Teller

woensdag 14 januari 2015

14012015

Ik zou heel veel willen zeggen, maar dan wordt de opening te lang vandaag, dus zeg ik maar niets. Maak ik mij er makkelijk vanaf? Misschien wel, maar dat doen de meeste klanten aan de andere kant van de bar ook. ;)

9 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, als ik alleen al zie wat voor gevolgen het uit diepen van het Winschoterdiep tot stand heeft gebracht, dan kan ik nog kortere zijn. ***.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mogguh lui.
    Ik slurpte, gekleed in mijn boxershort en bijna onder de douche, nog even snel een slok koffie. Telefoon. Inbraak bij het VVV, politie staat te wachten. Dus geen lekkere warme douche maar een koude. Snel een tweede slok, werkkleding aan en in de auto.
    Het was duidelijk: De vrijwilliger van dienst had de deuren goed op slot gedaan en dus, omdat het een moeilijk slot is, hebben ze een van de ramen ingeslagen maar ook de sponning er half uit gehaald. Binnen een enorme puinhoop waar ze met moeite vijf tientjes aan muntgeld hebben gevonden. Recherche er bij, hoop gedoe en een schade die voor de verhuurder minimaal het eigen risico bedraagt. En voor ons veel extra werk om alles weer terug te leggen, of weg te gooien.
    Morgen gaan we kijken wat er verder nog verdwenen en gemold is: De kassa, die met de lege lade open stond, is slachtoffer geworden :(

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit had je niet J.P. toen er nog een graanhandel inzat. De vreemde gasten die er toen te gast waren hadden viervoeten en een langestaart. Gelukkig bleven er altijd wel paardebonen (mollebonen)liggen zo dat dhr Starke daar naar behoefte uitdeelde aan de voorbijkomende scholieren. Tja dat waren nog eens tijden! En wat er nachts gebeurde rond dit gebouw, dat blijft nog even geheim.

      Verwijderen
    2. Ik wist helemaal niet dat er een graanhandel in heeft gezeten. We hebben het toch allebei over het "kleine gebou, bij de haven, waar het water steeds klotst, en het bier". (Dat laatste verkopen we niet maar klinkt beter als je het zingt. )
      We hebben nooit echt veel geld of bonnen in de winkel. Groot kopers bestellen ze, en betalen per pin of per rekening.
      Gewoon een hoop gedoe en veel kosten. BAH

      Verwijderen
    3. We hebben het over het zelfde gebouwtje J.P. er zat vroeger een graanhandel in van Starke en Tamminga.
      Het was zeker bij de jeugd avonds en nachts een ontmoetingsplekje. Op die plaats werden ook de pramen met aardappelen geladen en naar onder meer Woudbloem gebracht. Toen nog paardentractie, en als de boer pech had dan lagen paard en wagen in het schip. Ja een historische plekje!

      Verwijderen
  3. Oh, dat houten gebouwtje? Is er ook geen hoogholtje vlakbij? Balen van die inbraak. Hopelijk lopen ze snel tegen de lamp of de verkeerde.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer wat geleerd. Er zijn wel bruggen over het Slochterdiep en volgens mij is die in het zicht van het gebouwtje een hoogholtje. Ga ik een keer bekijken als ik tijd en mooi weer heb. En er aan denk :)
    Wim, dat soort plekken heb je in heel NL. Ik zou zeggen de bakermat van misschien 10% van de oudere Nederlanders.

    Vanavond is de presentatie van de plannen die de gemeente heeft met Erfgoedplein (beter bekend als HUBO terrein) en hopelijk ook wat Staatsbosbeheer daar gaat doen. Voor het VVV lijken de laatste dagen in dat oude gebouwtje er aan te komen. Enerzijds jammer, anderzijds een logisch gevolg van veranderende behoeften.
    Alhoewel een fietsen bedrijf er best in zou passen.......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @JP
    Zo krijgt de de afkorting voor VVV weer een geheel ander betekenis:
    Vereniging voor Vreemdgangers.

    Snap overigens niet hoe bezopen een dief moet zijn om juist in een kantoortje als dat van jullie (s' nachts) z'n slag te willen slaan. Je zou toch denken dat je zelfs dan nog op je vingers zou moeten kunnen natellen dat juist daar niet veel te halen valt.
    Afijn,
    't zal wel een 'vuurwerkslachtofferd' uit de grijze massa zijn...,
    die komen nog wel eens wat te kort...
    zoals vingers en ogen...,
    om maar te zwijgen van grijze massa.

    BeantwoordenVerwijderen