Teller

zaterdag 10 december 2016

10122016

Gisteren gaf ik een reactie op SiKo, maar op een of andere manier is het niet geplaatst of verdwenen zie ik nu. Dus doe ik nu in verkorte vorm met de opening een tweede poging. Ook ik was nooit een voorstander van herindelingen, uit ervaring wijs geworden kun je zeggen. Echter de gemeente Menterwolde heeft laten zien het ook niet zelf te kunnen. Hoe is het gegaan met de Spoorstraat in Zuidbroek? Waarom zoveel wisselingen met burgemeesters en wethouders? Een garantie dat het straks beter gaat hebben we niet, in Hoogezand zijn ook veel partijtjes memoreerde Wim gisteren al. De start, dat deel ik helemaal met SiKo, is niet hoopgevend. Twintig miljoen voor een nieuw gemeentehuis. Een beetje aanpassen van een gebouw, dat kan toch ook. Met de moderne communicatie middelen is het niet noodzakelijk om in een gebouw te zitten. Ouderwetse politiek in een moderne tijd, dat belooft niet veel goeds.

9 opmerkingen:

 1. geDAGte

  wie voor de troepen uit loopt,
  loopt veelal achter de feiten aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan denk ik alleen maar aan de afvalverwerking. Slochteren en Hoogezand waren nog een partij, helaas Menterwolde was geen partij meer in deze want die had zijn huid al verkocht aan H/S. Het zijn allemaal van die ogenschijnlijke kleine dingen, met grote gevolgen.Steeds weer dringt bij mij de gedachte op dat de gemeente Menterwolde stadskind is geworden, zoals ook in de veenkolonie tijd van het vervenen toen de stad Groningen het voor het zeggen had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. verDENKink

  gedane zaken nemen geen keer,
  dus herhalen we de zaken weer,
  en keer op keer nemen ze weer geen keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zouden we kunnen leren van onze fouten?
  Misschien dat bij het herhalen ervan op grotere schaal
  't resultaat alleen van omvang veranderd niet van aard.

  Wat willen we van onze fouten leren?
  Dat de aanhouder wint.

  Dus wat leren we van onze fouten?
  1) ...
  2) ...
  3) ...
  ...
  xxxx) Dat steeds opnieuw herindelen van gemeenten uiteindelijk zal leiden tot het ??? resultaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. verDENKink

  gedane zaken nemen geen keer,
  dus herhalen we de zaken weer,
  en keer op keer nemen ze weer geen keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even iets anders,kwam gisteravond langs het Westeind, en zag daar de aller belabberste straatverlichting ooit. LED lampen geven geen strooilicht, maar verlichten puur het geen waar de lamp op gericht is.
  In dit geval zijn de wandelaars met of zonder hond nauwelijks zichtbaar. Een TL armatuur verspreid nog enigen strooilicht zodat de omgeving ook nog wat verlicht wordt, en de wandelaar met of zonder hond sneller zichtbaar worden. Levensgevaarlijk, omdat er geen voetpad aanwezig is. Doet me denken aan de Woldstreek, wel verlichting maar geen voetpad!
  Mijn advies; breng lampen aan die ook de omgeving verlichten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wim, jouw opmerking zegt meer over jouw perceptie van waar straatverlichting toe zou moeten dienen...,
   dan dat het iets zegt over het wel of niet voldoen/vervullen van het beoogde effect van straatverlichting.

   Zweet in het buitengebied is straatverlichting bedoeld om de weg zelf te verlichten en niet zozeer objecten die zich om en benevens de weg bevinden.
   Als het goed is je voertuig zelf voorzien van voldoende middelen voor objectverlichting zodat wandelaars e.d. tijdig zichtbaar worden in jouw lichtbundel.
   Strooilicht van straatverlichting werkt in dat opzicht vaak zelfs niet echt bevorderlijk. 't Enkele feit dat (door strooilicht) meer zichtbaar is (van allerhande zaken die zich in de omgeving bevinden) wil niet direct zeggen dat je daardoor de zaken (die er echt toe doen) beter/eerder ziet/opmerkt.
   Sterker nog, strooilicht kan bij verschillende weersomstandigheden juist zaken minder zichtbaar maken. Wel is strooilicht over het algemeen rustiger voor de ogen...;
   Maar zelfs dat gegeven gaat maar gedeeltelijk op, zodra je tracht zaken die zich in een waas van strooilicht bevinden scherp in beeld te krijgen moet je je ogen juist meer inspannen.

   Dus wen er maar aan LED-straatlicht geeft minder strooilicht en is daarmee niet slechter (ook niet perse beter) dan het licht van de oude vertrouwde gaslampen...;
   Wel een echt nadeel van veel LED-straatverlichting is het verblindend effect van veel (slechte) armaturen als je min of meer in de richting van de lamp zelf moet kijken (iets wat zeker voor voetgangers en fietsers vaker het geval zal zijn dan voor de gemiddelde automobilist).
   Kortom...,
   er valt een wereld te winnen...,
   maar het nutteloos (blijven) verlichten van tuinen, gevels en wat er zich zoal langs onze buitenwegen staat kost vooral veel energie en gaat ten koste van het nachtelijk donker.

   Verwijderen
 7. Tja, nieuw gemeentehuis, daar begon de ellende mee in Menterwolde. Op uitdrukkelijke wens van 'het ambtelijke apparaat' gegund aan Koop Tjuchem. Uitgevoerd vanuit een dochterbedrijfje aan het Loeg. Teveel besteld materiaal dat in particuliere nieuwbouw opdook. En achteraf nog boeiende grondtransacties in Noord- en Zuidbroek. koop voelde zich achteraf dubbel getild en wist ook precies wie hem dat geflikt had.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dan toch dat het er in Hoogezand anders toe zal gaan.

  BeantwoordenVerwijderen