Teller

donderdag 4 augustus 2016

04082016


Aan lezers, (oud) betrokkenen en belangstellenden van Zwemvereniging De Pinquin,

De afgelopen periode hebben jullie het ongetwijfeld al gemerkt of gehoord, Zwemvereniging De Pinquin uit Zuidbroek gaat stoppen met haar activiteiten.

Aan het einde van het vorige zwemseizoen zijn we samen met De Inktvis uit Hoogezand Sappemeer een startgemeenschap gestart om hiermee sterker te worden en zwemwater te borgen voor onze actieve leden. Zwemwater in Zuidbroek stond afgelopen jaren al ter discussie, maar vanaf 1 januari 2016 ging definitief het zwembad in Zuidbroek dicht. Jarenlang was het ons 'thuisbad' en konden we onze vereniging laten bloeien met jaarlijks zo'n 10 zwemwedstrijden, andere water-activiteiten en natuurlijk onze 1-uurs-estafette.

Maar een Pinquin kan niet zonder water! Na sluiting van het zwembad in Zuidbroek bleek het niet eenvoudig te zijn om met voldoende leden en kader door te gaan. Daarom hebben we met pijn in het zwemhart tijdens onze algemene ledenvergadering moeten besluiten om de zwemvereniging, na 47 jaar, per 1 september te beëindigen. Een aantal activiteiten van De Pinquin, zoals de 1-uurs-estafette en een werkgroep voor een nieuw zwembad, gaan onder de vlag van de Dorpsraad Zuidbroek verder. Op een later moment zal hierover meer bekend gemaakt worden door de Dorpsraad. De 1-uurs-estafette zal op 4 maart 2017 in samenwerking met De Inktvis worden georganiseerd.

Iedereen die Pinquiner was, alle mensen waarmee we hebben samengewerkt of die zich hebben ingezet voor onze zwemvereniging en alle deelnemers aan onze activiteiten willen wij heel hartelijk bedanken!

Met vriendelijke groet,
Namens het laatst zittende bestuur,

Nico Altena
voorzitter Zwemvereniging De Pinquin Zuidbroe

3 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, past wel bij de herindeling, zoals ook de politieke partijen in onze nieuwe gemeente in elkaar schuiven. Of het ook beter functioneert is nog maar de vraag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij zijn alle partijen inmiddels samengegaan...De Lokale partijen zijn gezamenlijk in één partij, de VVD, de PvdA, Groen Links, en ik denk niet dat dit tot dusver voor problemen heeft gezorgd. We doen allemaal wat we voor die tijd ook deden, opkomen voor de burgers. Ik denk dat het goed is dat we dit nu al hebben gedaan. Er is veel overleg onderling en dat verloopt prima! Of is jou ervaring anders Wim?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas wel Anja. Het is een haantjes gevecht wie wel niet de voornaamste zal zijn in dit spel. En dan gaat het niet alleen over streekomroep, maar het is veel breder.

    BeantwoordenVerwijderen