Teller

dinsdag 21 april 2015

21042015

Vanmorgen volgde ik de link die Anja hier gisteren deponeerde. Het is een artikel van nieuwslezer Roelof Hemmen over de reacties op de verdronken bootvluchtelingen. Onbegrijpelijk hoe sommige mensen kunnen reageren. Om kotsmisselijk van te worden. Gelukkig waren volgens de schrijver de meeste reaties meelevend, maar men moest toch de mogelijkheid om te kunnen reageren sluiten, zo stuitend waren sommige reacties. Ik blijf met de vraag zitten wat voor personen het zijn die zo denken, of denken ze niet zo en willen ze alleen shockeren? Maar dan nog. Meer dan erg!

8 opmerkingen:

  1. http://www.sikkom.nl/kijk-verdomme-naar-haar/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Appie dan zullen we eerst moeten kijken wat daar aan de hand is.
    Deze mensen worden door hun eigen mensen met geweld van huis en aard verdreven. Omdat het land in een chaos verkeerd nu er geen leider meer is. Het is een machtsstrijd. De vele stammen en stromingen vechten nu om de macht. Zo zien we ook als er een dicteriaal bewind heerst, er rust en vrede kan zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gisteren was er bij een programma die op zoek ging naar de mensen achter deze achterlijke berichten...en nee hoor, ze schaamde zich niet was haar mening...en vrolijk vertelde ze wat ze van asielzoekers vond...generaliseren, en de crisis in Nederland tja dat lag natuurlijk aan de vluchtelingen en de "goudzoekers"...heb weggeklikt..kan dat soort reacties absoluut niet aanhoren! Vind het walgelijk als je dus roept dat het maar goed is dat ze zijn verdronken, want ja, dat scheelt weer 900 uitkeringen...waar gaat dit heen? Mensen stappen niet voor niks op een boot om zo de zee te trotseren op zoek naar veiligheid..Ik walg echt van dit soort absurde reacties! Dat het land in chaos verkeerd moge duidelijk zijn..niemand laat voor niets huis en haard achter om met of zonder zijn/haar gezin naar een ander land vlucht! De uitzonderingen daargelaten...die heb je natuurlijk ook! Maar het gros, wat zo op zulke bootjes stapt...dat zijn echt geen gelukszoekers, dat zijn mensen met trauma's, die al van alles hebben meegemaakt. Ik heb zelf in een asielzoekerscentrum gewerkt. Het is echt geen pretje om daar te moeten verblijven...en de verhalen zijn schrijnend...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/vrijwilligers-naar-middellandse-zee-om-vluchtelingen-te-helpen

    Dit zijn de betere berichten! En dan weer die schrijnende reacties eronder...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedenavond, tja wat ik al heel lang wou zeggen over de vluchtelingen uit Afrika…….als ik mij zelf bedenk waar bijna alle oorlogen uit voortkwamen……is de geloof………waarom respecteren deze ‘andere mensen niet?’……….de IS’ers 1 antwoord een best pak op penze geven….., maar ga niet moorden……, want wat voor geloof je ook hebt God zal het je nooit vergeven?.........( of je moet geloven dat je in de hemel komt als je wel gaat moorden?, bull shit!)
    Maar goed Anja, wij gaan over een week of 3 naar de Adriatische Zee…… misschien komen wij daar wel mensen tegen die ‘vluchtelingen’ zijn en hierop kan ik heel duidelijk zijn ik zal persoonlijk ervoor zorgen dat iedereen een onderdak zal krijgen……, ook moeten deze mensen in mijn tuin onder een tent moeten slapen…….
    En een behoorlijke grove fout van jou Henk, want hier zorgt de vvd ook nog eens voor……, mijn mening is en blijft oké je verlof wordt niet langer toegestaan als vluchteling oké……klaar…..maar je mag en kan het lef niet hebben dat deze mensen geen dak boven hun hoofd hebben toch?, zoals mijn gedachten gaat je bent uitgeprocedeerd jammer, maar zorg er dan wel voor dat deze ’vluchtelingen’ terug gaan naar het land wat zij moesten verlaten….

    65+………ben ik blij dat ik nog geen 50 ben .

    En echt jammer dat ik nog steeds bewijzen moet dat ik geen robot ben Appie en helemaal met die echt domme afbeeldingen :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ceer, met alle respect. De mensen die in tentjes onder de blote hemel slapen kiezen daar echt zelf voor. Dit zijn mensen die hier illegaal verblijven, ze zijn uitgeprocedeerd, en voor hun is wel degelijk opvang beschikbaar. Ze kiezen er zelf voor hier geen gebruik van te maken, want dan moeten ze namelijk meewerken aan hun terugkeer. De opvang van deze mensen kost geld en dat hebben we er met zijn allen graag voor over. Feit is wel dat we met datzelfde geld in de regio waar ze vandaan komen veel meer mensen zouden kunnen helpen. Op een veel humanere wijze. En dat is wat de VVD wil. Ga dan niet Henk en de VVD in de schoenen schuiven dat ze mensen in de buitenlucht laten slapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Chris U, in de regio waar ze vandaan komen, helpen we ze helemaal niet. Daar roven we hun grondstoffen, helpen hun corrupte dictators en slijten we onze wapens. Daarom komen ze hierheen. Als de VVD daar iets tegen wil gaan doen, heb ik ze altijd verkeerd begrepen en dan wordt ik meteen lid.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waar kan ik de lidmaatschapskaart heensturen Frans?

    BeantwoordenVerwijderen