Teller

woensdag 21 september 2011

21092011


Vanochtend las ik in het DvhN dat voormalig wethouder Markus Ploeger de PvdA na ruim 35 jaar vaarwel heeft gezegd en lid is geworden van de SP. Ploeger voelt zich niet meer thuis bij de PvdA. "Ik voel me al jaren socialist en geen sociaaldemocraat. De SP heeft mijn sympathie. Die partij is actief voor de zwakkeren in de samenleving." Een terugkeer in de gemeentelijke politiek ziet hij niet zitten. "Maar hand- en spandiensten verlenen, zoals het verspreiden van folders en pamfletten, kan ik wel doen", zegt Ploeger. Hij wordt per 1 Oktober de nieuwe voorzitter van de dorpsadviesraad in Meeden en volgt Aize Tolsma op. 

Ook in de krant een goede actie in Meeden: "Elk jaar leveren veel scholen,
kerken en verenigingen schoenendozen in voor Edukans Schoenmaatjes. De kinderen vullen hun versierde doos met schoolspullen en speelgoed. Zo raken de kinderen betrokken bij het leven van een kind in een ontwikkelingsland. Ook leren ze spullen te delen met leeftijdgenoten die het moeilijk hebben. De dozen gaan naar kansarme kinderen in Afrika, Azië en Oost-Europa. Dit jaar kunnen de gevulde schoenendozen op 1, 2 en 3 December worden ingeleverd aan de Hereweg 239 in Meeden."

22 opmerkingen:

  1. goedemorgen, mijn eerste gedachte toen ik hoorde dat Markus naar de SP overstapte was; Daar zal de SP blij mee zijn! Ik kan mij niet voorstellen dat Markus een aanwinst is voor deze partij.
    Hij wil daar hand en spandiensten doen, een haantje die niet meer kraait, het lijkt wel een sprookje.Maar laten we ons door dit nieuws niet ontmoedigen, en er een plezierige dag van maken.
    (mocht u denken dat ik iets tegen Markus heb, dan vergist u zich. Ik hou gewoon meer van hennetjes.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha ha, daarin kan ik meegaan, Wim.

    Oh, er is een raadslid jarig, van harte gefeliciteerd Patricia!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En de rest een goedemorgen gewenst natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen.

    "Als je bij de één geen poot meer aan de grond krijgt, heb je altijd de andere nog".

    Patricia, van harte gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenmorgen....

    een ieder kan en mag lid worden van de SP.

    bloem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bloempje, en wordt met evenveel enthousiasme ingeschreven?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vorige reactie ontbreekt het woord iedereen. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jan, hoe is de begaanbaarheid in het dorp, kunnen wij naar de Akkers komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ap, het inschrijven doen mensen zelf met veel enthousiasme hoop ik...omdat ze er achter staan...die mensen worden niet geweigerd des aanziens des persoons(of zoiets)

    bloem

    BeantwoordenVerwijderen
  10. oei vergeten....
    patricia gefeliciteerd!

    bloem

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Roskam, het deel tussen Pijpstraat en slager Grashuis is niet begaanbaar, maar via Pijpstraat, Prins Berhardlaan, Stationsstraat kom je bij de dam. Geen probleem.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jan, we hebben het al ondervonden en zijn weer thuis, bedankt voor je berichtje.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Goedenavond allen, leuk dat een ieder zich druk maakt om Marcus. Iedereen is welkom bij de SP en alle beetjes helpen, ik ga er altijd vanuit dat mensen lid worden omdat ze de iedeeen van de partij een warm hart toe dragen en zich ook in willen spannen om dat uit te dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. VB, mooi gesproken, alle beetjes helpen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Voor iedereen die nog een steenmarter heeft: http://www.hobgieten.nl/ heeft bij mn oom goed gewerkt. Steenmarter is nog niet weer terug gekeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Opgepikt bij ParkstadVeendam.nl:

    VOEDSELBANK - Slecht nieuws voor de mensen die wekelijks rekenen op een voedselpakket van de stichting Voedselbank Veendam Menterwolde. De stichting moet noodgedwongen de deuren een paar dagen sluiten.

    Deze week gaan ze dicht want het hoofddepot in Rotterdam levert geen goederen meer omdat de winkeliers de producten die over zijn niet meer doneren aan de voedselbank maar terugsturen naar de leveranciers. Daar krijgen ze weer provisie van en dat allemaal vanwege de recessie. Want voor de winkeliers zijn het ook moeilijke tijden, aldus Trijnie Klooster van de Voedselbank Veendam Menterwolde.

    De voedselbank heeft wel een aantal vaste winkels en de losse giften, maar daar redden ze het nu niet mee.

    De voedselbank doet daarop een dringende noodoproep aan de inwoners van Veendam, Menterwolde en omgeving om niet alleen met kerst iets te doen voor de voedselbank, maar nu ook al te helpen met extra giften.

    Wilt u de voedselbank steunen, bv. door extra boodschappen te doen en deze te schenken aan de voedselbank, bel dan met Trijnie Klooster, tel. 06 40069038

    Ook doet de stichting Voedselbank Veendam Menterwolde een oproep aan scholen en organisties om inzamelingen te gaan houden zodat de mensen die wekelijks een voedselpakket ontvangen van de voedselbank, volgende week wel weer de noodzakelijke levensmiddelen in huis krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Vanavond weer even aan het vegen geweest.

    Diverse mensen spreken me dan aan; of het invegen niet bij de prijs inzit.
    Vroeger, als ik mijn vader het zag doen vroeg ik mij zo ongeveer hetzelfde af. Zonde van je tijd.
    Ik heb geen idee eerlijk gezegd of het door de stratenleggers moet gebeuren, het gebeurt niet in elk geval.

    Om zoveel mogelijk plezier aan en zo weinig mogelijk overlast van de klinkers te krijgen doen wij het dus zelf en terwijl ik daar over nadacht dacht ik aan het lied van Stef Bos (zie de link onder mijn naam, als het lukt deze keer).

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Tja zand moet er eigenlijk door de leggers ingeveegd moeten worden. En door er over te lopen en de wind. Door het vegen versnel je het wel, en hou je je winkel een beetje netter denk ik.
    [#goed bezig]

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jan, het kan bij de prijs inzitten, maar wij hebben het ook zelf gedaan en het niet eens vervelend werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Klopt, vervelend is het niet. Je moet er even tijd voor maken.
    Zo ook voor een paar uur slapen. Het is me goed bevallen gisteren; dat vroeg naar bed gaan.
    Dus welterusten maar weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Goedemorgen, Appie is laat vanochtend. Ik heb gisteren de debatten gezien op TV, en het moet gezegd worden Roemer deed het goed.

    BeantwoordenVerwijderen