Teller

zaterdag 12 november 2016

12112016

Twaalf november, the day after. Elf november is de dag, dat ik mijn lichtje branden mag. Ik heb het idee dat er ieder jaar minder kinderen met lampionnen door de straat lopen. Het excuus dat men langs de winkels gaat, daar geloof ik niet in. Er zijn bijna geen winkels meer in onze dorpen, die heb je ook zo gehad.

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ik deel jouw mening niet Appie. We hadden over de 50 kinderen bij de deur om hun liedje te zingen, wat me opviel was dat er zoveel verschillende teksten gezongen werden.
  En de lampions waren allemaal van papier, er kwam geen voederbiet aan te pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen, bij ons kon je afgelopen 3 jaar op 2 handen tellen en gisteren waren het er 16 kid's. Bij ons heeft de gemeente een regeling getroffen met luiden van de kerken vanaf 17.00 u. beginnen ze 1 minuut te luiden beginnen en om 19.00 u. luiden ze weer 1 minuut einde van deze optocht. Maar als 200 meter verder op zit is het een heel ander verhaal zoals mijn vrouwtje het heeft mee gemaakt bij Vredewold 3 oudere dame's zaten bij de ingang en het ging continu door met zingende kinderen 2 uur lang manden vol met mandarijnen en dozen met een kleine mars, m.a.w. ik denk dat de kid's naar centrum gaan om te gaan zingen bij de winkels :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier waren er vier. Dat zijn er ook wel eens meer geweest, maar er wonen ook niet veel kinderen in de buurt van onder de twaalf en in dit deel van Uiterburen moet je nogal ver lopen voor een paar adressen. Het gaat natuurlijk ook om het rendement bij de kinderen. Snap dat wel. Wij gingen vroeger ook richting Heiligelaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elk jaar komen er minder kinderen. Ook bij de winkels. Volgens mijn dochter is het rendement in nieuwbouwwijken het best.
  Er zijn jaren geweest met 300 kinderen. We haalden gisteren de 60 niet.

  BeantwoordenVerwijderen