Teller

woensdag 24 september 2014

24092014

Google komt dus naar de Eemshaven, maar hoe zit dat met het Saksisch Medisch Centrum? Komt dat nog naar Zuidbroek? Zijn er politici hier aan de bar die het weten? Of mogen die niets zeggen? Als dat het geval is, zeg het even, dan hoef ik er niet weer naar te vragen.

16 opmerkingen:

 1. Mogguh lui!
  Rechtse Chris vond dat wij wat zuur reageerden, niet uitbundig. Dat past misschien minder bij een aantal van ons die wereld anders beschouwen dan vanaf de een of andere vorm van pluche. Sorry, ik ben best wel cynisch geworden :S

  Ik ben blij voor die 4.000 manjaren MOE-arbeid, met hie rnen daar een lokale component. Met extra omzet voor logiesverstrekkers, bouwers en winkeliers. Vooral slijters schijnen te merken wanneer het tijd is dat men een weekje naar huis gaat... Ik ben blij voor die 100 technici, die in NoordNL (Stad!) komen te wonen en ik ben blij voor de 50 tuiniers, schoonmakers en beveiligers. Dus best wel blij.
  Maar dat laat overlet dat er nog een paar duizend, of paar tienduizend mensen die niets hebben omdat onze maatschappij hen min of meer laat zakken. Geen kennis, onvoldoende kennis en bij een deel er van is de motivatie nog lager dan die kennis en kunde. En dat maakt het extra zuur voor diegenen die wèl willen knokken voor hun toekomst.
  De uitkering verder verlagen is a-productief, het start salaris hoger maken is voor werkgevers erger dan kamikaze en de overheid, ach, die overheidt gewoon verder met de wetenschap dat eens per 4 jaar de kans op wachtgeld ontstaat. Er zijn ergere dingen...

  Cynisch? Zuur? Oudemannenpislucht? Allemaal waar. Maar om met de filosoof Shaffy te spreken: We zullen doorgaan, ik heb het altijd zo gedaan.

  En dus wens ik Oost Groningen het werk dat een deel van de mensen gelukkig maakt. Google heeft een begin neergezet, nu hopen dat SiK een plannetje kan bedenken om die restwarmte te converteren in cash en werkgelegenheid!

  Mazzels, moj en kop op: Morgen houdt de herfst even op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank JP voor je uitgebreide bericht.

  Ik ga er van uit dat het wel goed komt met die banen voor Groningers, maar dat is niet eens de reden dat ik er zo verheugd over ben.

  Oost-Groningen heeft door aardbevingen, het feit dat welwillende ondernemers die 30 miljoen (en geen cent gemeenschapsgeld) willen investeren in 600 (jeugd)banen hier van de 'bewaker' van het POP een schop in het kruis krijgen en meer van dat soort ongein een groot imagoprobleem BUITEN onze provincie.

  Dit signaal dat Google hiermee afgeeft is naar mijn gevoel toch een beetje een keerpunt. Ik ben er van overtuigd dat het hier niet mee stopt, meer bedrijven zullen nu volgen. En dat is enorm goed nieuws voor onze regio.

  Daarom ben ik heel positief. Oog op de bal en blik vooruit en dan kun je hier volgens mij alleen maar heel blij van worden. En we mogen natuurlijk Google er best op wijzen dat we onze provincie t.a.v. duurzaamheid gezond willen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook blij Chris maar sommigen doen also werkeloostgroningen nu voorbij is. En dat is nog lang niet zo.
  natuurlijk zijn er mooie signalen: Meerstad groeit, er komen mensen vanuit het "Zuiden" naar Groningen toe, da's echt goed nieuws. Helaas laat dat onverlet dat er dingen zijn die in generaties zijn ontstaan en die nu niet 1,2,3 worden opgelost door "slimme" akties uit Den Haag of GS.

  Kortom, tijd voor een Peerdebijpraatborrel!

  Mazzels, moj en het juiste werk toegewenst en Yak alvast veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zag ik net voorbij komen:
   http://rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=139066
   Sterkte!

   Verwijderen
  2. ik had het al via radio noord gehoord, zo iets doet de partij geen goed.

   Verwijderen
 4. Chris U wel geweest, en niks gezegd over het SMC? :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Appie, je hebt gelijk, dat was de vraag in je opening.

