Teller

vrijdag 11 november 2016

11112016

Het college van Menterwolde kreeg gisteren tijdens de begrotingsvergadering twee symbolische cadeautjes met totaal tegengestelde boodschappen las ik in het DvhN.
De VVD-fractie schonk burgemeester en wethouders een kompas, omdat de gemeente volgens de fractie goed op koers ligt. Kritisch Menterwolde gaf echter de hele begroting terug met een rouwband eromheen.
,,Met deze begroting heeft u de gemeente Menterwolde nagenoeg ten grave gedragen’’, verklaarde fractievoorzitter Markus Ploeger. ,,Een begroting zonder enige ambitie van een college dat dit ook schaamteloos uitstraalt.’’ De gemeente presenteerde een sluitende begroting, maar volgens Ploeger is dat schijn, vanwege de inzet van de post reserve incidenteel (ruim 138.000 euro) en een taakstellende bezuinigingsopdracht (bijna 279.000 euro). ,,Een begroting die sluitend gemaakt is en niet een waarbij er een evenwicht is tussen inkomsten en uitgaven.’’
Ook Menterwolde Gewoon noemde de begroting, de laatste van de gemeente Menterwolde, een beleidsarm stuk. ,,Gezien de naderende herindeling is dat niet vreemd.’’ De fractie maakt zich zorgen over de enorme bezuinigingen van de gemeente, ingegeven door het grote begrotingstekort vorig jaar. ,,We vragen om qua bezuinigingsdrift een paar tandjes terug te doen.’’
Die bezuinigingen nekten bijna het DG van den Noortbad in Muntendam. Dankzij een samenwerking met zwemschool De Krabbelaar blijft het overdekte bad open, maar veel raadsleden – niet alleen in de oppositie – waarschuwden dat de gebruikers van het bad niet uit het oog verloren moeten worden. ,,Het schijnt dat De Krabbelaar nu al wachtlijsten heeft. Straks komen de kinderen die nu les hebben in het bad niet meer aan bod’’, zei Wanda Heij van Kritisch Menterwolde. Volgens het college heeft De Krabbelaar echter toegezegd dat kinderen die nu zwemles hebben voorrang krijgen.
Een motie van Menterwolde Gewoon over het vaker ophalen van plastic afval werd aangehouden tot de volgende raadsvergadering, als wethouder Jaap Borg (VVD) de haalbaarheid daarvan heeft uitgezocht.

1 opmerking:

  1. Goedemiddag, hopelijk zorgt Jaap er voor dat we zoals meerdere gemeentes een rode afval box voor plastic afval krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen