de meeste belangenorganisaties bestaan uit verenigingen en stichtingen). het mandaat hebben ze ook alleen wat aan wanneer er ook wat mee gebeurt, bv door het gemeentebestuur of andere organisaties waarmee ze in contact mee proberen te komen, om wat voor hun dorp te bereiken.


      1 ding staat vast: een dorpsraad behartigt de belangen van dorp en inwoners.

      Verwijderen
  10. bloe.....zzzzzz16 juli 2014 om 00:35

    welterusten.....|-} zzzzzz......

    BeantwoordenVerwijderen