Teller

vrijdag 27 maart 2015

27032015

De wethouders van Menterwolde vonden de breuk niet nodig, maar respecteren het besluit van Eduard van Zuijlen om te stoppen als burgemeester las ik in het DvhN. Ook was er voorafgaand aan de raadsvergadering een besloten bijeenkomst van de raadsleden. De raad koos er niet voor daarna met een verklaring of officiële reactie naar buiten te komen. Verschillende raadsleden zeiden dat ook niet te kunnen, omdat de besloten bijeenkomst weinig verheldering had gebracht. Vooral het feit dat Van Zuijlen zo plotseling is opgestapt en dat hij het nodig vond zijn taken met onmiddellijke ingang neer te leggen stuit op onbegrip. Het wachten is op het rapport van de onderzoekscommissie naar de cultuur en de werksfeer op het gemeentehuis. Dat rapport wordt rond Pasen verwacht.
Gisteravond zei VB aan de bar dat het een en informele bijeenkomst van de raad was, die niet de artikel 25 status had van de gemeentewet, m.a.w geen geheimhoudingsplicht. Ik zou zeggen raadsleden kom er maar in, want enige toelichting kan geen kwaad.

22 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Over het hoe en waarom EvZ nu precies wel of niet het veld moest/wilde ruimen/heeft geruimd....,
      't is eigenlijk niet eens zo interessant meer.

      Interessant is mogelijk wel...
      dat en waarom er vanuit de Raad niet publiekelijk een dringend en breed, algemeen gedragen appel op EvZ is gedaan op zijn beslissing terug te komen.


      Daarnaast zou men nieuwsgierig kunnen zijn naar wat EvZ nu voornemens is te gaan doen...;
      Aannemende dat de officiële termijn daarvoor nog niet is verstreken...,
      kan hij zich mogelijk nog te elfder ure toevoegen aan de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer.
      Hij zou best een kansje maken...
      en dat GroenLinks haar kandidatenlijst al heeft gepubliceerd hoeft natuurlijk (officieel) geen echt probleem te zijn.

      Verwijderen
  2. Goedemorgen, kan me niet voorstellen dat de wethouders het niet is opgevallen dat de raadsvergadering die met de scherpte van de snede gevoerd werden, normaal vinden. Er was weinig respect voor elkaar standpunten, en waarin oud zeer de boven toon voerde. Maar genoeg hierover, kan het standpunt van Eduard begrijpen en heb er waardering voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=147049

    Dit is niet de verklaring die wij gisteren kregen..wij hoorden gisteren helemaal niets nieuws, en nu dit artikel...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van wie had je deze verklaring dan gisteren willen horen Anja?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. EvZ heeft er bewust voor gekozen om per direct te vertrekken, en niet de discussie met de raad dan wel presidium, of college aan te gaan. Hieruit kan ik op maken dat hij zijn besluit al had genomen lang voor deze week. Het voorval van afgelopen December heeft er in mijn ogen toe bij gedragen dat hij in heeft gezien dat hij het niet alleen voor het zeggen heeft op het gemeentehuis. Besturen doe je in een gemeente samen en niet alleen. Al heb je de grootste bezwaren en verschuil je je als bestuurder achter allerlei wetten , je moet blijven praten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het absoluut eens, maar wel vreemd om dit in het publiek te melden terwijl je dit niet rechtstreeks aan de Raadsleden wilt melden..vervelend dat je dit uit de pers moet vernemen? Of vind jij dat niet?

      Verwijderen
  6. geDAGte

    aan nieuwe rode laarzen
    is het ook goed regels lappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ben weleens benieuwd naar de rol van de pers in dit verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Eens Vincent maar vind het wel een beetje naschoppen....terwijl ik niet het idee had, dat we als volledige raad niet door een deur konden...Er waswel eens een flinke discussie..maar hoort dat er niet bij???

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je zou het kunnen opvatten als naschoppen, of straatje schoonvegen, noem het maar zoals je het noemen wilt. De echte reden zullen we toch nooit te horen krijgen, we zullen het hiermee moeten doen. Persoonlijk vind ik het niet echt van ballen getuigen als je via de een simpel briefje alle discussie uit de weg gaat en geen enkel gesprek aan gaat, en wel wachtgeld op gaat strijken. In December had hij grote gewetensbezwaren, benieuwd of hij die ook heeft als het op wachtgeld aan komt.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    3. Anja,
      zie het als een kaartspel.
      VB houdt liefst de harten en ruiten voor zich...,
      dus blijven klaver en schoppen over om (uit) te delen.

      Verwijderen
    4. Toch vreemd dat sommige mensen zonder enige kennis , altijd weer een mening weten te vormen.

      Verwijderen
    5. VB de pot verwijt de ketel...............

      Sikko

      Verwijderen
    6. Ook vreemd dat sommige mensen die altijd een mening hebben over een ander, weten dat deze anderen geen kennis hebben.....

      Verwijderen
    7. @ Sikko (van Bruggen?)

      blijft de vraag wat de pot de ketel te verwijten heeft...,
      en of de jonkie's nog wel snappen waarom.
      Op gas/elektrisch/inductie/ifrarood/halogeen wordt pot noch ketel erg zw...
      ;-)

      Verwijderen
  9. Het is weer gezellig hier. Als het in de Raad ook steeds zo gezellig is, kan ik me voorstellen waarom Eduard weggaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nee Peter, verschil met de raad is dat er op basis van inhoud word gediscuseerd. Dan hoef je het niet met elkaar eens te zijn, maar dan gaat het over iets. Argumenten, en kennis van zaken, die mis ik hier soms.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou Vincent wat let je...,
      misschien kun je dan hier zelf eens wat vaker juist datgene inbrengen wat je hier (soms) zegt te missen.

      Verwijderen
  11. Ik kom hier om mijn kennis bij te spijkeren. Soms moet je dan eerst een domme vraag stellen of een foute stelling poneren.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een vraag stellen Jan daar is niks mis mee, een stelling ook niet. Veelal bedoeld om een discussie op gang te brengen. Maar ik ga over mijn eigen antwoorden. Sommige mensen schijnen werkelijk overal verstand van te hebben , en menen dan met lange lappen tekst iemand hun gelijk aan te bieden. En ongeacht het onderwerp of de materie altijd denken ze dat ze alles weten. Ik ga een discussie niet uit de weg, anders zat ik niet in de politiek.

    BeantwoordenVerwijderen