Teller

zaterdag 1 november 2014

01112014

Het CDA kreeg gisteravond steun van de gehele raad om alles in het werk te stellen om te worden aangewezen als kerngemeente in het aardbevingsgebied. Het CDA wil dat, omdat alleen inwoners van gemeenten die die status krijgen, in aanmerking komen voor vergoeding van waardedaling van hun huizen. Het college voelde zich gesteund te voelen door de motie. Volgens burgemeester Van Zuijlen is echter het probleem dat de schade in de noordelijke delen van de gemeente aanzienlijk zwaarder is dan in de zuidelijke delen. Zo hebben Zuid- en Noordbroek beduidend meer schademeldingen dan Meeden en Muntendam. Huizen kunnen ook in waarde dalen doordat ze op papier bij een kerngemeente horen, maar in werkelijkheid nauwelijks te duchten hebben van de aardbevingen. Op 12 November is er een inloopbijeenkomst van gemeente, NAM en GGD in de Noordsuythoeve in Noordbroek over de aardbevingen.

9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, na een weekje genoten hebben van vakantie weer aan de slag voor de sw; er....dus scheren, douchen in de auto naar Driebergen samen met een tig aantal raden voor de participatie regelingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede reis en een goede bespreking toegewenst Ceer. In dit polderlandschap wordt wat af vergaderd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemiddag,

    Genoteerd, 12 november. Ze nemen het wel serieus zo te zien, de GGD is ook aanwezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo even terug op mien ole stekkie achter de p.c. :-), terug komen op bovenstaande van Appie ik wil niet zeggen hierover trots mag zijn....absoluut niet, want iedereen wat ik voor een paar maandjes terug geschreven heb een reeks wat stil is gelegd moeten de andere weer ontgelden m.a.w. zij verruimen de aardbevingen....... totdat het noodlot zal toeslaan..... en wat zal er dan gezegd worden....weet je wat ik vul reeds in 't waren gain roare luu die grunnigers, moar ze hebn mooi met holpn aan onze riekdom en straks zetten wij onze boortorens gewoon op op de ondergelopen deel van Groningen......

    Bedankt Wim en het is wel weer gelukt, maar of het een poldergedeelte is dat betwijfel ik huis op huis en ben helemaal niet te spreken over die torens wat zo'n beetje tot de hemel zal bereiken.......nee dan zeg nargens beter als t'hoes :-),

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als de burgemeester dat een probleem vindt stelt hij belangen van meeden en muntendam boven die van noord- en zuidbroek. Wij komen er in de laatste dagen pas achter hoe groot de schade is in onze gemeente !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weer een enerverend weekje met raadsvergaderingen gehad, o.a gisteravond waar een partij zelfs de voorzitter wraakte. Zoals JK het al mooi omschreef, "elk circus heeft zijn clown"

    BeantwoordenVerwijderen
  7. VB, welke partij en wie wraakte de voorzitter? Je maakt mij nieuwsgierig en ik ben zeker niet de enige.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Appie Ik kan me niet voorstellen dat er politiek nieuws is wat jou ontgaat. De partij is KM en het raadslid MP

    BeantwoordenVerwijderen
  9. VB, inmiddels ben ik volledig op de hoogte. Het was een voormalig lid van de SP.

    BeantwoordenVerwijderen