Teller

zondag 4 september 2011

04092011

Hoeveel dagen het Peerd al weer op deze plek zit, kan ik zo niet zeggen, ben de tel kwijt geraakt. Als ik eerlijk moet zijn heb ik er een hard hoofd in, dat het nog goed zal komen. "Dit weblog komt snel weer online", dat is een belofte die men ziet als men het oude adres bezoekt. Klinkt hoopvol, als je dat voor de eerste keer leest, maar zo langzamerhand heb ik er een hard hoofd in. Maar wie weet, zoals ik al eerder zei, moed verloren, al verloren, dus wachten wij maar af. Zou ook niet weten wat anders te doen. :(

12 opmerkingen:

  1. Goedemorgen Peerders. Appie, gewoon deur goan, dou ik ook.
    Fotowedstried op mien tiedelijke weblog, klik op mien noam en je ben 'd r al.

    Mout de foto nog eben near veur'n schoeven, anders klik den eben aan rechter kaant, stait "Fotowedstrijd" doar eben op klikken en den komt goud.

    Tja wanneer Migratie achter de rug is , ken je ook lezen op mien blog, komt aal goud, dus appie de fotowedstried is op 2 oktober weer veur die.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nait lukt, nou den mout je biegaande link eben kopie moaken en plakken boben in de Google ding

    http://henktepper.ucservice.nl/#home

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tja, volgens mij liggen inderdaad alle blogs er nog steeds uit...
    en waarom?

    wellicht ten overvloede maar onderstaand artikeltje somt het redelijk op allemaal:

    Dinsdag 30 augustus 2011 13:05 door Coen van Eenbergen
    Bron: Webwereld, Views 1429, Reacties (11)

    De populaire weblogdienst Weblog.nl van Sanoma Digital is al bijna een week offline. Alle 389.957 weblogs zijn niet bereikbaar. De reden lijkt vooralsnog miscommunicatie te zijn met leverancier TypePad die de stekker uit de dienst trok.

    Het blogplatform van Sanoma maakt gebruik van de software van TypePad maar moest noodgedwongen gaan overstappen op WordPress. Dit omdat het Amerikaanse bedrijf achter TypePad genaamd SixApart recent is overgenomen en de nieuwe eigenaar een andere strategie heeft. Deze wil zich namelijk gaan richten op de exploitatie van hun eigen producten en niet op het leveren van een platform aan derden zoals Sanoma.

    In december werd daarom bekendgemaakt dat Weblog.nl zou gaan migreren naar Wordpress. Deze migratie duurde echter langer dan van te voren was ingeschat en waarschijnlijk is dit ook de reden dat de weblogdienst nu al een week offline is. Het contract voor de TypePad-software liep af op 12 juni 2011 maar Sanoma was toen nog niet klaar met de migratie dus vroeg het om uitstel, iets wat tot vorige week geen probleem was.

    Vorige week is TypePad echter afgehaakt en heeft het de hele website offline gehaald inclusief alle blogs. Sanoma heeft inmiddels een back-up ontvangen maar heeft tijd nodig om al die data om te zetten in de nieuwe omgeving. Sanoma wilde niet ingaan op wat er precies is misgegaan tussen in de communicatie met TypePad.

    Sanoma zegt wel: "Feit is dat de migratie een complex technisch verhaal is. Waar het vooral om gaat is dat we dit probleem zo spoedig mogelijk oplossen en dat onze gebruikers zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen met hun blogs. Daar werken we dag en nacht aan. Letterlijk."

    De problemen voor Sanoma houden hier echter niet op. Door de Orkaan Irene kan Sanoma ook tijdelijk geen contract krijgen met de technische mensen van TypePad om de problemen op te lossen. Zo mist er in de back-up bij 10 procent van alle blogs wie de eigenaar is. Daardoor kan Sanoma deze blogs niet automatisch toewijzen aan de juiste weblog.

    Ook zou Sanoma de blogs van de Volkskrant website VKBlog.nl overnemen, iets wat nu ook vertraging heeft opgelopen. De Volkskrant is inmiddels gestopt met de exploitatie van deze blogs en de eigenaren ervan worden doorverwezen naar Web-log.nl.

