Teller

dinsdag 10 maart 2015

10032015

Vandaag de wolf in Menterwolde of zou het beestje al weer de grens over zijn bij Nieuweschans? Voor het dier hoop ik dat ze uit het oog van de mensen blijft. Want zo opgejaagd te worden gun ik haar niet.

6 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, dus het is een haar, ik dacht dat juist de mannetjes jagers waren. Tenminste bij mensen is dit meestal wel het geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees ook overal dat het een jong mannetje zou zijn..maar ik weet het niet..vind het erg sneu dat hij/zij zo opgejaagd wordt, laat dat beestje toch..hij doet geen vlieg kwaad en het lijkt er zelfs op dat het een tamme wolf is..des te zieliger is het...hoop dat hij.zij zich kan redden in het wilde Groningen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij is niet bang voor mensen of auto's, dus vermoedelijk ergens ontsnapt uit een opvangcentrum of bij een "liefhebber". Niet echt gewend aan mensen anders zou het wel ergens bedelen.
    Het zijn de mannetjes die van hun roedel weggaan om een eigen rodel te vormen of solidair te gaan leven. Zijn redelijk onschuldige dieren (net als rothweilers, herders en nog wat van die lopende tanden) maar als groep zijn ze sluw en dodelijk. Ook voor mensen trouwens, helaas kan Drs P. dat niet meer nazingen :)
    Fijne dag verder en mazzelmoj!
    Schijnt nu bij de Eemshaven te zitten, zal wel op de boot naar Borkum willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. JP ik houd het wel even voor je in de gaten, ik ben op dit moment in de Eemshaven en kijk wel of het beestje op de boot naar Borkum stapt. Tis wel een heel slim hondje , dat hij zelfs over het Winschoterdiep is gekomen. Welke brug zal hij genomen hebben. Afwachten waar het hondje vanmiddag is. TOM

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedenavond, volgens mij heeft Appie gelijk :-).

    'De wolf is een wolvin'

    De wolf die Groningen al een paar dagen bezighoudt, is een jong vrouwtje van nog geen jaar oud. De bouw van het dier wijst daarop. Dat zegt de Duitse wolvenkenner Christoph Elbert dinsdagavond in Vroege Vogels TV.

    Elbert stond vorige week oog in oog met de wolf in de omgeving van het Duitse plaatsje Meppen. Hij vergeleek de beelden van de wolf die in ons land opdook met die van de wolf uit Meppen en concludeert dat het gaat om hetzelfde dier.

    De Duitse deskundige denkt dat het gaat om een wilde wolf die is bijgevoerd. Elbert laat onderzoeken uit welke roedel het jonge vrouwtje afkomstig is.

    Een andere mogelijkheid is dat de wolf illegaal gefokt is en is vrijgelaten. Normaal mijden wolven de bewoonde wereld en tonen ze eerder vluchtgedrag dan dat ze de mens opzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen