Teller

maandag 14 november 2016

14112016

Slochteren, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde, die in 2018 één gemeente worden, maken nu al een gezamenlijke inventarisatie van hun erfgoed las ik in het DvhN. Menterwolde heeft al een lijst met monumenten, de andere twee nog niet. De inventarisatie begint in Overschild en Woudbloem in de gemeente Slochteren, omdat monumenten daar extra kwetsbaar zijn vanwege de aardbevingen. De inventarisatie wordt gedaan door adviesorganisatie Steunpunt Libau.

Appie denkt: Mooi, maar wat gaat men doen als men de inventarisatie heeft gedaan. Komen de lijsten in een lade op het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand te liggen of gaat men er daadwerkelijk iets mee doen? En wat mag dat dan wel niet zijn? Wie het weet of denkt te weten mag het zeggen.

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, je maakt mij nieuwsgierig Appie. Gaat het in Woudbloem om de aardappelmeelfabriek en de arbeidershuisjes? En ben ook benieuwd naar het erfgoed van Overschild,want veel is daar ook in de loop van de tijd verloren gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zal Libau wel het een en ander aan verdienen. Schoorsteen moet roken nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Frans van Woerkom14 november 2016 om 16:08

   Nee, als een schoorsteen rookt, wordt er verkeerd gestookt. Het pakhuis Libau heeft trouwens geen schoorsteen. De stichting Libau heeft natuurlijk geen winstoogmerk, maar de medewerkers zijn wel in loondienst. Libau wordt bestuurd door Groninger en Drentse gemeenten en is hier de aangewezen instantie voor ondersteuning bij instandhouding van monumenten en ander cultureel erfgoed.

   Libau

   Verwijderen
 3. Trusten menschen, en morgenweer heel veel mazzelmoois!

  BeantwoordenVerwijderen