Teller

zondag 5 oktober 2014

05102014

Ceer maakt zich zorgen over de Zorg in Nederland. Hij stuurde een reeks foto's van de demonstratie in Leek waarvan ik er eentje plaats. Toch weer een foto op de Zondag, maar zonder geel vlak.


7 opmerkingen:

 1. Mogguh lui.
  De beste manier om niet in de ouderenzorg vernageld te worden is om op tijd de pijp uit te kruipen.
  Maar ondanks als:Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen, dit gebeurt in alle Gemeente's in Nederland voor 2016 bent u aan de beurt.....

   Bent u financieel hulp nodig?, tuurlijk staan wij u bijzonder graag bij u krijgt € 10,00 p/u. van ons en dan mag u zelf € 10,00 aanvullen.........., waar haalt iemand dit geld weg die van hun lage pensioentje moet rond komen.........

   Verwijderen
 2. Als onze bewindvoerders nu allereerst eens afstappen van het idee dat de mensen die nu nog leven 120 jaar oud worden, dan zijn er al veel problemen opgelost. Als ik zie hoeveel leeftijdsgenoten van mij al niet meer in het land van de levenden zijn, die hoeven geen uitkering en geen zorg. (ze hebben er wel doorbetaald) En dat zal in de toekomst niet veranderen. De sterken onder ons halen misschien de 80 jaar, en sommigen ietsje meer. Laat je geen oor aan naaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry was verkeert geplaatst...., maar persoonlijk hoop ik wel dat onze kinderen 120 oud zullen worden Wim, want zoals deze zorg is zullen de meeste mensen gelukkig wel ouder worden :-).

  Alleen moet je dan wat voor bepaalde mensen die gebruik maken van een mantelzorger voor iedereen hetzelfde oordelen?

  Het kan in mijn oogjes wel, maar dan moet je een soort uitkering geven aan elke burger waar men van rond kan komen een soort van basis uitkering of beter gezegd een basis inkomen.

  Iets wat ik al vaker had aangekaart, wil je meer verdienen dat kan maar dan moet je ook behoorlijk veel belasting gaan betalen.

  Net zoiets wat ik gisteren gestuurd had over het geld 2,5 miljoen euro's voor Oost Groningen als deze commissie's nou eens vrijwillig het werk zullen doen dan denk ik nee dan zeg ik ik heb respect te hebben voor deze mensen.

  En waarom ik het over commissie's heb het lijkt mij duidelijk toe, want hoeveel; commissie's heeft Groningen en hoeveel geld komt terecht bij de burger?

  Vul maar zal nu maar zeggen................

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je Mies aanklikt kun je zien wat ik hiermee bedoel:

   Mies

   En sorry voor de ontbrekende woorden, want ook heb eigenlijk te weinig tijd voor controle......

   Verwijderen
  2. Dus Burgemeester van Gemeente Menterwolde ook wordt u gevraagd om mee te gaan in dit proces, maar u hebt kennis van deze zaken tenminste dit neem ik aan.

   Verwijderen
 4. Hier kunnen jullie zien hoe dat het een ratjetoe is:

  Ratjetoe bij huishoudhulp

  Er zijn veel verschillen tussen gemeenten bij de vergoeding van huishoudelijke hulp. Sommige gemeenten blijven de kosten van de huishoudelijke hulp in 2015 voorlopig nog vergoeden. In andere plaatsen draaien mensen die er gebruik van maken vanaf januari al zelf voor de kosten op.
  Dat blijkt uit een steekproef van de NOS onder 20 gemeenten. Daarmee wordt duidelijk dat het straks afhangt van je woonplaats of en hoelang de gemeente nog betaalt. De ingrepen zijn het gevolg van bezuinigingen van het rijk. Het kabinet heeft besloten 28 procent te bezuinigen op de huishoudelijke hulp.
  Gemeenten zijn per 1 januari 2015 vrij om van de huishoudelijke hulp een algemene voorziening te maken. Dat wil zeggen dat de hulp voor iedereen beschikbaar is tegen een lager tarief. Mensen met een laag inkomen kunnen de rekening van de huishoudelijke hulp geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen via de bijzondere bijstand.

  BeantwoordenVerwijderen