Teller

zaterdag 31 december 2016

31122016

De laatste dag van het jaar 2016. Zouden er nog klanten in de kroeg komen of zijn ze aan het carbid schieten, kniepertjes bakken, oliebollen en appelflappen laten mislukken? Kan allemaal, maar pas in ieder geval op met vuurwerk, want zonder vingers wordt het helemaal stil aan de bar van het Golden Peerd.

7 opmerkingen:

 1. goedemorgen, wat een humor Appie! Hoewel deze laatste dagen van het jaar zijn altijd al gevaarlijk, wat dacht je van het geestelijke verrijkende vocht. Die je laat voelen dat alleen jij de sterkste en de knapste bent. Om dan de volgende morgen wakker te worden als een geslagen hond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ab,
  ik doe niet an carbidschieten...
  en zeker niet aan carbid schieten.

  Een paar jaar terug sprongen hier de barsten nog in de ruiten als gevolg van carbidknal drukgolven...;
  we zaten letterlijk schudden op de bank.
  Een eindje verderop stonden (naast de boerderij Willem) toen een paar carbidbussen (carbidkanonnen) zodanig gericht dat de weerkaatsing van de schoten blijkbaar precies en ongelukkig (c.a. 500m verderop) op onze gevel botste.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overigens...
  m'n bollen zijn klaar.
  Dit jaar, speciaal voor één persoon, ook in een variant met (bijna) geen gember.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Derde finalist Klouk is bekend

  Willem ten Rae is de derde en laatste finalist van Klouk. De 62-jarige inwoner van Zuidbroek won vrijdagavond in de halve finale van Thijs Wiersma uit Winneweer. Daarmee heeft hij een finaleplek bemachtigd.

  De grote finale van Klouk is nieuwjaarsdag. Daarin spelen de winnaar van de voorjaarscompetitie, de winnaar van de najaarscompetitie en 'the second best' tegen elkaar.

  Met uiteindelijk doel: de titel 'Kloukste Grunneger 2016'. Willem ten Rae en Thijs Wiersma waren allebei 'second best': beide kandidaten haalden 25 punten, inclusief inzet van 'het peerd'. Daarom moest er een barrage gespeeld worden voor een finaleplek.

  Andere finalisten
  De twee andere finalisten zijn de winnaar van de voorjaarscompetitie Dieneke Tuitman uit Uithuizen. Zij haalde 29 punten. En de winnaar van de najaarscompetitie Paul Munting uit Engelbert. Hij haalde 42 punten.

  De Finale van Klouk wordt uitgezonden op nieuwjaarsdag, vanaf 18.10 uur.
  Door: RTV Noord

  Succes Willem, of is het al gespeeld :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n finale zou eigenlijk live moeten zijn, maar ik denk dat het al gespeeld is in het oude jaar waarin we nu nog leven.

  Allemaal een goed jaarwisseling gewenst en tot in 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zal duimen dat we hier de kloukste Grunneger aan de bar krijgen. Zet hem op Willem!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allen een goed, gelukkig en gezond 2017 toegewenst.

  Sikko van Bruggen

  BeantwoordenVerwijderen