Teller

zaterdag 18 oktober 2014

18102014

De Stichting Multifunctioneeel Centrum Noordbroek zegt dat de gemeente Menterwolde afspraken niet is nagekomen las ik vanmorgen in het DvhN ,,Dit ondanks dat we verschillende keren hebben gewezen op deadlines’’, zegt de afgetreden stichtingsvoorzitter Marc Hesp. Hij wijst de suggestie dat het opstappen van het bestuur een dreigement is om de gemeente tot spoed te manen van de hand. ,,Dat zou heel onbehoorlijk zijn. Het is ook geen dreigement. We zijn opgestapt omdat we de verantwoordelijkheid op deze manier niet kunnen en willen nemen.’’ Volgens het bestuur is een aantal zaken vijf dagen voor de officiële opening nog niet op orde. ,,Hierbij valt te denken aan verzekering, technische staat, brandveiligheid, ontruimingsinstallatie en -instructie en elektrotechnische inspectie’’, staat in een verklaring. Bovendien is het gebouw nog niet officieel aan de stichting overgedragen en ontbreken noodzakelijke vergunningen.
Verantwoordelijk wethouder Jan Batelaan zegt dat hij de hand in eigen boezem steekt waar het gaat om ‘de papierwinkel’. ,,Maar we staan als gemeente Menterwolde garant voor de veiligheid van de gebruikers van het gebouw. We hadden de papieren eerder op orde moeten hebben, maar soms nemen procedures meer tijd in beslag dan van tevoren bedacht.’’ De verhuizing van de Inspecteur Amerikaschool naar het nieuwe pand gaat gewoon door. Batelaan: ,,En er komt wel een openingsfeest.’’  Ook de ‘Wellness & Aging beurs’ die vandaag in het MFC gepland is, gaat door.

5 opmerkingen:

  1. Mogguh lui.
    De meesten van ons kennen zowel Marc als Jan, zijn beide niet helemaal gek. Ik neem dus aan dat Marc c.s. voldoende geklaagd en gewaarschuwd hebben totdat ze dit besluit moesten nemen.
    Voor Noordbroek is het een mooi iets, voor de politiek en de gemeente is het jammer dat ook dit project weer een smet krijgt toegeworpen.Mogelijk een les voor volgende projecten.
    En soms zitten dingen gewoon tegen :)

    Mazzelmoj weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marc kwam juist zo overtuigend over op rtvnoord. Het zal wel bij het spel horen die de naam politiek draagt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wim het heeft niks met politiek te maken, enkel met incompetent bestuur wat kiest voor de weg van de minste weerstand.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben er gisteren geweest! Verzekering in orde, brandveiligheid in orde, kortom ik vraag me af, waarom stap je vijf dagen voor de opening nog op? Dit wist je toch ook al weken eerder? Ik ken natuurlijk niet hele verhaal mij lijkt het logisch dat je dan vaker gesprekken hebt en dat er een fout in de communicatie zit..maar gelukkig gaan alle feestelijkheden door! En de papierwinkel, dat komt vast op tijd in orde!

    BeantwoordenVerwijderen