Teller

zaterdag 17 december 2016

17122016

Uit het DvhN van gisteren. De gemeenteraad van Menterwolde heeft er mee ingestemd dat wethouder Jaap Borg (VVD) en collega Thea van der Veen (PvdA) ontheffing krijgen van de regel dat een wethouder binnen de gemeente moet wonen.
Het verlenen van de ontheffing was een formaliteit, maar Kritisch Menterwolde en Menterwolde Gewoon maakten van de gelegenheid gebruik om een oordeel te geven over het functioneren van de wethouders.
Van der Veen had volgens Kritisch Menterwolde voldoende laten zien dat ze betrokken is bij de gemeente. Fractievoorzitter Markus Ploeger vond het daarom prima dat ze een ontheffing krijgt.
Van Borg zei hij dat hij minder overtuigd is van diens betrokkenheid. Ploeger vindt dat de wethouder vooringenomen is en te weinig kennis van zaken toont. Menterwolde Gewoon zei de ontheffing voor beide wethouders niet te ondersteunen. De fractie vindt principieel dat er wethouders uit de eigen gemeente in het college moeten zitten.

Appie denkt: Ik kan geen oordeel geven over het functioneren en de kennis van beide wethouders, maar of een voormalig wethouder die overstapte van de PvdA naar de SP, niet aan de bak kwam, toen zijn geluk zocht bij Kritisch Menterwolde wel de juiste persoon is?

6 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, zo zie je maar weer dat het verleden je altijd weer inhaalt. Wat mij verbaast is dat deze wethouders alleen maar op de winkel passen totdat we in 2018 allen in de zelfde gemeente Midden-Groningen wonen. Dus waar gaat deze discussie over? Valt volgen mij in de categorie spijkers op laag water zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ appie

  Heb je last van spammers/gluurders? Je bezoekersaantallen stijgen explosief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. John, dat explosief valt wel mee, een raadsvergadering leverde altijd al hogere aantallen op in het GP. In het verleden waren die aantallen hoger dan nu, want veel geks staat er tot de herindeling niet meer te gebeuren. Op de winkel passen is nooit spannend toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De meesten willen hun vingers niet branden aan dit onderwerp John, want je hebt elkaar op de meest ongunstige momenten weer nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Appie, de aantallen lopen al langer op. (zonder spannende onderwerpen aan de toog)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. John, kan zijn, eerlijk gezegd volg ik die cijfers niet meer zo de laatste jaren, maar wat jij niet spannend vindt daar kunnen anderen heel anders over denken.

  BeantwoordenVerwijderen