   Ik kan me de vraag ook heel goed voorstellen. Het is naar buiten toe een proces van vaagheden en wachten en wachten. Wat ik weet is ook meteen niet meer dan dat. Nog steeds is er de intentie het centrum te realiseren, zoals uit het bord blijkt. Wanneer het zijn beslag gaat krijgen en op welke wijze, ik zou het op dit moment niet weten.

   Wellicht, maar dat is volledig een eigen gedachtenkronkel, wordt er gewacht op hoe andere zaken zich ontwikkelen?

   Ik zou het niet weten.

   Verwijderen
  2. Chris U, dank voor je antwoord, niet dat wij er wijzer van zijn geworden, maar je laat blijken er ook niet meer van te weten. Neem gelijk aan dat je de waarheid spreekt, want anders had je wel gezegd dat je er niet meer van mag zeggen.

   Verwijderen
 5. Over Yak's inzet de afgelopen jaren voor de SP in Menterwolde en (ver) daar buiten...,
  daarover kan maar één ding worden gezegd...,
  die inzet was groot...
  en waarschijnlijk heeft de SP in deze provincie wel meer aan Yak's inzet te danken dan zij zich beseft...;

  Maar dat neemt niet weg dat je wenkbrouwen fronst omdat het wat vreemd overkomt om met slechts 9 (voorkeur)stemmen je tegen de zin van de fractie toch (nieuw) te laten installeren en dan maar gelijk een eenmansfractie te beginnen voor/op basis van die 9 stemmers/stemmen.

  Me dunkt, als je met 9 stemmers/stemmen al een zetel hebt dan mag...,
  nee dan moet...,
  het aantal volksvertegenwoordigers in de Staten flink worden uitgebreid wil iedere stemmers stem gelijk wegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. goedenmiddag.....

  ik was uiteraard bij de installatie van yak :-)

  volgens de kieswet is het nu eenmaal zo, sik, dat yak zijn zetel kan innemen. 3 jaar geleden had onze partij wel het vertrouwen in yak als persoon om op deze plek te staan. yak is nog steeds dezelfde persoon....door onenigheid met bepaalde personen binnen de vereniging/partij, liep het helaas mis tussen dezen.
  dat had voor de staten niet uit hoeven maken, maar zij beslisten anders. .......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja jammer bloem, maar het is toch logisch dat iedereen zijn eigen mening heeft.

   En yak ik wens jou heel veel wijsheid toe, want iedereen weet de strijd nog wel tussen Rutte & Wilders.

   Mss ga ik en meerdere mensen weer een stem uitbrengen op jou eigen partij :-).

   Verwijderen
  2. Bloem,
   dat het volgens de kieswet mag weet/snap ik...
   en dat Yak's hart op de rechte plek zit ook.
   Maar dat alles neemt niet weg dat ik me ook discussies met Yak kan herinneren waar hij de partijlijn van de eigen regeltjes binnen de SP waar het zetelverdeling (en ook de gedwongen afdracht van vergoedingen) een goede zaak vond en dat SP'ers daar zelf en vrijwillig voor tekenden en dus van hen verwacht mocht worden zich daaraan te houden.
   Tja en nu zit Yak zelf in zo'n situatie en is hem blijkbaar nog voor installatie te kennen gegeven dat hij ergens voor getekend heeft waardoor hem nu (terecht/onterecht) gevraagd werd de vrijkomende zetel niet in te nemen...,
   nu hij dat tegen de wil van de rest van de Groninger-SP toch doet mag je je afvragen wat e.e.a. waard is/was.

   Maar uiteraard wens ik Yak als statenlid succes en wijsheid toe opdat ook door hem het statenschip op koers blijft.

   Verwijderen
  3. sik, daar heb je geen ongelijk in.....daar hebben we ook altijd voor gestaan en nog....maar het probleem is hoe en wat de problemen zijn en hoe er op gereageerd wordt...yak wilde ook wel, ondanks problematiek, voor de sp in de staten, alleen de statenfractie heeft beslist dat ze hem niet wilden opnemen. we zijn (tot aan het royement) nog steeds lid van de partij.....

   Verwijderen
  4. Bloem,
   als jullie daar nog steeds voor zouden staan dan...

   Verwijderen