Teller

dinsdag 27 september 2011

27092011


De bouw van het multifunctionele centrum in Noordbroek kan wel voor het bedrag dat daarvoor beschikbaar is gesteld, namelijk 2.3 miljoen Euro las ik in het DvhN. Wethouder Annelien de Winter uitte eerder haar twijfels of dit allemaal mogelijk was.  Ze rekent er nu op dat het krediet voldoende is om de bouw te realiseren. De architect is inmiddels aan de slag. "We moeten nog een plan van eisen maken. Er komen nog gesprekken met de bewoners en gebruikers van het mfc", aldus De Winter. Er kan een streep door het idee van de wethouder om de opbrengst uit de verkoop van bouwkavels, die achter de locatie van het mfc liggen, te gebruiken voor de bouw van het centrum. Soms zijn lumineuze ideeën niet haalbaar en realistisch, aldus wethouder Jan Batelaan. PvdA-raadslid Jan Velthuis zegt dat de opmerkingen van De Winter voor verwarring hebben gezorgd in Noordbroek. "De inwoners van Noordbroek maken zich ongerust over het vervolg. Zeker als je via de media hoort dat de wethouder zich ernstig zorgen maakt over de financiering van het project mfc."

In De Heemtuin en natuurpark Tussen de Venen in worden dit weekend in het kader van De Dag van de Regio en Oktobermaand Kindermaand activiteiten gehouden. Zaterdagmiddag vanaf één uur vindt in dit centrum en park een paddenstoelenexcursie plaats. Na afloop kunnen de kinderen hun kookkunsten laten zien in het kinderkookcafé. Frans van de Kamp uit Sappemeer komt zondagmiddag langs. De systeembeheerder geeft een demonstratie megabellen blazen. Zangeres Tineke Rouw treedt zondagmiddag vanaf vier uur op. Ze zingt Groningstalige liederen.


14 opmerkingen:

  1. Goedmorgen

    Lees in de krant dat de premie voor de ziektekosten met 36 euro omhoog gaat volgend jaar. Ook het eigen risico stijgt naar 210 euro. Volgens de zorgverzekeraars komt het door de toenenemde zorgkosten??? Wat heeft marktwerking in de zorg ons gebracht? De prijzen stijgen alleen maar, lang leve de concurrentie. Snel maar weer terug naar de inkomsafhankelijke premie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goedemorgen, de dag begint zoals voorspelt grijs en grauw.De opening tekst lezende, begrijp ik steeds minder van het financiële beleid van de gemeente Menterwolde. Das maar goed ook want het is niet mijn verantwoordelijkheid. De ene keer is de kavel verkoop van cruciaal belang en dan in eens niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen Menterwolde. Jan Dijkhuis van harte gefeliciteerd met je halve eeuw verjaardag. Het is deze maand ( 7 september) 44 jaar geleden dat ik/wij in Zuidbroek zijn begonnen. Een kleine donker harige jongen stond te roepen naar Dolf Robertus De ene is niet meer en de ander is vandaag 50 jaar, waar blijft de tijd.

    Laatste nieuws neef Henk: http://henktepper.ucservice.nl/#home

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen

    Jan, van harte gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jan, gefeliciteerd! Welkom in de club van verstandige mensen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jan, hoe smaakt de zelf gehaalde mosterd? Gefeliciteerd!

    Waarom gaat alles mis in Menterwolde?
    De gemeente zet een architect aan het werk en gaat dan ook nog eens een programma van eisen opstellen.
    Oftewel, als de architect klaar is moet zo ongeveer alles weer worden aangepast, dan mogen de bewoners ook nog hun mening uitkramen (ze worden gehoord maar er wordt zelden naar geluisterd) dan gaat de bouwer aan de gang en halverwege bedenkt iemand dat het leuk zou zijn om het gebouw energie neutraal te maken; beton vloeren er uit, gasbeton vloeren er in, CV er uit, geothermische pomp installatie er in....

    Net als de ziektekosten: het blijft stijgen!

    Wat logisch is omdat we niet netje de pijp uit of de grond in gaan maar omdat we 90 willen worden, met alle kosten van instandhouding en verzorging van dien. Kan de markt weinig aan doen, politiek moet een daad stellen en aangeven wanneer het rekken te duur gaat worden. Maar ja, politiek, macht en ballen: soort tripartite onraakbaarheid.
    .

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jan van harte gefeliciteerd!

    Nou, dit kun je toch met recht een mijlpaal noemen! 50 jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. JP, even over het ouder worden, en als mijlpaal 90 jaar. Als ik zie hoeveel leeftijdgenoten er al niet meer zijn, dan denk ik dat het met de uitgaven aan pensioenen nog wel meevalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. goedenmiddag....

    jan van harte!!! en margreet en 2 veulens ook natuurlijk! ik zeg maar niks over de leeftijd...

    dan eerder over wat wim aangaf, hoeveel van zijn leeftijdsgenoten er niet meer zijn en dus geen pensioen ontvangen....zoveel mensen worden er echt geen 90 of 100, ik heb in 20 jaar wel gezien dat ziekten geen leeftijdsgrens kennen, sterker nog, ik heb de indruk dat die leeftijd naar beneden schuift, maar misschien ook wel omdat je zelf ouder wordt, ik heb er geen onderzoek naar gedaan....
    we worden misschien wel ietsje ouder, maar zeker niet gezond ouder.....

    bloem

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De Pil van Drion in het ziekenfonds, de resten recylceren als beauty middel of grondstof voor voedsel. Zo sluit zich de kring!

    Ben benieuwd wie als eerste ......

    BeantwoordenVerwijderen
  11. JP, als de pil van Drion in het ziekenfonds zit ben je er nog niet, moet je nog aan iemand anders toestemming vragen of en wanneer je het mag innemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bin muide, goa nou sloapen. Wel as letste deure achter zog dicht dut, dij legt sleudel mor onner vout van dij Grolsch parasol.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Appie,
    dan maar even op deze manier...
    Hoop dat je er toch nog mee kunt/wilt openen morgen...
    Ga nu ook maar slapen.

    Vermist!

    Sinds vrijdag 23 september 2011 is ons lieve poesje Senna vermist.
    Wie heeft haar gezien of gevonden?

    Senna is een poes van 2,5 jaar jong en gesteriliseerd.
    Ze is een Europese korthaar / tijger.
    Senna hoort thuis in de Meulenhörn, maar gaat graag op ontdekking door de wijk.
    Kenmerken:
    - klein en fijn kopje
    - haar ‘befje’ is iets lichter van kleur
    - Ze draagt geen halsbandje, maar heeft een chip. Hierin zit een transpondernummer waarmee ze kan worden geïdentificeerd.

    Senna is zeer nieuwsgierig. Inmiddels weten wij dat ze ook regelmatig bij mensen in de garage zit, dus wellicht dat iemand haar per ongeluk heeft opgesloten.
    Daarnaast loopt ze regelmatig aan de waterkant….
    Ze zal zich niet snel door vreemden laten optillen, en is niet gewend aan kinderen.

    Mocht u haar gevonden hebben neemt u dan alstublieft contact met ons op, of bel bijvoorbeeld de dierenambulance.

    Ze wordt door ons erg gemist!

    BeantwoordenVerwijderen