Teller

dinsdag 20 september 2011

20092011

Nog geen krant op de mat, dus open ik met weinig woorden het Golden Peerd.

19 opmerkingen:

  1. goedemorgen, het is even wennen aan de temperatuur s'morgens en s'avonds. Wat me opvalt is dat er weinig aardappelrooimachines op het land te zien zijn, terwijl het loof al dood is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen.

    Appie, dat jij de krant nog op de mat verwacht, bij de meesten van ons ligt ie in de brievenbus buiten.:):)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Wim, Het is te nat. En als boeren niet hoeven te leveren laten ze de aardappels mooi even zitten nog

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mogguh lui!

    Bij ons ligt het dagblad ook op de mat. Tot we een belletje krijgen met het verzoek er te voor willen betalen. Jammer voor de katten, hebben die geen lokaal nieuws meer ;)

    En wat de temperaturen betreft: het is weer.

    Weekend zou droog worden, kan ik mooi de carport en het schuurtje leeghalen en efficient inruimen. Schoonmoeder over de vloer ;O

    Maak er een mooie dag van, ik zet een koptelefoon op want wordt helemaal gesjuffeld van die radio voor de deur. Ik had overigens verwacht dat de klinkers machinaal zouden worden gelegd maar neen, alles met de hand. Ziet er wel mooi uit, jammer dat er binnenkort weer horden auto's over heen razen. Knappe klus en wat moet dat een rug-slijtage opleveren. Respect voor die mannen!

    Maak er een mooie dag van!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook FB las ik dat de vader van Otto is overleden. Omdat ik hem (nog) niet volg: Otto, sterkte! En uiteraard ook voor allen die hem nastonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. terug van weggeweest, en wat zie ik op het veld? Inderdaad, aardappelrooimachines en iets verder een witte tractor, ja dat moet wel een David Brown zijn. Alsof de tijden hebben stil gestaan.
    Otto en familie, sterkte en bewaar de goede herinneringen aan je vader.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. JP, dat zijn gezellige berichten,'schoonmoeder over de vloer'. Nu heb ik ook wel hele super-leuke schoonzoons.

    Onze vriendin heeft nog steeds last van de steenmarter. Stel nou dat ze de steenmarter in de geplaatste kooi vangt, mag ze het beschermde diertje dan naar het gemeentehuis brengen en zoja, wat doen ze er daar mee,uitzetten?
    Vriendin woont niet in de gemeente Menterwolde.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Roskam, de gemeente zet een gevonden steenmarter ergens uit waar hij geen kwaad kan. Dat kan je vriendin ook zelf. Het ligt niet voor de hand hem naar een gemeentehuis in een andere gemeente te brengen. Laat je vriendin dan wel haar huis en schuur marterproof maken, anders zit er zo weer een andere. In Groningen gaat Dick Bekker van de Zoogdiervereniging over marterachtigen. Eventueel heb ik zijn telefoonnummer.

    http://www.zoogdiervereniging.nl/node/271

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Roskam, Wanneer je last hebt van steenmarters kun je een kasje kopen met een heel hoog piepgeluid. Op een hoge plaats ophangen en ze komen dan niet meer. Kunnen leidingen van auto's lekker stuk bijten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Moi,

    Heb gehoord dat marters ook uit de buurt van je auto blijven als je ergens onder de moterkap een blokje hangt die je normaliter over de rand van de pot hangt. zal je wel op zijn tijd moeten vervangen, dunkt me.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. BTW, ik kwam vannacht nog zo'n beestje tegen op het Winschoterdiep.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo luitjes, dat is al een poos geleden dat ik hier ben geweest. Zal weer eens even vaker binnen wandelen.
    Wij hebben ook eer last van een steenmarter.
    2 jaar is ie er niet geweest, maar afgelopen zondagmorgen rond 6 uur was het net of er inbrekers op het dak zaten, we hebben hem nu al weer meerdere keren gehoord. Dat kastje met hoog piepgeluid staat er nog steeds bij ons, maar daar reageert ie ook niet meer op. Ik las net iets over een vangkooi. Wie o wie heeft nog andere tips? Ze zijn welkom!!!
    Frans ik zal straks jouw link ook nog even gaan bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. goedenavond....

    otto, gecondoleerd namens yak en mij..

    nou, 't is blijkbaar hot news dat MP overgestapt is naar de SP, op radio en tv(noord). Wij wisten het al :-}

    bloem

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Voor de gemeente Veendam is een extern iemand die daar bij je woning kijkt of er een steenmarter zit, en advies geeft. Gratis. Wil je dat hij je huis steenmarter proof maakt kost het een paar euro, maar krijg je wel garantie(3 jaar geloof ik. Bij interesse kan ik wel even mn oom vragen. Ik weet wel dat proberen te vangen bijna vergeefse moeite is.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Otto, gecondoleerd (voor het geval Otto tenminste zin heeft hier te komen in deze moeilijke periode).

    Bloem, heb je al een paar pakken folders laten bezorgen bij Markus? Is het niet zo dat je alleen door veel folders sjouwen jezelf op kunt werken binnen de SP ;)

    Ik zal nog even afstemmen op TVNoord en dan maar eens vroeg naar bed. Ik was een beetje vermoeid vandaag.
    Vanavond naar de WP geweest voor informatieavond van de jongste. Jonge, jonge, wat gaat dat hard.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. -Jan- Na een paar maanden krijgt men in Onderdendam weer asfalt. Er is dus hoop voor je maar kost een paar centen. De klinkers gingen kapot door het zware verkeer en aanwonenden hadden geluids- en trilling overlast. Kosten paar ton die men op de aannemer wil verhalen. Ik kan mij daar iets bij voorstellen als het over de kapotte klinkers gaat -mits die geadviseerd zijn door de aannemer- maar de andere overlast was voorspelbaar en denk dan ook dat het in Bedum een juridische strijd zal worden.

    http://www.youtube.com/watch?v=RPr7ck9VAbk

    BeantwoordenVerwijderen
  17. actieve mensen zijn net als bij elke andere verenigingen een pre om die vereniging op de been te houden, maar daar vertel ik niets nieuws mee volgens mij, dat zal elke vereniging beamen.....

    bloem

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Jan, was het niet zo dat je bij de SP moest afzien van een wachtgelduitkering van de gemeente? *zei hij vals*

    Volgens mij niet slecht voor zowel SP als Markus. Ik hoorde trouwens ook dat hij Aise Tolsma opvolgt als voorzitter van de Dorpsraadcoöperatie Meeden.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ben net thuis van een afsluitingsetentje en vergadering van de tuinclub. We namen allen iets te eten mee. Er was soep, verschillende hartige taarten, salade en ik had Parijse aardappeltjes, spekjes en tuinboontjes bereid. We hadden twee soorten ijs met slagroom en pudding als dessert. Heerlijk!
    Alle tips over steenmarters stuur ik door aan onze vriendin en het kastje met hoge tonen was al te sprake gekomen, maar het blijkt dat de herten dan ook wegblijven.?

    Welterusten.

    BeantwoordenVerwijderen