Teller

maandag 5 september 2011

05092011

Nog geen krant, verder ook niets te melden, alleen dat dit de dertiende keer is dat het Peerd op deze plaats open gaat. Kom vandaag maar eens terug, want er zitten altijd wel klanten aan de bar die iets te vertellen hebben!

13 opmerkingen:

  1. Goedemorgen, al weer een grijze trieste dag. Ik blijf hopen op een zonnige nazomer.
    Even een reactie op Appie. Er wordt mij vaak gevraagd: Je verveeld je nu zeker nu het GP niet meer op het internet zit. Het zijn mensen die bijna nooit reageren, maar wel lezen. Het GP staat vaak onder hun favorieten.Het zijn ook vaak mensen die de schakelaar niet ineens over kunnen zetten naar het nieuwe adres van het GP.Dat wou ik even kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen. Vanaf het moment dat ik de ogen open heb is het prettig weer Wim.

    Voor veel mensen begint het gewone leven weer; de scholen zijn weer begonnen. Voor ons start een nieuwe periode, de oudste gaat dagelijks met de trein naar Groningen om MBRT te studeren. Misschien wordt ze ooit nog collega van Bloem. Maar eerst is ze drie dagen op kamp.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mondwater.

    Waar blijft de tijd.

    Soms ontdek je in vreemde oorden onverwachte "juweeltjes". Zo was ik het afgelopen weekend bij een oude vriend in Zeeuws Vlaanderen te gast; een bezoek aan een van die mooie Belgische steden is dan altijd een voltreffer.
    Dit keer werd het Gent en ik kon het natuurlijk niet laten, even snel een antiquariaat binnen wippen om wat te sneupen.
    En ja hoor wat vond ik daar, een alleraardigst boekwerkje uit 1936 over de huisslacht, een uitgave van het bestuur van het Landbouwhuisonderwijs in Drenthe.
    Tja en als je dan begint te bladeren komen er weer vele "Bourgondische" trekjes in mij naar boven. Ik zag mijn grootouders weer de hele dag in de weer, na het afhangen werden de hammen uitgesneden, de metworsten, de pinkjes, de lever- en bloedworsten gemaakt en werden de zijden spek weer in de "Wieme" gehangen. Ik proefde de smaak van al dit lekkers. Ik dacht aan de heerlijke ragout, de zelf gemaakte cervelaatworst, de plockworst ( gerookte in de buitenlucht gedroogde worst van grof rundvlees zonder zeen, vet varkensvlees en spek) en ga zo maar door. Het water liep mij in de mond toen ik weer dacht aan die overheerlijke bakleverworst en de naar meer smakende tong.
    Ik zou er zo bladzijden vol over kunnen schrijven. Thuis gekomen kwam de afknapper, Unox leverworst in een kunstdarm......
    Waar is de tijd gebleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zitten jullie op mij te wachten?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goedenavond...(voor de 3e keer)
    probeer te posten, maar gaat niet zoals ik wil , grrrrr

    was jullie, ap en de rest, kwijt:-(
    had vakantie, nu weer terug (van niet weggeweest, andere bezigheden, drukdruk, geen pc aangehad 3 weken heerlijk....
    maar toen waren jullie er niet meer

    hoop wel dat het nu gepost wordt anders wordt ik behoorlijk pissed....

    bloem (dan maar zo...)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Welkom terug Bloemeke.
    Ik hoop dat de vakantie jou goed is bevallen, zoals je ziet zijn er nogal wat kroegbezoekers die van de kroeg klaarblijkelijk tijdelijk naar de patatterie zijn gegaan en dat terwijl hier alles gratis is. Zelfs voor informatie op het gebied van vrije tijd, cultuur, kunst, ontspanning en uitgaan is DIT het aangewezen adres.
    Maak je ook nog even weer wat anderen wakker ?
    Zelfs Googelen schijnt voor sommigen een brug te ver te zijn.
    Wat en g.s.d.m.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik had ook al een aantal keren gegoogled, maar kwam hier niet uit.....

    hoop wel dat het goed komt, moet aan deze pagina nog wel even wennen....

    heb net een aantal dagen teruggelezen, gaat toch lastiger dan 'normaal' , maar daarom zal ik de kroeg niet verlaten :-)

    heb 2 weken het werken hier aangekeken, ik werd er niet wakker van (yak wel) (wordt van kanon ook niet wakker...), verbaasden ons ook over hoe makkelijk de bomen gemold werden, ik dacht behoud van groen waar het kan (nergens dus blijkbaar).
    ergenlijk zijn wel een hoop weggebruikers voor en naast de deur.... hoe makkelijk sommige mensen hun auto net door de bocht parkeren (om te pinnen, kapper, drogist?) met als gevolg dat tractors met aanhangers achteruit moeten omdat er van de andere kant een vrachtauto die stoome parkeerrund niet voorbij kan ...
    ik stond vorige week klaar om degene aan te spreken (was niet in goed humeur) ze had ontzettend veel geluk, op het moment dat ik een sanitaire stop maakte verdween ze, ja een ZE...
    aan de andere kant stond er naast ons een auto geparkeerd, politie komt erlangs, maar doet er niks aan (ondanks verboden parkeren beide zijden, dit bord staat er trouwens alleen vanaf brugkant, wanneer je van achter de pijpstraat naar voren rijdt, staat dit bord er niet...)

    ga nu, moet veulen helpen boeken kaften...

    bloem

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bloemeke.

    Kun je misschien een oproep in de etalage plaatsen !
    Staat vast wel leuk, één groot raam en alleen maar het Golden Peerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit weblog komt snel weer online

    Zoals je ziet is het weblog dat je bezoekt op dit moment niet beschikbaar. Wij zijn het aan het verhuizen naar zijn nieuwe omgeving. Wil je precies weten wanneer jouw favoriete weblog weer online is? Volg dan een van de onderstaande diensten en wij vertellen je wanneer dat weer kan.

    Vandaag starten wij met het live zetten van alle weblogs. Waarom het zo lang geduurd heeft kun je in deze uitleg lezen.

    valt te lezen op web-log. Dus morgen mogelijk weer op oude adres?????????

    BeantwoordenVerwijderen
  10. -Bloem- En dan zijn er ook nog -gelukkig waren die op de vingers van een hand te tellen de afgelopen weken- die de middelvinger opsteken omdat ze een trekker tegen komen. Gelukkig snappen de meeste bestuurders het helemaal en zoeken tijdig een plekje op omdat ze weten dat het voor een auto gemakkelijker is als voor het grotere verkeer. Ik ben blij dat het graan binnen is. De werkdagen worden nog iets langer maar ben gelukkig af van de hindernisbaan in Zuidbroek.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En van die goede automobilisten was Bloem er eentje dat ben ik vergeten te zeggen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @ Arnold,
    Als je op de link had geklikt, had je gezien dat die posting van de helpdesk van weblog 4 dagen oud was. Dus waarschijnlijk niet morgen op het oude adres. Maar wat mankeert er aan deze plek? Of aan een blog op wordpress.com? Van Appie en andere bloggers kan ik me de reserves voorstellen, maar wat is er voor bezoekers mis met verschillende soorten weblogs? We zouden toch ook niet willen toegeven dat we eigenlijk alleen naar de Spar gaan omdat we AH en de Coop niet begrijpen?

    BeantwoordenVerwijderen