Teller

vrijdag 18 juli 2014

18072014

Wat er gisteren gebeurd is in de Oekraïne is verschrikkelijk, ik heb daar geen woorden voor, dus laat ik het hierbij. Wel pakte ik later op de avond mijn mobiel en zag via Twitter dat er nogal wat zieke geesten rondlopen. Altijd al, maar nu maakt de nieuwe media dat inzichtelijk. Paspoorten van inzittenden werden op Twitter geplaatst die gevonden zijn op de plaats van de ramp. Ook veel reacties die dat veroordeelden, terecht, maar voor mij een reden de hele avond niet meer op Twitter te kijken.

8 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, twit volg ik al een poos niet meer...... maar een drama wat daar is gebeurt ik zei gisteren nog je zal maar een kennis erin zitten.....en m'n vrouwtje die zei tegen mij en die ene kennis van jou? Die reist ook voor bepaalde zaken naar deze omstreken toch?........klopt een paar keer per jaar.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zag zelfs twitterberichten met stoffelijke overschotten...pfff..verschrikkelijk! Hopen dat de oorzaak achterhaald word. Hopen dat hier niet nog meer geweld achterweg komt...Israel die een grond offensief is begonnen...wat een leed in de wereld...Ik wens iedereen ondanks al het leed toch een mooie zonnige dag toe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat te denken Anja, dat niemand in de wereld je een plaatsje gunt. En je steeds bang moet wezen dat ze in navolging van de Nazi's, je willen uit roeien.. En dat gaat maar eeuwen en eeuwen door! Kijken we nog even naar de historie van ons land dan zien we dat dit Joodse volk ook in Nederland verbannen werd. Ze mochten maar weinig beroepen uit oefenen. Dat betekend niet dat ik mijn ogen dicht doe voor de problemen van hier en nu. Maar allereerst moeten de Palestijnen de Joden herkennen als een volwaardig volk, die zijn rechten en plichten heeft voor een gezamenlijke samenleving. En juist daar ontbreekt het aan.

      Verwijderen
    2. Als de Joden beginnen met het erkennen van de Palestijnen als volwaardig land en buren dan heb je al veel gewonnen. Zolang Israël nederzettingen blijft bouwen op bezet gebied en doet alsof Palestina niet bestaat is er nooit vrede.

      Verwijderen
    3. Je mist een stukje VB. zolang de moslimwereld alleen maar spreekt en wenst dat het Joodse volk vernietigd moet worden, kan er geen vrede zijn. Jij en ik weten wat de 'Heilige Oorlog" betekend, er is dan geen plaats voor anders denkenden.

      Verwijderen
  3. Anja, inderdaad wat een leed in de wereld. Onvoorstelbaar wat mensen elkaar allemaal aandoen. Wat dat betreft mogen wij ons gelukkig prijzen dat we in een hoekje van de wereld wonen, waar we ons nog druk maken in onze naaste omgeving of er wel of geen drempel in een weg moet komen. En toch maar klagen, doe er zelf ook aan mee, maar dit soort gebeurtenissen drukken je weer eens met de neus op de feiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je dit soort dingen leest...nu weer nieuws dat er ook een 21 jarige studente uit Haren in zat een gezin dat op bezoek was in Delfzijl en weer terug ging, een gezin uit Haren en hoogstwaarschijnlijk nog een student Geneeskunde, dan vraag je je af...waar maken we ons druk om inderdaad..maar zo is de mens....bijna nooit tevreden en er moet iets te klagen blijven! Een lid van onze partij (Eerste Kamerlid) Willem Witteveen zat ook in het vliegtuig, zo ook een columnschrijver Pim de Kruijer. Kortom...het is een drama! Israël is de ruzie om "Palestina" mij bekend is al sinds 1988 toen is het Palestijnse onafhankelijkheidsverklaring uitgegaan het niet eens..sinds die dat is het al oorlog..met perioden van een bestand...We mogen hopen dat er ooit voor deze mensen een oplossing komt...Want hier is niemand bij gebaat....Ik wil een ieder een heel fijn weekend wensen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Anja,

      Wanneer is het begonnen?

      Op de vraag wanneer het conflict nu precies is ontstaan zijn veel antwoorden mogelijk. Voor sommigen ligt de kern al bij de raadselachtige Bijbelfiguur Abraham en zijn zoons Ismaël en Izaak. ...........

      Verwijderen