Teller

dinsdag 7 oktober 2014

07102014

Ik las in het DvhN dat wethouder Batelaan donderdagavond om 18.30 uur officieel de nieuwe Bibliotheek op de Europaschool in Muntendam opent. Hij geeft daarmee ook het startsein voor het project Lezen is leuk!’. Het project is specifiek gericht op basisscholen in de krimpgebieden Oost-Groningen, Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen. Honderd scholen in deze gebieden krijgen een speciale boekenkast met actuele boeken. Na de officiële openingshandeling worden de kinderen van groep 1 tot en met 4 voorgelezen door Wil de Jong. De kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen kijken naar een theatervoorstelling van Vertellus. Alle scholen in Muntendam doen mee met het project. De schoolbibliotheken op cbs De Parel en obs Burgemeester Verkruisen zijn al op 30 september geopend.

6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, een mooie ontwikkeling.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goedemiddag. Goed nieuws, van lezen word je wijzer.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik vraag me weleens af hoeveel jongeren nog de krant lezen. Als ik hier naar de thuis situatie kijk is dat maar 1. De huis aan huis bladeren worden vluchtig bekeken of er ook aanbiedingen zijn, om dan in de krantenbak hun weg te vervolgen naar de papierboer.
    Het is een zorgelijke ontwikkeling, want je interesse vervlakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik lees de krant nog aandachtig door en Agatha vult de puzzels voor mij in mss dat ik er geen tijd voor vrij kan maken :-) en ik weet waarom..........

    Of ik er geen zin, geen interesse, niet interessant vind of dat ik now how heb?dat mag iedereen weer voor zich zelf invullen over puzzelen dan hé:-).

    Nee zoals mijn gedachten is zit er zo verschrikkelijk veel aan kennis van internet Wim, want dit is een adres waar je echt alle vragen kunt stellen waar ook jou behoefte aan is.

    En het mooiste van alles is dat je overal antwoorden op krijgt wat je ook stelt, zelfs als een lettertje verkeert stelt komt er een rood kriebeltje onder het woord te staan :-).

    BeantwoordenVerwijderen