Teller

vrijdag 9 januari 2015

09012015

Geen fietsweer vandaag, de wind is inmiddels al behoorlijk aangewakkerd. Ik pak in ieder geval de auto.

16 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,zeker weten de auto, moet er niet aan denken dat ik het met de benewagen moest doen:-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen! Ipv met de fiets naar de bushalte, ben ik vandaag maar gaan lopen! Tjonge wat een harde wind hahaha. Gisteravond naar Groningen geweest om daar deel te nemen aan de demonstratie georganiseerd door de net twee dagen in dienst zijnde burgemeester! Het was een indrukwekkende bijeenkomst. Veel gelijkgestemden, en de discussie van gisteren heb ik gevolgd. Ik ben moeder van twee allochtone kinderen. Wel zijn ze hier geboren, maar hun vader is een moslim. Als je hoort wat sommige mensen roepen, dan kan me dat zo ontzettend boos maken! Ik weet dat mensen op den duur niet meer kijken naar of je moslim bent, maar uit gaan van de huidskleur en dan er maar vanuit gaan dat men moslim is...Het geloof, in welke vorm ook is tegen welk geweld dan ook. In de Koran staat niets over elkaar uitmoorden, maar om lief te hebben! Ik ben dan ook respectvol naar een ieder met welk geloof dan ook. In de Moskeeën is vandaag een speciaal programma, om de gebeurtenissen te herdenken in Parijs. Dit zegt genoeg. De Moslim gemeenschap bv in Groningen gaf gisteren aan op de grote markt ( den Oudsten sprak dit uit) dat men dit terreur afwijst! Hopen dat we allen ons gezond verstand gebruiken eerst eens nadenken voor we een complete groep mensen wegzetten en vooral respect voor elkaar houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen,

    Luidruchtig weer, met veel kabaal en gerommel zag ik net een deel van een tuinset langskomen. Zal bij één van de buren zijn neem ik aan.

    Anja, mooi geschreven.....maar één ding snap ik niet helemaal. Waarom noem jij je kinderen allochtoon? Druk jij ze nu niet ongewild een stempel op hun voorhoofd? Vader is moslim....so what....blank, zwart, allochtoon, geel, moslim, groen, katholiek, raadslid, autochtoon, groenteboer of weet ik veel wat. We leven hier met z'n allen in een mooi land, met grotendeels gelijkgestemden, zonder stempel! Laten we dat zo houden....maar snap de strekking van je verhaal en nogmaals, heel mooi verwoord....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen, kwam het volgende filmpje tegen op internet, even knippen en plakken: https://www.youtube.com/watch?v=VNWmzwHCIRE

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sorry VB, maar als je dit er in deze discussie opzet vind ik niet kunnen. Het is aanstootgevend

      Sikko van Bruggen

      Verwijderen
  5. Zou de moslim gemeenschap niet veel meer afstand moeten nemen van al het geweld dat (radicale) moslims juist nu laten zien?

    Achteraf afkeuren is makkelijk. Voorkomen van escalatie van geweld lijkt me beter.

    Wie kan de radicale islam beter bestrijden dan degene die daaraan verwant zijn en dezelfde Koran als uitgangspunt hebben.(en dus waarden en normen)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen, sorry, goedemiddag.

    Jongste dochter stapte om 7.10 uur dapper op de fiets richting Veendam. Tien minuten later kreeg ik een telefoontje dat het toch ondoenlijk was om tegen de wind in te komen. Dus ik heb maar snel een goede beurt gemaakt en drie meiden + fiets in voor school af gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Anja,
    Hoe kunnen je kinderen allochtoon zijn als ze hier ( ik neem aan NL) zijn geboren? Ze zijn dan autochtoon....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nee, kinderen waarvan een ouder een andere nationaliteit heeft zijn in ons prachtige Nederland allochtoon, het is niet iets wat ik bedacht heb! En nee, ik wil ze geen stempel geven, ik ben ontzettend trots op ze! Maar wil aangeven, hoe andere mensen erover denken. Zoals de mijne zijn er veel! In ons dorp vooral kennen veel mensen mijn twee oudsten, maar, ergens anders niet, en daar lopen ze ook tegen vooroordelen op. Mensen oordelen direct tegenwoordig! Jammer maar realiteit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 't Is maar net welke definitie je aanhangt, die van het CBS waarin gesteld wordt dat een van de ouders allochtoon is
      of een juridisch gebruikelijke, waar men stelt dat een allochtoon een niet-oorspronkelijke bewoner van het land is en een autochtoon een persoon is die de nationaliteit heeft van het land waar hij geboren is en waar hij op dat moment ook verblijft.




      Verwijderen
  9. En JK, zoals jij dent denk ik ook! Maakt niet uit wat voor kleur, geloof, geaardheid enz is, je bent bovenal mens!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Respecteer elkaar dan denk ik dat je al verschrikkelijk veel van al deze ellende af zou zijn......

    Wederzijds respect en wederzijds luisteren, zijn de fundamenten van harmonie voor ieder persoon op de plaatst waar wij nu leven en spreken........

    Maar oké. er zal er 1 op 100.000 mensen zijn die dit niet geloven.......dan krijg je dit soort van ellende............

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Precies, de discussie over mijn twee oudsten of ze nu autochtoon of allochtoon zijn, is niet belangrijk. De week voor kerst mocht ik grens getrokken schrijven voor Groot Groningen. Dit heb ik met veel plezier gedaan. Ik mocht zelf het onderwerp kiezen en natuurlijk heb ik gekozen voor respect, ik vind dit een belangrijk iets. Ik heb leer mijn kinderen bv u te zeggen tegen oudere personen... het is voor velen onzin, maar ik hecht daar waarde aan. Net zoals ik vaak teruggefloten wordt omdat ik u zeg, omdat "men" vind dat dit niet nodig is. Het zijn kleine dingen. Vroeger als je een politie auto zag, en je had geen licht, dan sprong je van de fiets, nu krijgen de agenten grote monden. Het begint allemaal met een stukje opvoeding. Normen en waarden enz Welke cultuur je ook hebt...het begint allemaal bij je thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is nooit te laat om te beginnen....toch?

    BeantwoordenVerwijderen