Teller

donderdag 9 april 2015

09042015

De Drentse gedeputeerde Rein Munniksma (PvdA) wordt waarnemend burgemeester. Munniksma stopt als gedeputeerde en wordt per 16 April in Menterwolde benoemd voor onbepaalde tijd. De 64-jarige Rein Munniksma is een ervaren bestuurder en sinds April 2007 lid van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe. Hij heeft zich onder meer bezig gehouden met platteland, landbouw, natuur en ook met recreatie, toerisme en cultuur. Ook was hij wethouder in de Friese gemeente Opsterland en burgemeester van Anloo en Aa en Hunze. In Drenthe deed Munniksma ervaring op met gemeentelijke herindeling.

Appie denkt: Ik denk weinig de laatste tijd, maar constateer dat wij weer een PvdA BM krijgen in de laatste levensfase van Menterwolde. Is dat goed of is dat slecht? Ik zou het niet weten, ken de man niet, beoordeel mensen niet op lidmaatschap van een club, maar op daden. Over een jaar kan ik er meer over zeggen bij gezondheid en welzijn hier aan de toog, als het Golden Peerd dan nog niet ter ziele is.

14 opmerkingen:

  1. geDAGte

    "cogito ergo sum" (ik denk dus ik ben/besta) zei Decartes,
    "ik denk weinig de laatste tijd" zei de Appie.

    Wie weinig denkt bestaat minder?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anno, je kunt ook teveel denken,helaas zie je dan teveel beren op je weg.Hopelijk kan Rein iets doen aan de straattaal in de raadsvergaderingen, en krijgt men meer respect voor elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen. Appie denkt:...... mijn gedachten zijn hetzelfde....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen,

    ....moet men het "denken" niet aan een paard overlaten?....iets met groter hoofd ofzo.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet enkel een paardenkop is groter dan het gemiddeld (mensen)hoofd...,
      het geldt ook voor waterhoofden.

      Verwijderen
    2. Appie, SiKo verhoede dat...........

      Verwijderen
    3. Nanno,
      wat vermag ik verhoeden wat niet ook jij verhoede?

      Verwijderen
  5. Ik denk: laten we allemaal eerst eens afwachten alvorens we met meningen komen..zag op andere media al verschijnen dat er weer een dikke rooie kwam. Vergetend dat iemand die BM is boven de partijen staat...van welke club je ook lid bent. Mensen die zich niet verdiepen in de politiek, wel meningen hebben voelen zich blijkbaar vrij om overal maar onbehouwen hun mening te ventileren die vaak gebaseerd zijn op een aanname. Heel jammer...alsof alle VVD'ers bv oplichters zijn, alle PvdA'rs maar meewaaien en niet willen luisteren en allemaal maar hun eigen zin doordrijven. SP ers zijn actievoerders, en Groenlinksers geitenwollensokkentypes..kortom...wat wil ik hiermee zeggen? Laten we mensen nu gewoon eens het voordeel van de twijfel geven...En laten we mensen in hun waarde laten...dan zijn we al een stuk verder (zegt een PvdA'er!) Vanavond Raadscommissie..verwacht nogal wat mensen van sportclubs ivm het collegevoorstel waarin men een sporthal wil sluiten...we zullen zien..wens jullie allemaal een hele fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedenm.....'t is al weer avond......, maar goed ik hoop dat de waarnemend de beste keus is voor alle Menterwolmers als eerste.

    Maar goed ik weet dat jullie dit mss hadden gelezen bij rtv-noord en ik blijf erbij dat dit een perfecte toekomst is voor iedere persoon die leeft hier op deze Aarde.

    Let op geen strijd, geen ruzie geen gemier om geld...... ohohoh ik ga weer te ver wat ik in verleden al had geschreven en wat mijn gedachten zou zijn......

    Lopend Vuur: Een basisinkomen van 1000 euro voor iedereen is een gouden greep Geplaatst: 12:04 uur, donderdag 9 april 2015
    afbeelding
    Foto: RTV Noord

    Het werkt zo; alle toeslagen en uitkeringen verdwijnen en iedere Nederlander krijgt een basisinkomen van, bijvoorbeeld, 1000 euro. Daar mag je zo veel bijverdienen als je wil.

    Volgens een groeiend aantal deskundigen ontkomen we in de toekomst niet aan een dergelijk systeem. Maar er zijn ook mensen die tegen zijn, omdat ze denken dat het bij veel mensen de prikkel kan wegnemen om te gaan werken.

    Wat denk jij? Is zo'n basisinkomen iets? Geef je mening en praat mee! Live bellen kan de hele middag met de studio van Radio Noord (050-3188288). Of discussieer mee en deel uw mening hier op onze website, via www.facebook.com/rtvnoord of twitter (#opnoord)!

    Laat ik nou geen Facebook hebben......., maar toch wel twitter :-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het klopt niet helemaal wat hierboven is beschreven, maar let op:

      De uitzending van Tegenlicht op 12 april markeert ook de start van een bijzonder nieuw initiatief, waar MIES nu al erg trots op is: OnsBasisinkomen.nl. We gaan (net als in Duitsland) crowdfunden om basisinkomens mogelijk te maken!

      Verwijderen
    2. Het communisme is al op een oor na geveld, en onze vrije democratie gaat er hollend achter aan. Dit alles onder de slogan: de arbeider is te lui en te duur!
      Volg eens de geschiedenis, dit is niet nieuw, want het herhaald zich keer op keer.

      Verwijderen
    3. Of een combinatie van Communisme en Democratie.

      Verwijderen
    4. Was het maar zover :-).

      Verwijderen