Teller

vrijdag 17 april 2015

17042015

Menterwolde lijkt een grootschalig windmolenpark ten noorden van Meeden alleen nog te kunnen verhinderen als het nieuw provinciaal bestuur het omgevingsplan aanpast stond in het DvhN vanmorgen.
Van het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft Menterwolde weinig meer te verwachten, zo bleek na het onderhoud dat wethouder Jan Velthuis (Menterwolde-Gewoon) gisteren met een delegatie van het ministerie had. Vooraf had Velthuis nog goede verwachtingen van het onderhoud, maar op de door Velthuis aangekaarte variant 7 (een windmolenpark ten noorden van de A7) is amper gereageerd. ,,De deur gaat steeds verder dicht”, erkent Velthuis. Hij legt zich echter niet zonder slag of stoot neer bij de keuze van EZ. Zijn hoop is nu gevestigd op het nieuw provinciaal bestuur. ,,Zodra dat college er zit, wil ik ermee in gesprek. De nieuwe gedeputeerden kunnen het omgevingsplan aanpassen. Misschien zit er ruimte.” In dat verband denkt hij bijvoorbeeld ook om als alternatief voor windenergie een zonnepark aan te leggen. ,,In het onderhoud met EZ heb ik dat aangegeven. Misschien is een energiemix een optie. Deels windmolens, deels een zonnepark.”

7 opmerkingen:

  1. Goedemorgen,en het gaat maar door! We zien hier een besluitloze overheid die de problemen maar voor zich uit schuift.
    Lopen we achter bij de moderne technieken van vandaag en morgen? Kom alstublieft met goed doordachte oplossingen.
    Dit geld ook voor de herontdekte wijkverwarming, prachtig plan maar achterhaald. Het is pappen en nat houden. Zoals de windmolens op zee waar het beton aangetast word door het zeewater, dit wist je voor dat je er aan begon toch ook al.
    Vaktechnisch lopen we achter, kortom minder vergaderen en meer studeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zohoo, mooi weertje buiten!
    Wim, energie en innovatie, ik kan er wel een zwart boekje over schrijven. Maar dat doe ik niet, ik kan mijn energie wel anders besteden :)
    Gisteren een thuis-momentje bij een hele grote Praxis in het Amsterdamse havengebied. Uitgestrekt en uitgestorven..

    Morgen gaan de meiden een klus avontuur aan: Ze willen laminaat gaan leggen. Gisteren gereedschap en ander ongemak gebracht, zondag gaan we het resultaat bewonderen.

    wens eenieder een pracht weekend toe!
    Mazzels ende mooi weer dus :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijns inziens, haal je bij lange na niet de afgesproken levering....allereerst in Nederland is meer wind dan zon. En zoals ik al eerder vermelde waar wil je 35x12 voetbalvelden met zonnepanelen plaatsen? Mijns inziens is de optie beter met windenergie maar dan wel op 2 km afstand...zoals wij altijd gezegd hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemiddag, tja als je de zonnepanelen wel gaat nemen kun je natuurlijk ook een hoop Wsw 'ers aanstellen, want het is een pokkelvolwark om deze allemaal te laten glimmen toch? en zoals mijn gedachten gaat kun je de werkloosheid echt onderuit brengen :-).

      Ohnee fout......, ik heb hier niet voor gestudeerd.....

      Verwijderen
    2. Anja, ik neem aan dat je berekening de helft van het park betreft. Per hectare kun je ongeveer 500 kWp aan zonnepanelen kwijt. Die leveren per jaar ongeveer 500MWh. Om de 240 GWh (gigawattuur) opbrengst van het windpark N33 te halen, heb je dus 480 hectare nodig. Hoeveel voetbalvelden dat is weet ik niet. Ik kreeg op school nog ares en hectares en hectoliters en muds en ellen. Chris heeft gelijk dat het schoonhouden van die twee miljoen panelen een hoop werkgelegenheid oplevert. Hij dacht nog niet eens aan het maaien of wegspuiten van het onkruid. Maar ik neem aan dat er genoeg vrijwilligers zijn te vinden in Meeden.

      Dus, ik kan het niet vaak genoeg schrijven, zonnepanelen horen op daken van woningen, schuren, boerderijen, kantoren en werkplaatsen. Windmolens horen op akkers en weilanden.

      Verwijderen
  4. Maar toch wel leuk dat er toch nog enige mensen wel naar mij luisteren:

    'Cunera' over het basisinkomen

    Zoals ik het bekijk heb ik andere standpunten zoals hier omschreven is, want zoals Frans het hier afgelopen week heeft beschreven klopt het wel :-), dus Frans schrijf een brief naar MIES of naar de één of andere journalist die je volst kan vertrouwen.

    En Appie je weet wel dat ik geen robot ben toch? :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh ja bijna vergeten......'t is maar goed dat m'n vrouwtje de administratie erg goed bijhoud ;-) :

    Geachte burgerhulpverlener,

    Op 17 en 18 April 2015 organiseert Stichting Groningen Hartveilig een reanimatie estafette in de gemeente Leek.

    De start van de estafette is Vrijdagavond 17 April, Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in het gemeentehuis te Leek. De voorlichtingsavond start om precies 20.00 uur. Tijdens deze voorlichtingsavond krijgt u uitgebreide informatie over de burgerhulpverlening en de alarmering via de meldkamer van de ambulance.

    Zaterdagochtend 18 April wordt in het gemeentehuis de gratis reanimatie/AED-cursus gegeven (heeft u al een cursus gevolgd, dan bent u welkom op de lunch en de 6-minutentraining). De start is precies om 09.00 uur. Zorg dat u een kwartier voor tijd aanwezig bent om het deelnameformulier in te vullen. De start is plenair en vervolgens zal er in meerdere groepen getraind worden.

    De lunch is van 12.00-13.00 uur. Tijdens de lunch is er (voor de mensen die dat willen) ook nog ruime gelegenheid om te oefenen.

    Vanaf 13.00 uur beginnen de 6-minutentrainingen. Op verschillende locaties in de gemeente Leek ligt een reanimatiepop waarbij ook een instructeur en een LOTUS-slachtoffer aanwezig zijn. De bedoeling van deze training is dat u werkelijk gaat ervaren wat het betekent om binnen 6-minuten ergens in de gemeente Leek een reanimatie op te moeten starten. Deze training bootst voor een groot gedeelte de realiteit na.

    Om 14.30 eindigt de estafette weer in het gemeentehuis met de uitreiking van de certificaten en de reanimatiehesjes. Hierbij is, onder het genot van een drankje, ook ruime gelegenheid om na te praten over de ervaringen van de praktijktraining.

    De gehele estafette is gratis, inclusief de lunch en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leek.



    Wij wensen u twee leerzame dagen toe en begroeten u graag als burgerhulpverlener in de provincie Groningen!

    BeantwoordenVerwijderen