Teller

vrijdag 5 september 2014

05092014

Krant gelezen, geen nieuws uit of over Menterwolde. Ben net als velen, Wim had het er ook al over, wel nieuwsgierig hoe het nu zit met het Saksisch Medisch Centrum. Komt het er, of komt het er niet?

9 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, inderdaad Appie, de stilte rondom het Saksische Medisch Centrum geeft mij ook reden te twijfelen of dit centrum ook verwezenlijkt wordt. Zeker ook toen de doopceel van de opdrachtgever gelicht werd, ging bij mij de hand op de knip.
  Plannen maken is 1, het ten uitvoer brengen is vers 2.
  Kortom het zijn rare tijden, en ik vraag me af: wie durft zich nog boven het maaiveld te tonen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mogguh lui.
  Niet zo negatief! Het bord al volgens mij al een jaar boven het maaiveld en is nog steeds niet weg. Leermomentje: Zorg dat je hoger boven het maaiveld uitsteekt dan de maaier :)
  En voor de rest: Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de man met de zeis maait kort boven de grond...,
   => het maaiveld...,
   alles wat hem voor de voeten komt...;
   En dat ongeacht of het hem nu boven het hoofd groeit of niet.
   Wie wil blijven staan...
   dient dus niet zozeer langer/hoger/groter te zijn dan de maaier...,
   maar vooral dikker en steviger...,
   (ook al doet het pijn) zijn benen dienen 'sterker' dan de zeis te zijn.

   Verwijderen
  2. ok ok, jij je zin: Zorg dat je boven de maaier uitsteekt en zeis-, bos- en klepelmaaierbestendige poten hebt. Of benen. Of palen. Of ga lekker genieten van je weekend :)

   Verwijderen
 3. Gisteren in het NRC-H een verbijsterend verhaal van een familie uit Bedum.
  In in mei zagen zij hun boerderij instorten als gevolg van de de aardgas-bevingen (bouwjaar ±1740 en voor ±€550.000,oo verzekerd).

  Tot nog toe hadden ze het een beetje stil gehouden en op advies van Gemeente en NAM de publiciteit een beetje geschuwd, nu zoeken ze 'm wel.

  In 4 maanden tijd is er feitelijk niets voor deze mensen gedaan en uiteraard, ze gaan van kastje naar de muur.
  Nu lijkt er een rapport te komen dat waarbij de verzekering(en) en de NAM een groot deel van de aansprakelijkheid/schuld afwijzen wegens (vermeend) achterstallig onderhoud en (niet eerder herstelde) stormschade.

  Zelfs voor de op te brengen huur van de tijdelijke woonruimte van deze mensen is er geen enkele compensatie, de mensen moeten het allemaal zelf ophoesten en de hypothecaire lasten lopen gewoon door; Financieel zit het echtpaar inmiddels zo ongeveer aan de grond.
  Ondertussen mogen zij zelf het onbewoonbaar verklaarde terrein niet betreden (instortingsgevaar en asbest), maar mogen/moeten ze wel met lede ogen toezien dat dieven daar minder moeite mee hebben gehad; In inmiddels is zo ongeveer alles van waarde dat los en vast zit/zat uit de bouwval ontvreemd (ondermeer wegens gebrek aan toezicht/bewaking van overheidszijde/NAM).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goedemiddag,

  ....hoe hulpeloos moet de familie uit Bedum zich wel niet voelen. Dat dit anno nu mogelijk is. Dat een gemeente en de NAM deze mensen wel adviseert geen publiciteit te zoeken en voor de rest laat stikken is toch vreselijk. Geen woorden voor....eigenlijk wel, maar zal ze niet uitten....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goedenavond....

  je moet ze wel uiten, jk!!

  ik hoor nl veel mensen die scheuren in hun muren gewoon bij voorbaat melden bij de nam-site, de nam komt checken en om geen gezeur te krijgen en te veel negatieve publiciteit, worden veel scheuren vergoed, of het nu wel of niet aantoonbaar door aardbevingen komt....dit gaat wat mij betreft ten koste van dit soort mensen uit bedum, wiens hele huis daadwerkelijk door aardbevingen in puin ligt, maar wat niet simpel op te lossen, duur is voor de nam die worden met kluitje in riet gestuurd....
  ik heb de indruk dat de nam kleine schades erg makkelijk laten oplossen, maar de grote schades liever ontkent....met dit soort verhalen als gevolg !!!
  ook in menterwolde zijn er genoeg mensen die bij de nam iets geclaimd hebben, maar ik moet zeggen, volgens mij heb ik hier in zuidbroek nog nooit iets gemerkt. of het moet al in de trillingen/bevingen gezeten hebben die wij aan de klinkerweg toeschreven....

  reactie van de mensen die ik erop aanspreek, zeggen dat ze niks fout doen want de nam accepteert hun 'claim' ....ja, wrsch omdat dat te betalen is en je toch weer iemand positief achterlaat....maar de mensen met grote schades????

  BeantwoordenVerwijderen