Teller

dinsdag 2 augustus 2016

02082016

De gemeente in wording Midden-Groningen gaat na het zomerreces op zoek naar een gemeentesecretaris, de hoogste baas van de ambtenaren, las ik in het DvhN.
Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde gaan met ingang van 2018 op in één nieuw te vormen gemeente Midden-Groningen. Met ruim 62.000 inwoners de vijfde gemeente van het Noorden. Na het zomerreces begint de zoektocht naar een gemeentesecretaris, de hoogste ambtenaar binnen de gemeente.
,,De eerste gemeentesecretaris van Midden-Groningen moet begin 2017 in dienst treden’’, zegt Annet Oomkens die in aanloop naar de herindeling de projectgroep communicatie leidt. ,,De opzet is dat hij of zij mee bouwt aan de nieuwe organisatie.’’
In november volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen voor Midden-Groningen. De gemeente telt straks 33 raadsleden en mag maximaal zeven wethouders benoemen.
Eind dit jaar wordt ook het, wat wordt genoemd, ‘creatief proces’ aanbesteed: een ontwerpopdracht voor het logo en de huisstijl van Midden-Groningen door een reclame- of ontwerpbureau. Karin Elverding, die vanuit de gemeente Slochteren een en ander coördineert, spreekt van een niet geringe opgave.
,,Logo en huisstijl moeten uitstralen waar de gemeente voor staat, wat die wil zijn. Daarnaast moet het ontwerp ook praktisch zijn: bruikbaar voor de communicatie, op visitekaartjes en brieven en op de website.’’
Uitgangspunt voor het logo en de huisstijl is de in het herindelingskompas verwoordde missie van Midden-Groningen: groots in kleinschaligheid, ieder mens telt en de economie van de toekomst. Dat alles gekoppeld aan de gemeentenaam.
,,Midden-Groningen zet voor de communicatie met de bevolking ook zwaar in op sociale media, zoals Facebook en Twitter’’, weet Oomkens. ,,Uiteraard in aanvulling op de gemeentewebsite. De latligthoog:het beste van nu is het minimum van straks.’’

2 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, het lijkt mij een enorme klus om deze drie gemeenten in goede banen te leiden. Alleen al het oppervlakte van dit gebied en de behoefte van de bewoners zijn zo verschillend, dat het bijna onmogelijk is om deze mensen allemaal de zelfde kant op te krijgen. Zeker ook als het gemeentehuis in H/S komt. (groot is niet altijd beter)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goedenavond...

    long time no see :-)

    BeantwoordenVerwijderen