    Al met al zijn de gebruikers van Web-log.nl en VKBlog.nl niet erg gelukkig op het moment en ligt er voor de technische medewerkers van Sanoma nog een hoop werk. Volgens Sanoma zal negentig procent van de blogs in de loop van vandaag weer online komen. De bloggers van VKBlog.nl kunnen binnenkort hun blog overzetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vorig jaar ging het lokale radiostation verhuizen van de Bruggemalaan naar de Liberne. De aansluitingen lagen er al, helaas duurde het 4 weken voordat het radiostation weer in de lucht. Daarna volgden diverse aan passingen, onderdelen moesten besteld worden of waren verkeerd.(ergernis alom.)
    Als deze scenario ook van toepassing is op het GP, dan wordt je geduld behoorlijk op de proef gesteld. Het waren professionals die de aansluitingen van dat radiostation in handen hadden. (ja inderdaad uit Zuidbroek)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Henk, mooi dat ik 2 Oktober de fotoquiz weer mag doen. ;)

    Moet wel het oude Peerd terug zijn. In het door SiKo geplaatste verhaal zou dat al het geval zijn, maar helaas, ook dat was te optimistisch. We hopen op betere tijden.

    Las ook wat Wim op de plek van gisteren zei over het in gevangenschap zitten van de neef van Henk. Denk niet dat we allemaal wel iemand kennen die onder dergelijke omstandigheden in het gevang zit, maar we weten wel dat er over de wereld een hele boel onschuldig onder erbarmelijke omstandigheden vast zitten. We zitten wel eens te schelden op ons landje, maar gelukkig zitten hier weinig onschuldigen in de cel, als dat al het geval is, dan komt dat door gerechtelijke dwalingen, maar komt gelukkig zelden voor en dan wordt je nog als mens behandelt. Henk Tepper, zijn gezin en bedrijf worden kapot gemaakt door wat er gebeurt en dat is meer dan triest! Dit soort verhalen zijn ook geen aanbeveling om dit soort landen als tourist te gaan bezoeken wat mij betreft.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Appie, via een omweg heb ik sporadisch contact met hem en jullie willen het niet geloven. Ik ben er alle dagen mee bezig en wat heeft het geholpen, niets. Beloftes en nog eens beloftes. Alles stond op mijn weblog, om steeds opnieuw aandacht te vragen en nu de problemen met weblog.nl er nog maar bij. Nooit zal ik dergelijke landen bezoeken. Libanezen die mij op facebook aanspreken. Kan er een boek over schrijven. Zeker is dat je nergens het hele verhaal kunt posten, want ze lezen alles en daar zal zijn omstandigheden door gaan verergeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zag vanmorgen vele mannen uit de Balkan door Zuidbroek lopen.Zijn dat de nieuwe investeerders van het centrum Zuidbroek?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een redelijk verhaal door onafhankelijke bloggers en specialisten over het debacle van web-log vind je hier:

    http://www.onafhankelijke-bloggers-associatie.nl/weblog-nl-the-continuing-story/

    Maar zelf als de pessimisten ongelijk krijgen en web-log één dezer weken online komt mét de inhoud van de oude blogs, dan nog wordt het niet hetzelfde. In plaats van Typepad komt Wordpress als onderliggende software. Dat is niet slechter maar anders. Het zal even duren voor ieder het onder de knie heeft en sommigen zullen het definitief voor gezien houden. In plaats van peerd.web-log.nl wordt het peerd.weblog.nl. Dat lijkt een klein verschil en computers zijn zo knap tegenwoordig, maar voor computers is dat streepje verschil net zo groot als het verschil tussen web-log.nl en blogspot.com.

    Ik denk dat je net zo goed dit peerd kunt ombouwen tot de definitieve lokatie als wachten tot Coen van Sanoma daar nog eens aan toekomt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. JohnPeter die denkt dat peerd.web min log eindig is4 september 2011 om 15:46

    Middag lui!

    Zelf hosten geen optie? Hosting2go rekent iets van vier tientjes, kun je zelf aan en (als je niet oplet) naar de knoppen zitten of gaan.

    Vandaag proberen orde te scheppen in de chaos die mijn nieuwe werkkamer moet worden. Oei, wat is tien jaar een hoop spullen...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @JP, Een vooruitziende zweedse firma heeft alvast goldenpeerd.nl geregistreerd. Dochter van Sanoma?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Frans, it wasn't me....

    Kennelijk is er een robot die veel gebruikte namen van het web plukt en er domeinen van/voor kaapt.

    Fijne avond allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen